Skip to Content

Een fijne opfrisser voor je interieur met deze 6 simpele manieren

Wil je je interieur een kleine opfrisser geven, maar heb je geen zin om hier heel veel tijd, geld en moeite in te steken? Geen zorgen, een frisse wind door je interieur is echt niet alleen te behalen met alleen maar nieuwe meubels, maar juist ook met kleinere details. Hoe je dit aanpakt? We geven je een aantal tips voor een fijne opfrisser voor je interieur.

Vervang stopcontacten (of maak ze schoon!)

Misschien denk je er niet snel aan om je stopcontacten te vervangen, maar als je er eenmaal op let zal je zien dat ze óf heel vies en smoezelig zijn, of heel oubollig zijn. Door ze even goed schoon te maken, of te vervangen voor een paar strakke zwarte of chromen exemplaren ziet het er gelijk een stuk frisser uit. Een eerste tip voor een fijne opfrisser voor je interieur.

Vervang deurklinken

Hetzelfde geldt eigenlijk voor deurklinken. Zeker als deze er al enkele jaren zitten, of misschien zelfs nog van de vorige bewoners (of van die dáárvoor) waren is het misschien tijd om deze te vervangen voor deurklinken die net wat beter bij jouw stijl passen. Wat dacht je van matzwart of geborsteld messing?

Een nieuw kleurtje op de muur een fijne opfrisser voor je interieur

Wil je de ruimte écht een nieuwe sfeer geven, dan boek je het meeste resultaat met een nieuw kleurtje op de muur. Keuzestress? Misschien wordt het dan iets makkelijker door zo’n app te gebruiken waarbij je een virtueel voorproefje van allerlei verschillende kleuren muren in jouw kamer kunt bekijken.

fijne opfrisser voor je interieur
Foto: Kam Idris – Unsplash

Nieuwe kussens op de bank

Een nieuwe bank kopen is nogal een opgave én een uitgave. Maar je huidige bank kun je ook heel gemakkelijk een nieuwe look geven door je sierkussens regelmatig te vervangen voor nieuwe kussens. Zo kun je je interieur ook heel gemakkelijk aanpassen op de seizoenen. In de winter wil je vaak toch net wat andere kleuren en prints terug laten komen dan in de zomer.

Nieuwe raambekleding een fijne opfrisser voor je interieur

Een andere manier om je interieur een lekkere opfrisser te geven is door je raambekleding te vervangen. Vervang je donkere gordijnen voor een paar mooie inbetween gordijnen óf ga voor jaloezieën. Stijlvol én heel prettig in gebruik omdat je zowel de lichtinval als de inkijk (en uitkijk) gemakkelijk kunt afstellen op je eigen wensen.

Nieuw vloerkleed

Tot slot maakt een vloerkleed je interieur écht af en lekker huiselijk. Daar mag dus best wat aandacht aan besteed worden. Kies een mooi exemplaar uit die prettig aan je voeten voelt, eentje die gemakkelijk in onderhoud is én die mooi bij je bank en de kleuren op de muur past. En de oude? Die leg je gewoon op zolder of in de slaapkamer en kun je weer tevoorschijn halen wanneer je je nieuwe vloerkleed weer even zat bent. Zo kun je continu blijven afwisselen en is je interieur nooit saai! Dit was al weer de laatste tip voor een fijne opfrisser voor je interieur.

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.