Magnetische letterdoos van Zwijsen, een 100% aansluiting bij school

Mijn dochter van 6 jaar kleutert een jaar langer op school. Dit komt door haar motorische angst, een verkeerde schoolkeuze en de corona lockdown van afgelopen jaar. Ze heeft de rust en speelsheid van groep 2, maar tegelijk krijgt ze wel werkjes van groep 3 aangeboden want haar interesse ligt zeker wel bij leren lezen en schrijven. Toen deze magnetische letterdoos van uitgeverij Zwijsen in huis kwam was ik dan ook heel blij en ik leg graag uit waarom!

magnetische letterdoos Zwijsen

Thuisonderwijs

In het tweede jaar van Abygail haar schoolcarrière kregen we al het gevoel dat we niet meer op de juiste plek zaten. Abygail had achterstand maar toonde wel heel veel interesse in letters. Maar dat kon niet aangeboden worden, want dat past niet in de Vrije School visie. Dus ik ben toen begonnen om dat thuis aan te bieden. We zijn uiteindelijk gaan wisselen van basisschool en naar regulier onderwijs overgestapt. Ik had een gelukkige dochter thuis want opeens kon er van alles in de klas met letters! En daar kwam corona.. Had ik toen maar deze magnetische letterdoos al gehad.

Opeens moesten we thuis onderwijs gaan geven. Ik heb veel ervaring op een BSO maar mijn kennis met leren lezen en schrijven was echt minimaal. Zo maakte ik de fout om grote letters te leren en sommige kleine letters verkeerd te schrijven. Aan de andere kant kreeg ik door de lockdown meer contact met Abygail haar lerares en kregen we thuis aangepaste tips en lessen met betrekking tot haar ontwikkeling. Met haar leerde ik dus ook hoe ik het beste letters kon aanbieden! Dat vind ik heel fijn, met mijn dochter leerde ik dus ook mee.

magnetische letterdoos

Magnetische letterdoos van Zwijsen

Inmiddels zijn de scholen weer gewoon open al blijft het onzeker hoe het gaat lopen de komende periode en of er genoeg leerkrachten gezond zijn. Dit is niet bevorderlijk voor kinderen met een achterstand. Maar ik ben inmiddels helemaal voorbereid en gewapend met de juiste kennis en informatie over het leren lezen en schrijven van mijn dochter. Deze magnetische letterdoos van Zwijsen is echt een perfecte aanvulling. Zowel voor het plezier als echt educatief.

mama in letters

De magnetische letterdoos heeft een fijn meeneemformaat en is een stevig blik. Hierin zitten 130 magneet letters en 16 leuke dubbelzijdige werkbladen. Rechts in het blik heb je alle letters gedrukt en links heb je een “blanco vel” waar je met magneetletters kan schrijven. Je kan dit al vanaf het begin gebruiken. Herken letters, oefen de uitspraak, leg ze op een matchende letter en dan langzaam aan woorden gaan vormen. En zoals mijn dochter nu doet, schrijf ze na! Het is zo speels en simpel dat ze het er heel vaak bij pakt. Soms laat ik haar vrij maar vaak zit ik er naast en stuur haar in bepaalde taakjes. Zoals letters benoemen en op de juiste manier schrijven.

magnetische letterdoos

Magnetische letterdoos – sluit aan bij school en bij nu!

Mijn dochter heeft zelf een geweldige manier gevonden om de magnetische letterdoos interactief te maken. Sinds kort heeft ze onze oude Ipad gekregen zodat ze Squla kan doen, filmpjes kan kijken of spelletjes kan spelen. Een favoriete app is Youtube voor kids. Nu zit er een optie dat je kan zoeken door middel van woorden. Nu vraagt ze aan mij een woord, dit leg ik met magnetische letters en vervolgens typt ze het na en kan ze filmpjes zoeken! Als ze op de blauwe search knop drukt ziet ze meteen resultaat of het goed is of niet. Dit werkt echt als een trein en ze kan opeens woorden herkennen die ze vervolgens ook op papier gaat naschrijven.

woorden naschrijven

Het fijne van Zwijsen is dat ze een assortiment met educatieve producten hebben die plezier geven maar ook perfect aansluiten bij school. Kinderen moeten nou eenmaal kleine schrijfletters aanleren ook al zijn grote hoofdletters makkelijker. Maar hier help je ze niet mee. Dus ik kan echt aanraden om te investeren in educatief materiaal wat goed aansluit. En daar is deze magnetische letterdoos een goede aanrader in! Dus wees voorbereid voor thuisonderwijs, geef een top cadeau, voed het nieuwsgierige kind met juiste kennis of zorg voor een leuk speels en educatief feestje. Deze magnetische letterdoos van Zwijsen bied alles!

magnetische letterdoos

Ik kijk nu al uit om Loco te proberen wat ook van deze uitgever is! Ken jij deze magnetische letterdoos en loco al?

Lees ook deze blogs

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.