Skip to Content

Decoreren van een babykamer – een aantal tips

Op het moment dat je een baby krijgt, is het natuurlijk belangrijk om de babykamer op de juiste manier te decoreren. Aangezien een baby in het begin van zijn leven erg veel slaapt, is het belangrijk om een goede babykamer te hebben waar het kindje kan slapen. Het is voor het kindje en voor jezelf hierbij wel zo leuk om de babykamer goed te decoreren. Daarom een blog met tips voor het decoreren van een babykamer.

decoreren van de babykamer
posters van desenio.nl

Decoreren van een babykamer

Decoreren van een babykamer kan op verschillende manieren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van posters voor aan de muur. Door hier gebruik van te maken, is het mogelijk om de juiste decoratie te hebben voor de muur van de babykamer. Er bestaan veel mogelijkheden als kleine posters, of posterbehang voor een hele muur. Kies voor een rustig patroon en niet te felle kleuren.

Verder is het mogelijk om voor leuke vormpjes en stickers te gaan voor op de muur. Op die manier maak je de muren wat gezelliger. Hierbij is het wel belangrijk dat je het niet te druk maakt voor de baby. De kans is namelijk groot dat je anders teveel prikkels genereert en zo kan een baby niet lekker slapen. Het decoreren van de babykamer moet vooral rustig met rustige kleuren gedaan worden.

De kleur op de muur

Als je een kindje krijgt, is het als eerste belangrijk om te kijken naar de kleur die je op de muur gaat doen. Vaak is het leuk om een beetje een kleur op de muur te doen. Veel mensen vinden het leuk om de kleur voor het geslacht van het kindje te gebruiken. Dit betekent blauw of roze. Echter is het ook mogelijk om gebruik te maken van andere kleuren zoals geel, paars of groen. Voor baby’s zijn dit namelijk ook mooie kleuren. Ben je niet zo’n klusser dan kun je beter voor een kleur gaan die jarenlang meegaat. Vind je het wel leuk om te klussen dan kun je natuurlijk elke paar jaar de kamer aanpassen van een babykamer naar een peuterkamer en naar een kleuterkamer.

Denk ook aan leuke boekenkast aan de muur en een fijne stoel om je kind mee op schoot te nemen en voor te lezen voor het slapen gaan. Ook voor moeders die borstvoeding geven is een fijne stoel een aanvulling op het decoreren van de babykamer.

decoreren van de babykamer
Foto door Büşranur Aydın via Pexels

Veiligheid

Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar het decoreren van de babykamer, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de babykamer veilig is. Denk vooral aan scherpe hoeken en kleine voorwerpen en vergeet de stopcontacten niet. Een baby kruipt sneller dan je denkt en die kleine vingertjes zitten niet stil.

Het is fijn om op de grond een zacht tapijt te hebben liggen waar de baby lekker op kan spelen. Het maakt de decoratie van je kinderkamer af door ook voor passende raambekleding te zorgen. Let hierbij ook weer op de veiligheid. Lange koorden van lamellen of jaloezieën zijn niet veilig op de kinderkamer.

Footer1
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.