Skip to Content

Zack Snyder’s Justice League, een filmversie zoals het bedoeld was

Superhelden die samenkomen in een team? Maakt die zin jou al blij? Wat dat betreft zit je met Zack Snyder’s Justice League helemaal goed. De superhelden van DC bundelen hun krachten om de aarde te redden. En er is nog iets bijzonders met deze film die al in 2017 is uitgekomen. Fans waren namelijk niet blij met het resultaat van die film en hebben jaren ‘geroepen’ om een herziene versie.. En die is er nu! Zwaai je cape om en lees wat er allemaal gebeurd is met deze superhelden film.

Justice League

Justice League 2017

In 2017 was het eindelijk zover, het antwoord van DC met de Justice League verscheen op het witte doen. Een antwoord op de succesvolle Marvel Avengers films. Zack Snyder is origineel begonnen met deze film, dit zou zijn kindje worden. Zack Snyder ken je misschien wel van films als: Sucker Punch, 300, Wonder Woman, Watchmen, Man of Steel en Batman vs Superman. Zijn stijl is donker, episch en rauw. Tijdens het maken van de film gebeurde er iets verschrikkelijks in zijn leven, zijn dochter Autumn pleegde zelfmoord. Hij stapte uit de film en Joss Whedon werd ingehuurd om Zack Snyder’s Justice League af te ronden.

Joss Whedon is DE naam achter de Marvel successen van de Avengers. Buiten dat kan je hem kennen van Buffy the Vampire Slayer, Angel, Firefly, Cabin in the Woods en Agents of S.H.I.E.L.D. Joss zijn stijl is snel, fris, met humor en goede oneliners. Totaal tegenovergesteld van Zack dus. En dingen die de fans van Zack niet willen zien in de Zack Snyder’s Justice League. De versie uit 2017, overgenomen en afgemaakt door Joss Whedon werd dan ook slecht ontvangen, was een “flop”, en liet de fans met een onvoldaan gevoel achter.

Justice League

Justice League 2021

Na jaren van actie voeren, gingen de fans steeds harder roepen. De #ReleaseTeSnyderCut werd ontelbaar vaak gedeeld. De globale online community van cinefielen en superheldenfans hield vol en eindelijk kwam daar het verlossende woord: Zack Snyder’s Justice League zou opnieuw uitgebracht worden zoals Zack bedoeld had! Rauw, donker, serieus en zonder compromissen.

Synopsis

In Zack Snyder’s Justice League zien we hoe Bruce Wayne (Batman) vastberaden is om de ultieme zelfopoffering van Superman niet zinloos te laten zijn. Hij slaat de handen in elkaar met Diana Prince (Wonder Woman) om samen een team van metahumans te vormen. Een team wat de aankomende dreiging van de aarde kan beschermen. De opdracht blijkt zwaarder dan gedacht, de prijs van superheld zijn komt namelijk met een zware last. De aangewezen leden hebben zelf ook wat demonen te verslaan voordat ze onderdeel van een team kunnen worden. Alleen als ze samenwerken kunnen ze misschien de planeet redden tegen het grote kwaad. Lukt het Batman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash, Superman en Cyborg om hun eigen demonen te verslaan en om samen een krachtig team te vormen? En om de aarde te redden van slechteriken zoals Steppenwolf, DeSaad en Darkseid.

Justice League

Zack Snyder’s Justice League

Heel eerlijk, ik hoor niet bij het Snyder fandom. Ik vond Suckerpunch en Watchman toffe films. Zijn stijl is heel herkenbaar en werkt prachtig filmisch. Snyder is gek op het spelen met tijd in zijn films. Veel epische scènes waar veel gebeurd, waarin vertraagd wordt onder begeleiding van passende muziek. De DC films daarentegen van zijn hand, vond ik saai. Ik had zijn manier wel gezien en het verhaal en onderbouwing van zijn superhelden vind ik wat saai. Daarbij heb ik gewoon meer met Marvel en heel veel meer met Joss Whedon. Ik hou van zijn humor, snelheid en de perfecte balans van stoerheid en vermaak. Hij vermijd de diepere en donkere aspecten niet in zijn series en films, maar legt niet per se de nadruk erop. Toch was ik benieuwd naar Zack Snyder’s Justice League.

Het was even slikken want de film duurt ruim 4 uur! Toch was ik nog steeds erg benieuwd naar de visie van Snyder en had ik zin in de film. Het is online te streamen via diverse betalende platforms en ik heb gekeken via Google Play. Althans we hebben eerst een uur gezocht in instellingen want het beeld had gekke afmetingen. Maar dat blijkt zo te horen in Zack Snyder’s Justice League. Zijn visie speelt zich af in 4:3 formaat, rechthoekig met zwarte balken aan weerszijden. Normaal zit dat boven en onder bij films, bij Snyder aan de zijkant. Het scherm is dus niet beeldvullend maar zou wel op een IMAX-scherm afgespeeld kunnen worden.

