Sesamstraat ABC & 123 puzzel – een feest voor peuters en kleuters

Een Sesamstraat ABC & 123 puzzel van just games, die moest natuurlijk naar Renske. De grootste Muppet fan die er bestaat in mijn netwerk. Zelfs haar zoontjes dragen schoenen met koekiemonsters erop!

Muppet Fan

Toen ik 18 was en in mijn eindexamenjaar zat, heb ik het adres opgezocht van de studio waar de muppets gemaakt worden. Ik was toen al enorm fan van het werk van Jim Henson. En hoewel ik er uiteindelijk nooit mijn vak van heb gemaakt, ben ik nog steeds gék op muppets. Alle muppets. Die van de muppetshow, maar ook de Fraggles en de Doozers, vergeet de Skeksis uit The dark crystal niet, ik ben dól op Elmo en koekiemonster, en met Ernie heb ik een haat-liefde verhouding (die kleine gemene anarchist, altijd maar Bert dwars zitten. Maar oh, wat moet ik erom lachen!). Dus nu mijn bijna-kleuter eindelijk de verhalen van Bert en Ernie net zo leuk gaat vinden als ik, ben ik natuurlijk super blij! Helemaal met deze Sesamstraat ABC & 123 puzzel!

Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Dus wat heerlijk dat we nu kunnen puzzelen met deze Sesamstraat ABC & 123 puzzel! Het zijn telkens 2 stukken bij elkaar. Eentje met een plaatje (van 2 nerdy bananen met een bril en vlinderdas, bijvoorbeeld, love it!), en dan de andere met het aantal of de eerste letter, en het bijbehorende woord. Simpel en duidelijk. De kleuren en plaatjes zijn vrolijk, zoals we van Sesamstraat gewend zijn.

Spelregels

Heel eerlijk: er zitten spelregels bij, maar een spel is het eigenlijk niet. Het is een puzzel. Maar doordat je steeds 2 stukjes bij elkaar moet zoeken, kun je er een soort memory van maken, of je kind laten tellen welk cijfer gezocht moet worden. Perfect voor leergierige, pre-schoolse kleuters. Mijn manneke van bijna 4 is ontzettend bezig met cijfers en tellen. In één oogopslag zien dat het vier bad eendjes zijn, dat vindt ‘ie heel tof. In letters en schrijven had hij eigenlijk niet zo bijster veel interesse, maar nu ineens wel. Hoe tof is dat! Duidelijk dankzij de Sesamstraat ABC & 123 puzzel, heel erg leuk om te zien dat hij nu ‘zijn’ letter op verschillende plekken herkent.

Leeftijd indicatie Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Ik twijfelde aan de leeftijd indicatie van de Sesamstraat ABC & 123 puzzel, 3 – 6 jaar staat erop, omdat 3 jaar mij zeker een jaar te jong leek. Maar zelfs mijn bijna-2-jarige kon ermee uit de voeten, omdat de puzzel zo gesneden is, dat alleen stukjes die bij elkaar horen, ook echt passen. Echt super.

Ik moet de eerste peuter/kleuter nog tegenkomen die niet af en toe graag een puzzel legt. Mijn kleuter heeft soms dagen dat ie eigenlijk niets anders doet. Precies op zo’n dag kwam deze puzzel bij ons binnen. Zeker 3 kwartier speelplezier voor de kleuter (en oma, niet te vergeten!) op die eerste dag, en sindsdien wordt ‘ie met enige regelmaat uit de kast getrokken. Lekker Bert en Ernie vervelen zich nooit op de achtergrond, en ik geniet net zo hard als mijn kids!

Meer informatie over de Sesamstraat ABC & 123 puzzel vind je onder andere hier.

Footer4 nieuw
Renske
Delen is enorm lief

Renske

Ik ben Renske. Ik ben de moeder van 2 jongens, een peuter en een kleuter. Mijn motto is: 'Een huishouden van Jan Steen is óók een huishouden.' Het is bij ons een gezellige chaos. Opruimen, duurzaamheid, en creatieve dingen zijn de onderwerpen die je hier het vaakst van mij zult zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.