MOYU uitwisbaar notitieboek van steenpapier

Wist je dat er elke minuut 40 voetbalvelden aan bomen worden gekapt? Steenpapier is het duurzame alternatief voor normaal “pulp” papier. Met het MOYU uitwisbaar notitieboek van steenpapier ga je dus papierverspilling tegen om zo bossen te redden en nieuwe ecosystemen te creëren! Elke pagina veeg je met een klamme doek in een handomdraai schoon en omdat het papier erg stevig is, is elke pagina tot meer dan 500 x te herschrijven.

MOYU uitwisbaar notitieboek van steenpapier

Een boom in ruil voor een MOYU uitwisbaar notitieboek van steenpapier

Twee jaar geleden is MOYU opgericht uit liefde voor de natuur. Want onze natuur heeft het niet makkelijk. Er worden namelijk elke minuut niet minder dan 40 voetbalvelden aan bomen gekapt. MOYU vindt dat de vernietiging van deze belangrijke natuur moet stoppen. En daarom planten ze, in samenwerking met Trees for Kenya, een boom bij aanschaf van een MOYU uitwisbaar notitieboek van steenpapier. Inmiddels zijn er op deze manier al meer dan 6100 bomen geplant!

Wat is steenpapier?

Steenpapier is een duurzame ontwikkeling in een boom-vrije papiersoort. Het bestaat hoofdzakelijk uit gemalen steen (calciumcarbonaat). Tijdens de productie van een MOYU uitwisbaar notitieboek van steenpapier worden er geen water en bleekmiddelen gebruikt. Dat zorgt onder andere voor een 67% lagere CO2 uitstoot! Het duurzame steenpapier is herschrijfbaar, waterafstotend en scheurbestendig.

Een uitwisbaar notitieboek van steenpapier is herschrijfbaar, waterafstotend en scheurbestendig

De laatste tijd wil mijn zoontje steeds weten welke letters ik schrijf en wil hij ook dat ik bepaalde woorden voor hem opschrijf. Op die manier wil hij zien hoe ik dat doe. Hartstikke leuk dat hij nu al interesse daarin toont, maar ik vond het toch best zonde van al die kladpapiertjes die na afloop de papierbak in gingen. Dus dat het MOYU uitwisbaar notitieboek van steenpapier herschrijfbaar, waterafstotend en scheurbestendig is, klonk ideaal. En dat bleek het ook te zijn.

Mama wil je IKEA schrijven?

“Mama, wil je IKEA schrijven?” Hoe hij soms bij woorden komt, dat is me vaak een raadsel. Want als ik hem vraag waarom, dan krijg ik “daarom” als antwoord. In het mooie, nieuwe MOYU uitwisbaar notitieboek van steenpapier schreef ik IKEA in hetzelfde lettertype als de magneetletters van zijn (of eigenlijk mijn) speelschooltje. Zo kon hij zelf de letters zoeken.

Nadat het spelletje klaar was en hij de poppetjes van het schooltje weer naar hun huis bracht in een bus, toverde ik de IKEA weg. Ik probeerde het gummetje op de achterkant, maar het ging toch zeker veel makkelijker met het natte doekje. En ging ik aan de slag met mijn to-do lijst. Ik keek er meteen al naar uit om die ook heerlijk weg te toveren! Maar sommige notities wil ik wél bewaren en dan kun je Microsoft Office LensCamscannerEvernote, Adobe Scan, Genius Scan of Scanbot gebruiken om ze te digitaliseren.

En daarna de planning van de komende week opschrijven. Elke pagina is tot meer dan 500 x te herschrijven. MOYU werkt trouwens ook aan een agenda, dus ik hoef binnenkort ook geen papieren agenda meer te kopen die ik nog steeds fervent gebruik. Achter de harde kaft van het uitwisbaar notitieboek van steenpapier zitten 40 pagina’s. En daaronder dus ook 2 to-do-lijsten en een weekplanner (verspreid over 2 pagina’s). Ook 2 blanco-pagina’s en 3 dotted pagina’s (voor o.a. bullet journals). De rest is aangevuld met lijnen pagina’s.

Wat zit er eigenlijk in de bestelling?

MOYU uitwisbaar notitieboek van steenpapier

Allereerst viel natuurlijk meteen het mooie Premium A5 uitwisbaar notitieboek van steenpapier op toen ik de verpakking opende. Er zijn verschillende kleuren/designs verkrijgbaar, maar de Young Yellow trok mij meteen. Het was precies dezelfde kleur als de tweedehands camerahelm waarmee ik jarenlang aan parachutespringen heb gedaan. Die kleur vond ik toen eerst vreselijk, maar nadat ik eraan gewend was, zocht ik juist de kleur op mijn springspullen bij elkaar te laten passen.

Er zit ook een Pen Pal bij. Plak die voor gebruik vast op de laatste bladzijde en je hebt je pen altijd bij je boek. De PILOT Frixion pen die ook bij de bestelling zit, wordt aangeraden bij het gebruik van het MOYU uitwisbaar notitieboek van steenpapier. Het is een zwarte. En je kunt later ook je collectie uitbreiden met blauw, rood en groen. De pennen zijn navulbaar, ook duurzaam dus.

Tenslotte zit er natuurlijk ook een Cleaning Cloth bij. Als je die nat maakt, veeg je elke pagina in een handomdraai schoon. Doordat het papier erg stevig is, is elke pagina tot meer dan 500 x te herschrijven! Het doekje wordt wel vuil door de inktvlekken, maar je kunt ‘m koud wassen. (Niet in de droger doen!)

Toe aan een nieuw MOYU uitwisbaar notitieboek van steenpapier? 

MOYU uitwisbaar notitieboek van steenpapier

De inkt op de pagina’s zal na een aantal jaren gebruik langzaam wat vervagen. Wil je tegen die tijd graag een nieuw vers boekje? Dan neemt MOYU het boekje graag terug, in ruil voor 10% korting op je volgende aankoop. Omdat het papier waarschijnlijk nog goed is voor een tweede leven. En zij doneren de schriften weer aan kinderen die schoolmaterialen nodig hebben. In de toekomst zijn ze van plan om het steenpapier te recyclen en er weer nieuw steenpapier van te maken. Dit is nu helaas nog niet lokaal mogelijk omdat er nog te weinig ‘afval’steenpapier is. 


Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.