Soundtrack film Zack Snyder’s Justice League

Een tof weetje is dat de muziek van Zack Snyder’s Justice League verzorgd wordt door niemand minder dan Tom Holkenborg! Gaat er niet direct een belletje rinkelen? Dat is onze eigen Nederlandse Junkie XL. De soundtrack van deze film is zelfs als #1 in de iTunes-hitlijst binnengekomen. Het album is meer dan 1 miljoen keer gestreamed via Spotify. Een mooie bevestiging dat Holkenborg’s “Mount Everest of Scores” ook door de Snyder fans goed is ontvangen!

Wat vinden wij van Zack Snyder’s Justice League?

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat wij vinden. Deze film is gekomen door en voor de fans en dat is altijd goed om te zien. Als je van Snyder zijn visie houdt dan zit je goed met deze film. De grote epische scènes in slow motion zijn talrijk. De donkere serieuze toon spat van de film af. En de superhelden van DC zijn prachtig in beeld gebracht. Het formaat was even wennen maar niet storend. Het is lang maar voor de fans kan het niet lang genoeg zijn. Zack Snyder’s Justice League is een visie en wereld waarin je je helemaal kan onderdompelen. Ik mis mijn connectie met de helden, vind bepaalde scènes en keuzes in het verhaal heel vreemd en heb een beetje een overload aan slowmotion scènes. Slechterik Steppenwolf is overigens echt heel mooi gemaakt!

Tegelijk zijn daar de superhelden en is er hun verhaal. De films van Wonder Woman vond ik niet echt vermakelijk maar in deze film vind ik Diana wel leuk. Op haar gekke accent na, zijn haar vechtscènes tof in beeld gebracht. Jammer vind ik het wel dat er maar 1 vrouwelijke superheld in het team zit. Ook vind ik de keuze voor Ben Affleck voor Batman meer dan jammer. Wat een slechte vertolking is dit toch, ik heb niks met die acteur. Zijn pak is ook heel vreemd, alsof hij zijn Batjoggingbroek nog aan heeft omdat ook Batman in een corona lockdown teveel thuis heeft gezeten. Maar Zack Snyder’s Justice League heeft gelukkig meer superhelden.

Superhelden

De onwijs populaire Aquaman mag ook meedoen. Ik kan niet mee enthousiast zijn over deze superheld die zeurderig pubergedrag en een midlifecrisis weet te combineren en hierin heel standvastig is. Ik hoop op een Thor vs Aquaman, en dat Thor hem een aardige opdonder gaat geven. Cyborg is voor mij een nieuw personage en hij wordt het hart van de film genoemd in Zack Snyder’s Justice League. Ik heb niet echt een band met hem, maar ook geen irritaties. En dan is er Superman. Superman is wie hij is. En ik merk dat ik meer gehecht ben aan zijn rode cape dan gedacht.

The Flash is leuk! Dit is de enige vrolijke toon van de film en dat is een verademing. Zijn scènes zijn prachtig in beeld gebracht. En eigenlijk waar Snyder zijn slowmotion liefde het beste ingezet is. De acteur is een andere dan dat we gewend zijn van de tv serie. Dat heeft te maken met diverse tijdlijnen. Ooit begon DC met de tv serie Arrow en vanuit daar is de Arrowverse ontstaan met alle bijbehorende tv series. Daarna kwamen de DC films en dit is in een alternatieve tijdlijn. The Flash vind ik 1 van de leukste DC tv series. De nieuwe acteur is anders, doet me wat aan Spiderman denken. Jong, actief en uitbundig. Hij is mijn favoriete karakter uit Zack Snyder’s Justice League.

Team up!

Als we iets leren van Zack Snyder’s Justice League is dat team up! een goed kracht blijft, en blijkt te zijn. De fans deden dit en daar is deze film uitgerold. En ook de superhelden in de film zelf doen dit, want samen ben je nou eenmaal echt sterker. Zelfs als je sterke superheld bent. Ik vind het heel tof dat de fans krijgen waar ze om vragen. Tegelijk ben ik juist nieuwsgierig naar de Joss Whedon versie. De film is prachtig gemaakt en voor liefhebbers van deze superhelden is het een waar feestje. Ga vooral kijken en ik ben benieuwd wat jij van de film vindt. Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Zack Snyder’s Justice League is momenteel te ontdekken via:
– Digitale aankoop – via Pathé Thuis, iTunes, Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox en Rakuten TV;
– Vanaf 8 april – VOD bij Pathé Thuis, Ziggo, KPN, T-Mobile, Tele2, iTunes, Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox en Rakuten TV.

Footer4
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.