Duurzame en sfeervolle verlichting in een kleine ruimte

Aan het eind van de zomervakantie word ik altijd wat onrustig. Uitgerust van een paar weken zon begint het weer te kriebelen. De eerste werkprojectjes beginnen te ontstaan in mijn hoofd, maar heel vaak gebeurt er eerst iets anders: het huis moet er aan geloven! In een koophuis is altijd iets te doen wordt wel eens gezegd en dat klopt in ons geval zeker. De kinderen hebben net allemaal nieuwe kamers gekregen en we hebben nog één kleine ruimte over in huis waar we eigenlijk sfeervolle verlichting nodig hebben. Duurzaamheid is daarbij voor ons ook erg belangrijk. Het gaat om de zolderkamer. Dit is alleen geen gemakkelijke klus, want het is een kleine ruimte.

Een aantal opties voor duurzame en sfeervolle verlichting in een kleine ruimte heb ik moeten afstrepen. Een staande lamp is te groot voor deze ruimte, een spot te ongezellig. De derde optie, een hanglamp, is ook geen optie omdat er sprake is van een schuine muur. Gelukkig kwam ik na een tijdje op de meest praktische en sfeervolle verlichting, led-strips! Deze verlichting is gemakkelijk aan te brengen en is ook nog eens erg duurzaam.

Duurzame verlichting in een kleine ruimte

Koop je led-strips online en je kunt aan de slag in je kleine ruimte in huis. Vanzelfsprekend zijn de strips ook in een grotere ruimte te gebruiken. Met onzichtbare verlengstukken verleng je de strips, waardoor je ook sfeervolle verlichting in andere ruimtes van je huis kunt maken. Een bijkomend voordeel is dat deze verlichting duurzaam is en langer mee gaat dan veel andere verlichting. Gemiddeld zal deze duurzame en sfeervolle verlichting 50.000 branduren kunnen maken en 70% energie besparen ten opzichte van conventionele lichtbronnen.

Andere toepassingen van deze verlichting

De ledstrips zijn ook op andere plekken in en rondom je huis te gebruiken. Door het zoeken naar mogelijkheden werd ik zelf helemaal geïnspireerd. Wat dacht je van een strip rondom je televisie? Onder het aanrechtblad of bovenkastjes in de keuken? Andere ruimtes zijn dus ook gemakkelijk duurzaam en sfeervol te verlichten.

Keuzes tijdens het uitzoeken van verlichting

Duurzame en sfeervolle verlichting in een kleine ruimte was dus toch nog snel gevonden! Binnen de led-strips zijn er keuzes die gemaakt moeten worden. Dat ik überhaupt nog keuze had binnen dit domein had ik niet verwacht! De eerste belangrijke keuze is het kijken naar het aantal Lumen. Het is voor mij belangrijk dat de ruimte sfeervol is, maar ik moet aan de berging kant ook nog spullen kunnen vinden. Ik wil de led-strips dus eigenlijk ook als algemene verlichting gebruiken. Dit kan als ik een strip met een hoog aantal Lumen kies.

Naast het aantal Lumen kan ik ook nog kiezen uit verschillende kleuren verlichting. Naast wit zijn er ook nog vele andere kleuren mogelijk. Ik houd zelf van witte verlichting, maar dan wel in een warme tint. Dit vind ik net wat meer sfeervol dan fel wit licht. Er bestaan meerdere tinten wit, dus dat komt goed uit.

Ten slotte moet ik nog kiezen in welke lengte ik de duurzame en sfeervolle verlichting wil bestellen. Voor een sfeervol effect zal ik de verlichting op alle randen van de zolderkamer plakken. Dit is ideaal bij led-strips, ze kunnen in een hoek worden bevestigd. Eenmaal in de hoek van deze kleine ruimte geplakt, zullen ze niet meer loslaten. De verlichting is op elk gewenste maat te knippen, dat klinkt zeer gemakkelijk!

Ik heb de meest passende verlichting gevonden voor onze kleine ruimte in huis. Waar zou jij de led-strips plaatsen?

Footer3
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.