Skip to Content

Een veelzijdige woonaccessoire: het vloerkleed

Een vloerkleed als veelzijdige woonaccessoire? Daar denk je misschien niet zo snel aan als je je huis wat wilt veranderen. Maar toch kun je met een vloerkleed je inrichting op een gemakkelijke manier aardig veranderen! Natuurlijk in de woonkamer, voor de bank, onder de salontafel. Maar zoals je zult lezen in deze blog, kun je er veel meer mee. Bovendien is er aardig wat te kiezen qua materialen, vorm en print, waardoor je verschillende looks kunt creëren. Wil jij vloerkleden kopen lees dan deze blog!

woonaccessoire
Foto van 5460160 via pixabay.com

Waar in in huis?

Omdat er veel keuze is qua vloerkleden, is het goed om eerst te kijken op welke plek je een kleed wilt leggen. En ook waarvoor je hem wilt gebruiken. Een vloerkleed geeft sowieso meer sfeer aan een grotere ruimte. Maar misschien wil je juist een gezellig hoekje maken en ligt het kleed er vooral voor de sier. Of wil je juist een vloerkleed voor warme voeten op een koude vloer? Dat kan natuurlijk in de woonkamer, maar ook in de hal of in een kinderkamer. Een van de woontrends in 2022 is het vloerkleed, dus leuk om ook op die manier je huis te restylen!

Welke vloerkleed kies je?

De plek waar je het vloerkleed wilt gebruiken is natuurlijk bepalend, maar er is meer te kiezen. Hoogpolige kleden zijn lekker warm en zacht, maar ook wat lastiger qua schoonmaken. Jute ronde vloerkleden zijn een trend, waarmee je bijvoorbeeld een mooie fauteuil extra benadrukt. Afhankelijk van de plek, kun je kiezen voor een kleiner en smal kleed (in de hal bijvoorbeeld), of juist een hele grote in de woonkamer.

Je kunt nu trouwens ook vloerkleden op maat laten maken, extra handig als je specifieke wensen hebt. Zelf heb ik net een wit zacht kleed gekocht, met een kleine structuur erin. Maar je hebt natuurlijk ook allerlei prints en kleuren, leuk voor een kinderkamer bijvoorbeeld. En wat dacht je van klassieke Perzische tapijt? Daarmee krijgt een kamer gelijk een totaal andere uitstraling.

Footer3

Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.