Kinderkamer metamorfose

Een tijdje geleden konden jullie al lezen over de verhuizing die dochterlief had gedaan bij ons in huis. Haar kinderkamer was nog net niet af eigenlijk voornamelijk bij haar bed en daar is nu eindelijk verandering in gekomen! Haar kamer kreeg een kleine kinderkamer metamorfose.

Kinderkamer metamorfose

Een kinderkamer is nog best lastig in te delen al vind ik zelf. Nu staat er nog een enorme grote kast in waar haar speelgoed en kleding in staat. Te zijner tijd moet deze plaats maken voor een hoogslaper zodat ze eronder een bureautje of haar verzameling Playmobil kwijt kan. Voor nu past ze gelukkig nog in haar meegroei peuterbed en kunnen wij deze klus nog even laten wachten. Dat wordt een andere kinderkamer metamorfose.

Bed opvrolijken

Haar bed staat nu aan de badkamermuur en de muren zijn grof. Ik vond dat niet zo fijn voor haar voor als ze er tegenaan ligt dus legde die muur steeds vol met allemaal knuffels zodat ze zich niet kon bezeren aan de muur. Maar ja die knuffels namen ook wel een flink gedeelte van haar matras in en dat vond mevrouw niet zo leuk! Dus daar moesten wij echt even wat anders op verzinnen bij deze kinderkamer metamorfose.

Lees hier hoe Maarten zorgde voor meer ruimte in de kinderkamer

Eenhoorn

Nu moet je weten dat onze dochter gek is op 3 dieren. Honden, Paarden en Eenhoorns. Ja ze maakt echt zelf onderscheid tussen de paarden en eenhoorns en daar mag ik niks over zeggen. Prima het zijn in wezen ook totaal verschillende dieren natuurlijk hihi

Met manlief besprak ik wat ideeën en bij Pixers mocht ik een behang uitzoeken. Dat was nog best lastig want ze hebben heel veel keus waardoor dochterlief alles bleef aanwijzen wat ze leuk vond. Eerst de muur opgemeten welke maten de xl fotobehang moet zijn en kijken welke mogelijkheden er over bleven.

Houten ondergrond voor de kinderkamer metamorfose

kinderkamer metamorfose
kinderkamer metamorfose

Ja toen moesten wij alleen nog wel wat verzinnen om op te behangen. Manlief haalde wat houten platen bij de klusboer en bevestigde deze met verzonken schroefgaten aan de badkamermuur. Wel goed oppassen waar de leidingen lopen! Nu konden wij het behang gaan plakken, dochterlief vond het super spannend!

Ja die had ik uitgekozen!

Tijd voor de echte kinderkamer metamorfose. Haar eerste reactie toen wij het behang uitrolden was, Ja die had ik uitgekozen! haha zo’n klein meisje heeft toch al een goed geheugen hé. 

behang insmeren

 In de woonkamer vloer legde ik 4 grote knutselmatten van de Ikea op de grond  en zo deden wij snel het behang insmeren. Daarna met de 2 ingesmeerde stroken naar boven en we legden wat handdoeken op haar vloerkleed voor de eventuele behanglijm spetters.

handdoeken boven vloerkleed

Binnen no time zat het behang erop.  Wel onder nauwlettend oog van dochterlief want die wilde natuurlijk wel dat het precies goed zou zitten zoals zij het wilde 😉  Het was tenslotte haar kinderkamer metamorfose.

 kinderkamer metamorfosekinderkamer metamorfosekinderkamer metamorfose

Dochterlief vindt haar slaapkamer prachtig en lekker zacht! Haar kamer heeft een echte metamorfose ondergaan en het belangrijkste voor mama is dat het een rustige poster is en dat ze zichzelf nu niet kan bezeren aan de muur als ze straks met blote armen op bed ligt in de zomer.

kinderkamer metamorfose
behang nog nat
eenhoorn behang

Pixers

Bij Pixers kun je niet alleen fotobehang kopen maar ook posters, canvas en stickers. Je kunt kiezen tussen duizenden voorbeeldplaatjes, maar je kunt natuurlijk ook je eigen foto uploaden. Er is echt heel veel keus voor allerlei bestemmingen als de badkamer, woonkamer, kantoor, slaapkamer, plafond, keuken en ga zo maar door. Heb jij al eens een kinderkamer metamorfose gedaan?

Schrijf je in voor hun nieuwsbrief en krijg 30%korting op je eerste bestelling!

Disclaimer
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.