ZigZagZoom magazine – een naailes voor kinderen

Vandaag nog een leuke samenwerking die voort is gekomen uit mijn bezoek aan de Kreadoe. Dochterlief was helaas te jong om mee te mogen doen aan de naaiworkshop bij ZigZagZoom magazine. Kinderen konden een leuke kleine knuffel naaien. Super lief mocht ik 2 exemplaren van de ZigZagZoom magazine meenemen om thuis uit te proberen. Zo kon ze toch nog de knuffel gaan maken, maar ook onze eigen kerstsokken voor aan de openhaard! 

ZigZagZoom Magazine

zigzagzoom magazine

ZigZagZoom magazine is een naaimagazine geschikt voor jongens en meisjes van 9 tot 12 jaar, maar creatieve kinderen die jonger zijn, kunnen met een beetje hulp van mama of papa ook veel plezier beleven aan het tijdschrift.

Mijn moeder reageerde blij verrast dat ik dochterlief wilde leren naaien. Ik ben zelf namelijk waardeloos in naaien haha. Ik heb wel een naaikistje in huis, maar laat het herstelwerk altijd liggen voor mijn moeder die dat naaikistje al haar eigen naaikistje noemt. Bij groter herstelwerk neem ik het altijd mee naar haar huis waar de naaimachine staat. Of ik kijk mijn schoonmoeder lief aan die ook handig is met de naaimachine.

Naaiclubje

Het is eigenlijk best gek dat ik slecht ben in naaien. Vroeger op school hadden we echt handarbeid les. We leerden naaien, borduren en breien. Later in de bovenbouw organiseerde mijn moeder een naaiclubje. Elke woensdag middag kwamen er wat vriendinnen mee naar huis en naaiden we poppen en barbie kleren. Uren zoet zijn we er mee geweest. Maar helaas als je het daarna nooit doet verleer je het gewoon. Simpele naaisteken kan ik nog wel, maar achter een naaimachine heb ik al bijna 30 jaar niet meer achtergezeten.

Super leuk om met de ZigZagZoom magazine mijn geheugen weer op te frissen en om het naaivak ook aan mijn dochter te kunnen leren. En gelukkig is daar altijd nog oma om te helpen!

Het knuffelkussen

Enthousiast ging dochterlief aan de slag met het patroon voor het knuffelkussen wat in de ZigZagZoom magazine van voorjaar 2018 staat. Deze variant is een maatje groter dan die op de Kreadoe werd gemaakt. Leuk dus als je kind daar al een knuffel heeft gemaakt om er nog eentje bij te maken.

zigzagzoom magazine
zigzagzoom magazine

Eerst werd het patroon overgetrokken en uitgeknipt. Ik knipte de stof uit en dochterlief zette de naalden er in. Dit pakte ze snel op!

zigzagzoom magazine
zigzagzoom magazine

Daarna leerde ik haar een simpele naaitechniek die ook in het ZigZagZoom magazine staan uitgelegd. Na ongeveer de helft te hebben genaaid had ze er even geen zin meer in. Begrijpelijk ze is pas 5,5 jaar en dit deed ze al met heel veel geduld. Ik maakte het naaiwerkje af, en gaf een paar stukjes nog even wat extra steekjes voor de versteviging. Daarna de stof weer omdraaien.

En vullen maar! Dat vond ze toch echt wel het leukste om te doen. Een tip die ik kreeg van iemand van ZigZagZoom Magazine is om het goedkoopste Ikea hoofdkussen te kopen en dez vulling te gebruiken voor alle creaties die je wilt maken uit de Magazines.

zelf een knuffel maken

Dochterlief moest natuurlijk af en toe wel voelen of de vulling genoeg was of niet.

Oma hielp vervolgens nog met het aannaaien van de oren en de ogen. Een tweede knuffel maken staat al op haar verlanglijstje!

De kerstsokken uit het zigzagzoom magazine

zigzagzoom magazine

In de najaarseditiie 2018 van ZigZagZoom Magazine staan hele leuke dingen om te maken voor de feestdagen. Zoals kerstsokken, vilten kersthangers, een kerstboom en mooie feestmode.

zigzagzoom magazine

In een duidelijke stap voor stap uitleg met foto’s in het zigzagzoom magazine gaan we aan de slag met de kerstsokken. De stof hiervoor hadden we al gekocht op de Kreadoe. Mijn moeder een ervaren naaister mopperde dat de stof die ik had uitgezocht te dun was. Er moest een extra stukje stof bij om de boel te verstevigen. Het Ikea kussen werd verder kapot geknipt 🙂 en een stukje witte stof werd extra toegevoegd.

zigzagzoom magazine

Beetje hulp bij zigzagzoom magazine

zigzagzoom magazine

Eerst ging ik samen met dochterlief aan de slag om haar kerstsok te naaien. Ze was wat moe dus had wat hulp nodig. Want het was een flinke klus!

zigzagzoom magazine

Daarna leerde ik van mijn moeder en van de ZigZagZoom Magazine wat inknippen is.

zelfgemaakte kerstsokken

Ondertussen werkte mijn moeder gestaag door met de andere kerstsokken. We kregen zelfs twee variaties. Een sok werd namelijk per ongeluk wat langer/korter dan de andere kerstsok. We ontdekten al snel dat onder al het gezellige thee drinken en kletsen en dochterlief helpen we een klein foutje hadden gemaakt. Maar ach dat is dan weer de charme van DIY 🙂

zelfgemaakte kerstsokken

Dochterlief haar kerstsok is nog niet helemaal af en we twijfelen nog of we onze voorletters op de sokken gaan doen! Maar trots en blij zijn we er zeker mee. Dank je wel mama voor je hulp!

Bonus de kerstboom

hangers van vilt

Met de hulp van een extra patroon voor een kerstboom maakte mijn moeder ook nog een gave kerstboomknuffel. Zo hebben de kersthamsters van de AH ook hun eigen kerstboom 🙂

kerstboom naaien

Shoppen met korting

De hoofdpersoon in ZigZagZoom Magazine is Daantje, die jou ideetjes geeft, je vertelt wat je nodig hebt en je stapsgewijs leert om de naaimachine te bedienen en zelf jouw eigen creaties te naaien. Dit alles met duidelijke uitleg en foto’s!

Naast de zachte knuffels, kussens en feestkleding zijn er ook tassen en hippe accessoires. Leuk om zelf te houden of weg te geven dus!

Een Abonnement kost €45 euro voor 3 magazines. Een los zigzagzoom magazine kost €12,95 met €3,50 verzendkosten.

Handige producten:

Lees ook deze blogs met boeken in plaats van zigzagzoom magazine:

Met liefde gemaakt

Annie do it Yourself

Footer4 nieuw

 

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.