Skip to Content

Van kleuterkamer naar stoere jongenskamer – een verbouwing

Mijn ouders hebben drie slaapkamers speciaal voor hun kleinkinderen, maar kleinkinderen worden ook groot. Onze stoere jongens vonden “hun” slaapkamer bij opa en oma voor kleuters. Tijd om daar verandering in te brengen. Met mijn moeder en zus heb ik de slaapkamer omgetoverd tot stoere jongenskamer!

Een kamer met een thema?

De jongens waren er al snel over uit. De slaapkamer bij opa en oma moest stoer zijn en het liefst een thema hebben. Samen bespraken zij welk thema zij het allerleukste zouden vinden. Allebei zijn ze helemaal weg van het leger en soldaten, dus dat werd het thema. Een legerkamer voor bij opa en oma. Ze moeten er wel in kunnen spelen, slapen en hun schoolwerk konden maken. Dat was in ieder geval duidelijk. De “kleuterkamer” was verleden tijd.

Een mooie foto op de muur in de stoere jongenskamer

Waar moet je beginnen bij zo’n kamer? Niet alleen wilden we een nieuw dekbed kopen. Ook wilden we de hele kamer aanpakken. Het thema van de stoere jongenskamer moest in één keer duidelijk worden, dus ging ik kijken op internet. De muren van de kamer zijn erg wit en een mooie foto op de muur leek ons wel erg gaaf. Op internet kwam ik bij Nikkel Art zelfklevend behang tegen. Ideaal! Dat leek ons zo ontzettend handig!

Bij Nikkel Art hebben ze voor voor elke kamer wel een fotobehang. Daarnaast zijn er zoveel thema’s waar je uit kan kiezen. En elk thema heeft dan ook weer een heleboel foto’s. Er is zoveel keus dat er voor iedereen wel iets te vinden is. Zo ook voor onze mannen. Zij kozen voor de stoere legertank. Nikkel Art heeft ook verschillende soorten behang, dus ook daar heb je een keuze in. Zo heb je fotobehang, afwasbaar vlies fotobehang en dus ook zelfklevend fotobehang. Wij kozen voor het laatste. In één keer erop zonder lijm. Dat leek ons erg praktisch. Tijdens het bestellen kan je zelf de grootte doorgeven en de foto veranderd zelf mee met de ingevulde maat. Super fijn, want zo kan ik in één keer zien hoe jouw foto eruit komt te zien met die maten. Verder kozen we nog om de rakel erbij te nemen. Daarmee vermijd je kreukels. Zeker een aanrader om erbij te nemen. Daardoor kregen wij ons fotobehang mooi op de muur. Bestellen gaat echt super makkelijk en je behang is snel geleverd. Heel fijn!

stoere jongenskamer

Een camouflage dekbed om je in te verstoppen

Als je dan je kamer helemaal één thema maakt, dan moet je je bed ook meenemen. Gelukkig zijn er genoeg camouflage dekbedden voor een tweepersoonsbed te vinden. De bladeren aan het bed maken het helemaal af. “Zo kunnen we ons verstoppen!” riepen de heren. “Het wordt al echt een stoere jongenskamer!”, riep Joshua. “Mag ik vanavond hier slapen?”. Hoe meer we de kamer aankleedden, hoe enthousiaster de jongens werden.

Een bureau in een stoere jongenskamer

Nu ze groter worden moeten de jongens ook schoolwerk maken. Zo ook af en toe bij opa en oma. Een bureau om aan te werken is dan wel heel erg fijn. Zeker als je zusje of broertje beneden in de woonkamer aan het spelen is. Maar dit bureau moest natuurlijk wel passen in de legerkamer. Gelukkig hadden we al een tafel staan die werd gebruikt als commode, maar nu alle kinderen zindelijk zijn kan die tafel gebruikt worden voor waar hij voor bedoeld is. Met een pennenbakje van camouflage kleuren en 3D puzzels van tanks paste het bureau helemaal bij de rest van de kamer. Missie geslaagd!

Zelfs in de lucht kwam het thema

Hoe langer we bezig waren, hoe meer spullen en dingen we erbij haalden. Dit is zo ontzettend leuk. Vooral als je ziet dat de jongens er ook zo enthousiast van worden. Uiteindelijk besloten we ook iets in de lucht te maken. Een groot groen zeil zodat de kamer op een tent ging lijken. Zo’n groen zeil zorgt gelijk voor een andere sfeer in de kamer. Een grote tent in je eigen huis. Wie wil dat nou niet? Een tent is echt wel iets voor stoere jongens!

Stoere jongensspullen in een stoere jongenskamer

Het keukentje en de knuffels moesten natuurlijk weg. Gelukkig waren de meiden hier wel blij mee. Daarvoor in de plaats kwamen de spullen van de jongens zelf. Uit hun huizen hadden ze speelgoed gekozen die zij wel bij opa en oma neer wilde leggen. De soldaatjes van Joshua en de zelfrijdende auto met weg van Giuliano. Dankzij alle spulletjes kwam de kamer nog meer tot leven. Een stoere jongenskamer die echt van de jongens zelf is met hun eigen spulletjes. Ik heb nog nooit zulke blije jongens gezien. En de meiden? Ik ben bang dat we nu ook een meidenkamer moeten gaan maken.

Heb jij ooit een themakamer gemaakt? Of jouw kleuterkamer veranderd in een grote jongens- of meisjeskamer?

Win €100,- shoptegoed voor Nikkel Art

Ook enthousiast en nieuwsgierig geworden? Namens Nikkel Art mogen we via Mamascrapelle €100,- shoptegoed weggeven. Wat moet je doen?

Gefeliciteerd Imina

Footer2
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anita Kempenaers

Saturday 8th of May 2021

leuke site, moeilijk om te kiezen, zou leuk zijn voor de slaapkamer van mijn klenzoontjes , ben er nog niet uit en moet nog maar eens goed rondkijken

Noortje

Saturday 8th of May 2021

Ontzettend leuk om zo nu en dan de kamers van de kinderen om te toveren. De deur posters heb ik nog niet eerder gezien; zo gaaf!

Noortje

Saturday 8th of May 2021

Super leuk om kinderkamers zo nu en dan om te toveren. De deur posters heb ik nog niet eerder gezien; zo gaaf!

Nelly

Friday 7th of May 2021

Mijn zoon had een indianen kamer. Voor het shop wil ik wel een mooie deurposter kopen.

Mirjam Hellingman

Friday 7th of May 2021

Wij zijn nog niet zo lang geleden verhuist 🏠 en de kamers van de kinderen zijn nog erg kaal. Ik zou het dus geweldig vinden om deze verder aan te kunnen kleden. Mijn dochter Nikki is gek op alle soorten beren, 🐻🐼 dus hoe gaaf zou het zijn om een grote ijsbeer op de muur te hebben!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.