Nooit meer uitglijden in het zwembad met zwemsokken van Ockyz

Met enige regelmaat probeer ik met mijn zoontje (nu bijna 2,5 jaar) te gaan zwemmen. Hij ziet het zwembad als één grote speeltuin en zijn favoriete onderdeel is, net als in de speeltuin buiten, de glijbaan. Met veel plezier gaat hij gerust wel 20 keer achter elkaar. Er zijn gelukkig nog geen ongelukken gebeurd, maar uitglijden doet hij best wel vaak en dat vindt hij helemaal niet erg. Maar mama wel! Ik las laatst ergens dat er heuse zwemschoenen en zwemsokken bestaan met anti-slipzolen. En daarom besloot ik om de Sweakers van Ockyz uit te gaan proberen.

Welke maat?

Op de website van Ockyz was te kiezen uit verschillende vrolijke kleuren Sweakers. Nadat ik de Grey Sport met plezier voor mijn zoontje had uitgekozen, kwam het volgende dilemma: welke maat? Als het  zwemschoenen zouden zijn, zou ik kiezen voor zijn schoenmaat: 25/26. Met te grote schoenen wordt de kans op uitglijden namelijk niet minder lijkt mij… Hoe zou dat zitten met zwemsokken? De meeste sokken die hij heeft zijn maat 23-26, maar zitten aan de krappe kant. Dus ik besluit te gaan voor maat 27-30 in de hoop dat daar geen ongelukken van gaan komen in het zwembad

Droog oefenen met de sweakers

Nadat ik uitgetwijfeld was over de maat van de zwemsokken, duurde het niet lang voordat de bestelling binnen kwam. Ockyz had de Sweakers in een brievenbuspakketje verzonden. Met plezier maakte mijn zoontje en ik het doosje open en ik besloot eerst maar eens te gaan droog oefenen. Het materiaal leek namelijk erg op dat van mijn steunkousen en volgens de beschrijving moet je ze ook op dezelfde speciale manier aantrekken (vanaf de hiel de zwemsokken binnenstebuiten omhoog trekken). Bij mijn steunkousen is dat nogal een klus. Bij mezelf. Laat staan bij een kind dat staat te popelen om het zwembad in te gaan.

zwemsokken van sweakers

Hij vindt de zwemsokken leuk

Het droog oefenen viel me 100% mee. Misschien dat het over 4 schoenmaten een ander verhaal wordt, zoals ik al zei heeft hij nu maat 25/26 en koos ik voor deze zwemsokken maat 27-30. Maar dat zien we dan wel weer. Ik denk ook dat het scheelde dat mijn zoontje ze met plezier aantrok. “Dat is jeuk!” zei hij toen ik hem vertelde dat dit een soort zwemschoenen waren waarmee je niet meer zo makkelijk zal uitglijden. Ik zei er meteen wel voor de zekerheid even bij dat het nog steeds niet de bedoeling was dat hij met de Sweakers van Ockyz zou gaan rennen in het zwembad.

Trots op zijn zwemsokken van Ockyz

Het was een groot succes vandaag in het zwembad met zijn mooie zwemsokken. Voorafgaand aan het peuterzwemmen, gingen we eerst even vrij zwemmen in het peuterbad. En voordat hij het water in ging stond mijn zoontje met een grote glimlach trots te wijzen naar zijn Sweakers. Even was ik bang dat ze zouden gaan “lebberen” nadat ze nat werden, omdat de maat tenslotte wat ruim genomen was, maar dat was niet het geval. Ze zaten gewoon goed. Het uitglijden is verleden tijd en mama is niet meer bang voor ongelukken. Misschien bestel ik voor mijn eigen plezier ook maar een paar Ockyz; onder het mom van “even testen hoe ze rennen naar die glijbaan”… en dan 20 keer natuurlijk!

zwemsokken van sweakers
Footer4 nieuw
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

4 reacties

  1. Mijn zoon kan wel eens te enthousiast zijn wat een glijpartij oplevert, een paar van deze sokken kan hij dus wel gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.