DIEP-lap: Een rollator is niet alleen voor oude mensen.

Als ik vroeger aan een rollator dacht, dan had ik altijd een beeld van een oude man of vrouw. Maar sinds mijn kanker weet ik wel beter. Een rollator is namelijk niet voor alleen oude mensen. Ook ik ben er binnenkort na mijn DIEP-lap achter te zien. Benieuwd naar mijn zoektocht?

Rollator buiten
foto van istock.com

DIEP-lap na kankerbehandelingen

Door kanker ben ik allebei mijn borsten verloren. Al hoewel verloren, ik heb ze laten verwijderen. In de één zat een grote tumor en de ander heb ik ook laten doen vanwege een afwijking in het ATM-gen. Binnenkort gaan ze ervoor zorgen dat ik weer nieuwe borsten krijg. Daarvoor gebruiken ze mijn buikvet. De DIEP-lap methode die ze sinds kort kunnen uitvoeren. Een platte buik en twee nieuwe borsten. Wie wil dat nou niet? Maar door deze zware operatie kan ik dus tijdelijk niet rechtop lopen. Zie daar, ook ik ga aan de rollator.

Een rollator huren of kopen?

De operatie is best pittig. Op mijn buik krijg ik een litteken van heup tot heup en op beide borsten komen twee littekens. De eerste dagen/weken mag ik dus niet rechtop lopen. Sommige kiezen voor een stok en andere mensen dus voor een rollator. Het is dus heel fijn om er al eentje te hebben voordat ik de DIEP-lap ga krijgen. Maar ga ik voor huren of ga ik toch een rollator kopen? Ik kan hem namelijk ook gaan delen met de oma van mijn man en dan is kopen veel voordeliger.

DIEP-lap rollator
foto van istock.com

Niet alleen voor oude mensen

En ik ken nog meer jonge mensen die een rollator hebben vanwege medische redenen. Zo had een vriendin van mij last van bekkeninstabiliteit en een ander had een herseninfarct gehad. Beide dames liepen dus met een rollator. Met zo’n geweldig mandje voorop. Dankzij deze rollator komen ze weer buiten. Hun wereld is groter geworden, dankzij deze vriend op wielen. Hadden ze hem niet gehad dan zaten ze waarschijnlijk binnen op de bank. Na mijn dubbele DIEP-lap wil ik ook zeker een rollator, want bankzitten is niets voor mij!

Een stoer model na mijn DIEP-lap

Dus ben ik internet op gedoken om te kijken wat ze hebben. Ik wil namelijk wel iets stoers. En eentje waar je ook op kan zitten. Zo kan ik proberen om steeds verder te komen. Gelukkig is er genoeg te vinden. Na mijn dubbele DIEP-lap ga ik zo snel mogelijk weer bewegen, want ook dat helpt bij het genezing proces. Ik weet sinds kort dat een rollator niet alleen voor oude mensen is en nu weet jij dat ook. Voor welk model zou jij gaan?

Rollator na DIEP-lap
foto van istock.com
Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.