Baby uitzet zelf maken met Annie do it yourself – een tip

Op de Negenmaandenbeurs tijdens de bloggertour kwamen wij langs bij de stand van Annie do it Yourself. Anja Wijgers promootte daar haar prachtige boek Babyuitzet zelf maken. Dit unieke full colour boek met harde cover telt 88 pagina’s. Hierin staan 23 verschillende babyprojecten, inclusief alle werkbeschrijvingen. Achter in het boek zit een patroonblad met alle naaipatronen op ware grootte. Ik vroeg een review exemplaar aan en vroeg aan een van mijn vraagouders, zwanger en in het bezit van een naaimachine en wat ervaring om eens wat uit te proberen! 

Babyuitzet zelf maken

babyuitzet zelf maken

Voor MamaScrapelle mocht ik een review maken van verschillende spulletjes van Annie Do it Yourself. Ik kreeg een grote doos met daarin het boek Babyuitzet zelf maken met allerlei patronen, wat lekkere zachte tricot-stofjes en een pakketje met al het materiaal om een legging te maken. Spoiler: Op wat kleine dingetjes na is het allemaal fijn spul.

Legging van Annie do it yourself

Ik ben begonnen met de legging uit het boek Babyuitzet zelf maken. Mijn zoon vond het roze stofje met lieveheersbeestjes prachtig, maar het patroon loopt van maat 56 tot 74 en daar past ‘ie net niet meer in. Dus ik maakte de legging voor de dochter van een vriendin. Het patroon is simpel en alle onderdelen zijn in het zakje aanwezig. Zelfs een labeltje van Annie.

babyuitzet zelf maken
Annie do it yourself
Annie do it yourself

De werkbeschrijving is niet helemaal ‘volgens de regels’ zoals ik die heb geleerd (eerst de pijpjes omzomen en dan pas de binnenbeennaad sluiten bijvoorbeeld, dat voelt gek). Maar het is daardoor wel makkelijker voor een beginnende naaister.

Annie do it yourself
Annie do it yourself

De afwerking laat naar mijn idee wat te wensen over en voor die zelfde beginnende naaister zou advies over hoe je elastische stoffen naait ook wel handig zijn. Ik heb nu (volgens de werkbeschrijving) met een standaard steek genaaid, en de naden zijn nu strakker dan het elastiek.

babyuitzet zelf maken
Annie do it yourself

Het kostte me 75 minuutjes en is dus lekker snel klaar. De geleverde materialen zijn fijn om mee te werken. Mijn kleine man vind het eindresultaat zó mooi, dat ie de legging dan maar op zijn hoofd zet, als hij hem niet als broek kan dragen!  ( ~~jammer alleen dat je geen foto hebt gemaakt hiervan haha)

babyuitzet zelf maken

Luieretui babyuitzet zelf maken

babyuitzet zelf maken

Uit het boek babyuitzet zelf maken maakte ik ook de luieretui. Die staat al heel lang op mijn to-do-lijst! Ik koos voor lekker veel verschillende stofjes en kleurtjes biasband.

Annie do it yourself
babyuitzet zelf maken

Het patroon is heel simpel, de werkbeschrijving duidelijk met wat handige plaatjes. Na twee uur heb ik een superleuke luieretui liggen. De afwerking is netjes, het formaat is prima, ook voor wat grotere luiers.

Annie do it yourself

Uit dit boek ga ik zeker nog leuke dingen maken voor het knulletje dat in augustus komt!

babyuitzet zelf maken
babyuitzet zelf maken

Op haar site kun je nog veel meer kopen aan complete pakketten voor een legging of slaapzak bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten Stoffen, patronen en materialen te vinden. Wil jij de babyuitzet zelf maken, of misschien een deel hiervan? Dan raad ik je zeker aan om dit boek aan te schaffen en bij de andere materialen te snuffelen. Er zit zeker weten wat leuks voor je bij!

Dank je wel Renske voor je review en veel plezier met verder freubelen achter de naaimachine nog een paar weekjes tot de kleine man er is!

Lees ook deze blogs:

Footer5
Delen is enorm lief

Renske

Ik ben Renske. Ik ben de moeder van 2 jongens, een peuter en een kleuter. Mijn motto is: 'Een huishouden van Jan Steen is óók een huishouden.' Het is bij ons een gezellige chaos. Opruimen, duurzaamheid, en creatieve dingen zijn de onderwerpen die je hier het vaakst van mij zult zien.

4 reacties

 1. Hoi vind ze mooi heb dit boek ook gehad was oud heb daar een patroon van slapper striktouw
  Maar ik heb de beschrijving hier niet meer
  Kun jullie mij helpen
  Was van boek boek babyuitzet.
  Als jullie de beschrijving hebben kunnen jullie mij het door mailen dan hoef geen nieuwe boek te kopen.

 2. Dank voor deze uitgebreide review!
  Zelf heb ik drie boeken voor het maken van een baby uitzet en peuter kleding. De patronen hebben een verrassend goede pasvorm en zijn eenvoudig in elkaar te zetten. Voor de beginnend naaister zijn de boeken met voldoende detail uitgewerkt en de gevorderd naaister kan met deze basispatronen een prachtige garderobe maken. Kortom: ik raad deze boeken aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.