Skip to Content

DIY waskrijtjes smelten – een blog met tips

Tijdens al dat knutselen deze weken ruimde ik ook eens dochterlief haar knutselkast op. Zij heeft namelijk een mini variant van mijn knutselkast. Daar vond ik nog een berg waskrijtjes die ze nooit meer gebruikt en zelf heb of liever gezegd had ik ook een hele berg met waskrijtjes. Daar is nu een grote verandering in gekomen want ik ging aan de bak. Ik ging waskrijtjes smelten! En dat is eigenlijk best makkelijk! 

Waskrijtjes smelten

waskrijtjes smelten
een deel van de verzameling waskrijtjes

Waskrijtjes smelten is denk ik mijn meest geslaagde bakprestatie die ik ooit heb geleverd. En dat zonder al te veel moeite vooraf!  Geen ingewikkelde ingrediënten in huis halen. Niks lastig wegen en meten en nog eens wegen. Het was easy!

Je hebt nodig:

Voor waskrijtjes smelten heb je de volgende spullen nodig:

siliconen vormen
  • Een grote verzameling waskrijtjes eventueel gesorteerd op kleur en in elk geval ontdaan van papiertjes.
  • Siliconen vormpjes om de waskrijtjes in te doen ( ik kocht ze bij de Action)
  • Eventueel een snijplank en scherp mes ( breken lukt in de meeste gevallen ook goed)
  • Een voorverwarmde oven op 150 graden

Aan de slag met waskrijtjes smelten

Ok waskrijtjes smelten was misschien toch nog iets lastiger dan ik hier deed overkomen. Ik had er namelijk ook eeuwenoude waskrijtjes bijzitten. Daarvan zaten de papiertjes heel goed om het waskrijtje heen geplakt en dat was nog een heel gepeuter om alles los te krijgen! Wees gefocused op je doel, je kan het! Jij bent sterker dan een krijtje of een papiertje! Dat zijn zo’n beetje de mantra’s die ik constant herhaalde.

Vooral dat jij bent sterker dan een krijtje heb ik soms heel hard in mijn hoofd geroepen. Ja ik was gewoon aan het werk had ik het hardop moeten zeggen dan? Die kinderen hadden vast gedacht dat ik een superjuffie was die krijtjes wilde eten om dieren te redden.

vrolijke kleuren
Dag disneyprinses waskrijtje

Afijn daar zat ik dan met 100 stukjes waskrijt. Ik besloot om 4 vormpjes uit de buitenkeuken te pakken en op te offeren voor het waskrijtjes smelten . De meeste heb ik met twee verschillende kleuren gemaakt, maar er zijn er ook bij van 1 kleur in verschillende tinten en een krijtje heb ik zelfs met verschillende kleuren gemaakt om te kijken wat het effect is.

Zorg dat je op de bodem goed kleine stukjes doet die de bodem bedekken dan mengen de kleuren het minste voor een mooi eindresultaat. Al is alle kleuren van de regenboog door elkaar natuurlijk ook leuk!

waskrijtjes smelten
Als je morst met de waskrijtjes smelten even op laten drogen, afkrabben en laatste beetje met hete vaatdoek eraf is zo weer schoon

150 graden 12 – 15 minuten. Ligt er een beetje aan of het dunne of dikke waskrijtjes zijn. Daarna heel voorzichtig op het aanrecht zetten en goed laten afkoelen voordat je het uit de silicone vorm haalt. Laat je de waskrijtjes te lang in de oven zitten dan gaat de kleur weg en worden ze wit. Dus blijf er bij staan want elke oven werkt anders. Mijn 150 graden 15 minuten zijn geen garantie voor jouw waskrijtjes en oven!

Waskrijtjes voor elke hand

Nu heb ik eindelijk waskrijtjes die ook de kleine peuters goed in de hand kunnen nemen en waar ze lekker mee kunnen krassen! Op naar nog meer mooie kunstwerken van de gastkinderen voor papa en mama en opa en oma en tante en oom en broertjes en zusjes.

En het is tevens een leuke traktatie voor peuters! Voor op het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of voor bij de gastouder! Een andere leuke activiteit is om zelf stickers maken. Erg leuk om er bij te doen in de traktatie!

Succes met waskrijtjes smelten!!

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.