Epoxy sleutelhangers, een handgemaakte resin art sleutelhanger

Al tijden volg ik alle crea mensen die in de weer zijn met epoxy/hars/resin art. Ik vind dit prachtig en het kriebelt om dit zelf te doen. Maar anders dan misschien doet vermoeden, ben ik niet heel creatief. Althans in mijn hoofd wel. En wat in mijn hoofd zit kan ik in tekst en beeld overbrengen. Maar echt iets “maken” is een hele grote uitdaging voor me. Dat laat me niet tegenhouden en ik heb thuis 1001 hobby’s inmiddels en sinds kort ook epoxy! Ik neem jullie stap voor stap mee, laat mijn eigenwijze missers zien en ik kom tot een leuke Moederdag knutseltip: Epoxy sleutelhangers.

Leuke moederdag knutseltip, een handgemaakte resin art sleutelhanger. Ga lekker aan de slag met epoxy/hars en maak de mooiste dingen! Epoxy sleutelhangers

Leuke Moederdag knutseltip: epoxy sleutelhangers

Als eerste resin art project ga ik sleutelhangers maken! Via de website van ItsOkay doe ik inspiratie op en kan ik alles vinden wat ik nodig heb. Plus nog meer. Wat zijn er onwijs veel mogelijkheden en keuzes. In deze blog leg ik jullie stap voor stap uit hoe je deze leuke Epoxy sleutelhangers makkelijk thuis kan maken!

Wat heb ik gebruikt voor deze leuke Epoxy sleutelhangers?

Extra vanuit huis

 • Placemat
 • Roerstokjes / satéprikker
 • Aansteker

Stap 1 Leuke Epoxy sleutelhangers

Ik heb eerst een epoxy soort gekozen. Dat is de kant en klare UV Epoxyhars. Normaal meng je 2 componenten met elkaar. Maar voor het maken van Epoxy sleutelhangers kan je makkelijk voor de kant en klare giethars kiezen. Supermakkelijk, geen geklieder en direct klaar voor gebruik. En het droogt snel. Ik pak mijn sleutelhanger pakket uit, leg alles klaar op een placemat en zorg dat mijn jongste kind naar bed is. Dit is namelijk een bezigheid om te doen zonder jonge kinderen in de buurt. Mijn oudste dochter van 7 helpt wel mee met het testen van deze leuke Moederdag knutseltip. Ze zoekt de items uit waarmee we de sleutelhanger gaan versieren.

Stap 2

Alles ligt klaar, nu gaan we vullen! Op de website van Itsokay lees ik een heel duidelijk stappenplan voor Epoxy sleutelhangers. Deze krijg je ook toe gemaild bij een aankoop. Lees dit goed door. Ik begin met een klein laagje hars, roer met mijn prikkertje de belletjes eruit en als ik nog luchtbellen zie pop ik ze eruit door de vlam van de aansteker. Ik pak mijn Uv lamp en wil deze er boven aanzetten. Maar de lamp werkt niet… Nou wel dus maar ik dacht na een paar uurtjes laden dat deze draadloos kon. Nee dus, zorg dat je een stopcontact in de buurt hebt want de lamp moet aan het snoer blijven. Na 1 ronde van 30 seconde is de hars al hard! Ik doe weer een klein laagje erop en vul dit dan vervolgens met glitters en een bloemetje. De leuke moederdag knutseltip begint vorm te krijgen!

Ik doe nog een laagje epoxy giethars over de glitters en de bloem en droog het dan weer. Voor de zekerheid klik ik drie keer het lampje aan. Ik moet het nog leren kennen maar zekerheid boven alles! Als laatste doe ik weer een laagje epoxy giethars tot aan de randen. De luchtbellen pop ik weg met de vlam en dan laat ik de lamp weer stralen erboven. Als tip had ik gelezen dat je de mal nog even omdraait en dan ook aan die kant de lamp aanzet. Haal voorzichtig de letter uit de mal en laat deze voor minimaal 24 uur uitharden. Daarna kan je met het handboortje een gaatje maken en een sleutelhanger bevestigen. Klaar is je leuke moederdag knutseltip!

Kleuren

Voor de letter G heb ik wat UV epoxyhars gemengd in een apart bakje met wat paars pigment poeder. Met het pipetje wat in de sleutelhanger deluxe set zit heb ik dit weer in de Epoxy sleutelhangers mal gespoten. Vervolgens wat goudvlokken en eindigen met een laagje normale UV epoxyhars.

Tips leuke moederdag knutseltip epoxy sleutelhangers

 • Zorg echt voor een rustige omgeving en zorg dat je alles bij de hand hebt. Maak de letters eerst 1 voor 1 en heb geen haast. Ik doe dingen te haastig en maakte stomme foutjes. Zoals niet goed opletten of er overal hars zit in de mal. Of voelen met mijn vingers of het hard is. Stom! Zo komt er een vingerafdruk op je Epoxy sleutelhangers. Voel met een prikkertje of het hard is en haal je letter uit de mal met een handschoen!
 • Het is niet moeilijk en het resultaat is geweldig en snel! Hou rekening met testletters waarmee je de materialen leert kennen. Gebruik dus niet direct je mooiste items
 • Maak het persoonlijk door er een plukje haar in te doen
 • Werk zoveel mogelijk in laagjes. Dat droogt mooier hard. Ook met zware items zoals bloemen en edelsteentjes, is het fijn om eerst een solide hard epoxy laagje te hebben. Deze zware items zakken namelijk naar de bodem en je wilt niet dat ze straks uitsteken uit je sleutelhangerletter
 • Water is echt een no go! Zodra dit erbij komt zal het niet goed hard worden. Het zelfde geld voor pigment toevoegingen. Je kan de mooiste kleuren maken maar doe alles met mate en probeer het eerst voorzichtig uit.

Aangenaam verrast, smaakt naar meer

Ik ben aangenaam verrast door het toffe effect en het gemak om iets moois te maken. Epoxy sleutelhangers is echt een goed idee voor een leuke Moederdag knutseltip. Maak iets persoonlijk voor je moeder, het past ook nog eens in een enveloppe. En een sleutelhanger draagt ze ook nog eens regelmatig bij zich. Ik ga nog een aantal andere sleutelhangers maken en binnenkort deel ik nog een toffe resin art tip!

Lees ook deze blogs met thema moederdag

Footer2
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

2 reacties

 1. Wat ziet dat er mooi uit! Weet niet of het mij zal lukken, ben niet zo heel handig… Maar erg leuk en proberen kan altijd toch 😀

  • Charlotte ik ben dus ook niet handig zoals je leest en toch lukt het me! Hou rekening met wel wat uitproberen, maar de mal met al die letters is hiervoor top. Allemaal kleine kansjes elke keer weer om dingen te testen. Wel 1 waarschuwing… het is verslavend leuk haha. Ik ben nu de giethars aan het testen en dit is ook tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.