Skip to Content

Maak van je slaapkamer een fijne plek – dé tip voor een goed humeur

De plek waar je het meest tot rust komt is natuurlijk je slaapkamer. En Iedereen heeft wel als ideaal plaatje die serene, opgeruimde en stijlvolle plek. Waar je na acht uur slaap uitgerust weer wakker wordt. Maar zeker in een gezin met jonge kinderen kom je er vaak niet aan toe om het echt netjes te houden. Kleding, speelgoed, was en schoenen slingeren er vaak rond. Maar het levert je echt heel veel op om je slaapkamer eens een make-over te geven. Met een nieuw vloerkleed of mooi dekbedovertrek. Je mooiste herinneringen aan de muur en je kast eens goed opruimen. Daarvan krijg je gegarandeerd een beter humeur en zelfs een betere nachtrust! We verzamelen een aantal tips om je slaapkamer weer een fijne en rustgevende plek te laten zijn.

tips fijne slaapkamer

Een opgeruimde en rustgevende plek?

We kunnen allemaal wel eens verlangend kijken naar interieurfoto’s van de mooiste slaapkamers. Ernaar kijken is al rustgevend. Zo netjes en stijlvol willen wij ook wel slapen toch? Maar in de praktijk is je slaapkamer vaak meer een soort washok. Waar huilende kinderen regelmatig je nachtrust verstoren. Waar je kledingkast uitpuilt en nodig eens uitgezocht moet worden. En waar het stof onder je bed roept om een stofzuiger. Maar het is vaak niet echt prioriteit.. er is genoeg te doen in huis!

Maar uit eigen ervaring: een frisse en nieuwe slaapkamer is zo fijn! Het geeft een meer ontspannen gevoel als je in bed gaat liggen. En juist die goede nachtrust is natuurlijk weer heel fijn om als mama overdag weer aan de bak te kunnen! Dus hierbij een overzichtje met tips voor het creëren van een fijne slaapkamer waar je weer kan ontspannen!

tips fijne slaapkamer

Tips voor een fijne slaapkamer

Opruimen en schoonmaken

Het kost misschien (behoorlijk) wat energie maar letterlijk de bezem door je slaapkamer halen, kan heel veel voldoening geven. Alle overbodige spullen eruit, en alleen wat je nodig hebt in je slaapkamer laten staan. Dat geeft echt een opgeruimd hoofd. Kleine tips:

  • Maak een mooie doos met bewaarspullen. Van Moederdag cadeaus tot leuke herinneringen van een vakantie. Om af en toe eens in te kijken, en dan hoeft het niet altijd in het zicht te blijven.
  • Kies een lekkere roomspray, bijvoorbeeld met een rustgevende lavendelgeur.
  • Lees bij ons meer opruimtips en schoonmaaktips.

Een fijne slaapkamer met een mooie wanddecoratie

Iets wat zeker je humeur zal verbeteren, is een mooie wanddecoratie met jouw fijnste herinneringen. Kies bijvoorbeeld een mooie foto op doek. Combineer dit met rustgevende natuurbeelden en mooie quotes. Wat zijn mooie momenten waar je graag aan terugdenkt? Je trouwdag, een zonsondergang op het strand, of een fijne vakantieherinnering? Combineer deze met elkaar in een wanddecoratie van hexagon foto’s. Stoere en originele zeshoekige vormen die een echte persoonlijke blikvanger vormen in jouw slaapkamer.

Wat een fijne site is Herinneringen op Linnen. Een duidelijk bestelproces, snelle verzending en een makkelijk ophangsysteem. Het leuke is dat je de decoratie steeds weer kunt uitbreiden met nieuwe foto’s. En je kunt door de magneten ook de volgorde aanpassen.

Wakker worden met een blik op jouw fijnste herinneringen is alvast een mooie start van de dag!

Every dag is a fresh start

Je kledingkast ordenen

Als we eerlijk zijn, liggen er waarschijnlijk veel vergeten of versleten kledingstukken in je kast. Die je nooit meer aandoet. Maar ook juist kleding die misschien nog wel heel leuk is! Dus alles uit de kast, even flink soppen en dan sorteren. Wat wil je graag behouden? Het werkt dan echt goed om het motto van Marie Kondo te hanteren. Does it spark joy? De rest geef je weg of verkoop je online. Er bestaan ook roulerende ruiltassen waar je aan mee kan doen. En natuurlijk kun je met je kleding altijd terecht bij de kringloop of een liefdadigheidsorganisatie zoals het Leger des Heils.

Dus dit is echt een belangrijke tip om van je slaapkamer weer een fijne plek te maken. Het geeft je echt een blij gevoel als je kast wat minder vol is. Je hebt overzicht om beter te kunnen kiezen wat je aan doet. Doordat je er bewust mee bezig bent, realiseer je je ook dat je niet steeds nieuwe dingen hoeft te kopen. En dat het echt wel genoeg is. Maar een beetje dromen van een ruime inloopkast mag altijd!

tips fijne slaapkamer
Afbeelding via pexels Victoria Borodinova

Fijne tip: groen in je slaapkamer

Ook, (of juist!) in de slaapkamer passen planten heel goed. Ze voorzien de ruimte immers van zuurstof. Maar dat niet alleen, planten hebben ook bewezen een rustgevend en positief effect op onze gemoedstoestand en gezondheid. Zo is uit onderzoek gebleken dat mensen die zich in een groene kamer bevinden, sneller herstellen van een operatie en een lagere bloeddruk hebben.

Luchtzuiverende planten zijn bijvoorbeeld de varen, lepelplant, graslelie, klimop en goudpalm.

plant

Zorg en aandacht voor jezelf

Met deze tips kun je de slaapkamer hopelijk weer een fijne plek maken waar je graag komt. Want vaak komen we er niet aan toe om het echt netjes te houden. Er komt immers niet zo veel bezoek (gaan we even vanuit als je moeder bent). Dus geen stok achter de deur om op te ruimen. Maar je slaapkamer verdient wel de aandacht omdat het de enige plek in huis is die echt van jou is. En zo lazen we onlangs in het boek Ouders zijn ook maar mensen: het is enorm belangrijk dat je jezelf niet wegcijfert.

Want we zijn vaak zo druk met het huishouden, de opvoeding en verzorging van de kinderen dat we sommige zaken even wat meer op z’n beloop laten. Zoals je slaapkamer opruimen. Niet alles is prioriteit gelukkig. Maar toch is het belangrijk om jouw slaapkamer niet te vergeten. Met een plant, mooie wanddecoratie of nieuw dekbedovertrek mag je jezelf best eens verwennen! Een vergeet vooral geen rustgevende muziekjes!

Footer3
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Charlotte

Sunday 13th of February 2022

Ben al drie weken bezig om mijn kledingkast op te ruimen. Met twee kleine schatten is tijd een beetje schaars of liggen mijn prioriteiten anders. Maar ik doe moeite om zo’n zen ruimte te creëren en daar gaat het om.m, toch? En als ik moe ben en gek wordt van de rommel. Kijk ik gewoon een paar minuten naar van perfecte slaapkamers op internet ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.