Skip to Content

Kinderen leren tekenen met deze leuke boeken een creatieve tip!

Wat doe je als je van de juf te horen krijgt dat je kind niet mooi genoeg kan tekenen? Ik ben zo’n moeder die haar dochter lekker alles op haar eigen tempo laat ontdekken. Ik geloof namelijk in de intrinsieke motivatie en dat elk kind op zijn eigen manier ontwikkelt. Maar ja als daar dan toch een soort druk van school bij komt kijken dan moeten we aan het tekenonderwijs. Op veel scholen zijn er geen vakdocenten meer voor tekenen en handvaardigheid. Dus ik ging op zoek en vond prachtige boeken om kinderen te leren tekenen. En laten we eerlijk zijn, ik vind ze zelf ook leuk!

kinderen leren tekenen

Kinderen leren tekenen

Met deze leuke boeken van uitgeverij Deltas leren kinderen tekenen met veel plezier. Er zijn verschillende soorten boeken en ze hebben allemaal hun eigen expertises.

kinderen leren tekenen dieren tekenen stap voor stap

Dieren tekenen stap voor stap

Van oma kreeg dochterlief dit boek. Super mooi en handig voor het realistisch tekenen van dieren. Kinderen leren dieren tekenen met stap voor stap instructies, maar dochterlief raakte er enigszins gefrusteerd van. Het zijn best lastige vormen om na te tekenen en haar pogingen in het boek werden het liefst snel doorgekrast.

Dit resulteerde in een andere aanpak. Papiertjes of een tekenschriftje waar ze op kon tekenen en krassen wat ze wilde voor het geval ze straks nog het boek kapot zou scheuren!

In het boek vind je echt prachtige tekeningen van allerlei soorten dieren en ook vanuit verschillende perspectieven. De vormen zijn vaak wat hoekig en totaal niet te vergelijken bij de andere tekenboeken.

Toen een kindje uit mijn klas uit de taaldoen kast ( Montessorionderwijs) een landdier een zeedier moest tekenen had hij geen idee. Hij zocht op google wat filmpjes op, maar kwam er niet mee verder.
Ik nam het boek mee naar school en hij ging er dankbaar mee aan de slag! Kinderen leren tekenen met stap voor stap instructies en dit boek is ideaal voor de bovenbouw!

kinderen leren tekenen

helaas is dit boek niet meer leverbaar, maar ik vond wel soortgelijke tekenboeken

Kinderen leren tekenen met Kawaii

kinderen leren tekenen Kawaii tekenen

Kawaii is een deel van de Japanse cultuur dat rond schattigheid draait. De term kan refereren aan voorwerpen, mensen en andere zaken die charmant, kwetsbaar, verlegen en kinds lijken. Voorbeelden zijn handschriften, bepaalde manga genres, kledingstijlen en Hello Kitty. Bron: Wikipedia

Gelukkig blijkt uitgeverij Librero nog vele andere mooie tekenboeken te hebben zoals deze Kawaii leren tekenen. Een boek met meer dan 100 schattige tekeningen. Wat vooral opvalt zijn de vele ronde vormen en de schattige gezichtjes die bijna overal in worden gezet.

Voor mij als juf ook nog eens heel handig, want ook mijn tekenkunsten kunnen wel weer wat bijschaving gebruiken. Vroeger toen ik zelf op de basisschool zat tekende ik altijd de stickers na die ik van de juf kreeg, maar dan in het groot natuurlijk. Natekenen vind ik leuk om te doen, maar uit mijn eigen hoofd tekenen vind ik echt niet leuk. Ik kan mij ook echt wel voorstellen dat kinderen leren tekenen voor veel ouders uitdagend is. Ik bedoel hoe vaak teken jij nu zelf eigenlijk nog iets?

kinderen leren tekenen

Kawaii leuke dingen tekenen

kinderen leren tekenen kawaii leuke dingen tekenen

Ook het Kawaii leuke dingen tekenen kwam binnen en toen kon het feest beginnen. Kinderen leren tekenen met deze leuke boeken, maar ook zeker ouders! Allebei een boek voor ons neus en tekenen maar! Ook met vriendinnetjes is er al regelmatig uit deze boeken getekend en ik kan mij zo voorstellen dat dat de komende periode nog veel meer gaat gebeuren.

Om het extra leuk te maken kocht ik een doos met nieuwe stiften en potloden en zorgde voor goede tekenpotloden. Want wat opviel was dat dochterlief al direct hard met haar potlood tekende in plaats van schetsen.

We begonnen dus eerst met simpele schetsopdrachten als een cirkel en een ovaal zodat we een lekkere maar vooral lieve donut konden tekenen en daarna inkleuren natuurlijk.

In deze boeken staan tekenopdrachten die heel lastig zijn zoals een heel zandkasteel, maar ook makkelijke zoals het tekenen van smileys. We hebben nu in elk geval meer dan genoeg voorbeelden om de komende jaren mee vooruit te komen, denk ik.. want ik mis alleen nog voorbeelden van gezichten en poppetjes. mhmz moet ik toch nog even verder op zoek want kinderen leren tekenen wil ik ook leren!

Hoe heb jij je kinderen leren tekenen?

kinderen leren tekenen boeken librero

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.