Eind oktober was ik al bezig met het Kerstmenu. Mmjamm, wat een lekkere dingen allemaal. Ik heb een voorgerecht met coquilles en garnalen bedacht, een lekkere combinatie met groenterijst van de ah. Dat wordt het voorgerecht voor de eerste kerst met mijn ouders. Ik vind het altijd lastig kiezen. Daarom kies ik meestal voor een combinatie van vis als voorgerecht en vlees als hoofdgerecht. Tweede kerst richt ik mij ook op extra groentegerechten en de keuze uit vis of vlees als hoofdgerecht. De vis is dan bedoeld voor de vegetariërs, maar daar eten de carnivoren ook van. Maakt mij niet uit, ik vind het heel fijn als iedereen lekker zit te smikkelen. Vooral ook van de Coquilles met garnalen, groenterijst en gremolata, want dit gerecht heb ik zelf bedacht.
Voorgerecht met coquilles en garnalen met groenterijst ah
Ik vertelde al eerder dat ik pépites van Bonduelle had gezien. Dat is echt iets voor de kerst! Helaas is dit product niet voor de particulier verkrijgbaar. Maar… toen zag ik rijst van Albert Heijn, gemaakt van groenten. Die zijn er overigens ook in een pasta- versie. Ideaal! Ook voor kindertjes die niet van groente houden, maar wel van pasta. Ik koos voor de groenterijst gemaakt van doperwten met rode linzen. Er is ook een versie met rode linzen en kikkererwten. Ik heb bedacht dat deze groenterijst wel een goede combinatie zou zijn met de coquilles.
Ik miste nog iets van een zuurtje en een ‘crunch’. Toen kwam ik op het idee om gremolata toe te voegen aan het gerecht. Zo is uiteindlijk dit voorgerecht met coquilles en garnalen ontstaan, heerlijk met groenterijst ah en gremolata. Uiteraard kan je dit ook als hoofdgerecht serveren, maar dan wel met grotere hoeveelheden uiteraard.
Kerstmenu : Voorgerecht met coquilles en garnalen, gremolata en groenterijst ah
Van: Elles, eigen recept Voorgerecht met coquilles en garnalen, groenterijst en gremolata.
Bereidingstijd: 30 minuten
Voorgerecht voor 6 personen
Ingrediënten Visgerecht:
GREMOLATA
Werkwijze
Gremolata recept van Albert Heijn.
Groenterijst ah
- 1 pak groenterijst doperwten met rode linzen (Albert Heijn)
- 1 visbouillontablet
Bereidingswijze groenterijst ah
- Kook de rijst in water zoals vermeld op de verpakking (7 minuten). Neem voldoende water, anders wordt de rijst papperig.
- Doe er een visbouillontablet bij als het water kookt.
- Als de rijst gaar is lek deze uit via een zeef.
Coquilles en grote garnalen (of langoustine)
- Coquilles
- Grote garnalen (of langoustine)
- olijfolie
(1 coquille en 2 grote garnalen per persoon)
Bereidingswijze voorgerecht met coquilles en garnalen
- Doe wat olijfolie in de grillpan*. Of besmeer de coquilles en garnalen aan de voor- en achterkant met olijfolie.
- Zorg dat de grillpan goed heet is zodat het mooi kan grillen.
- Bak de coquilles en garnalen kort (ongeveer 2 minuten aan iedere kant. De garnalen totdat ze verkleurd zijn) in een grillpan.
- Strooi er wat zout en peper over.
Bord opmaken Coquilles met garnalen, groenterijst en gremolata
- Leg de groenterijst met een lepel op een bordje. Maak de rijst met de lepel een beetje bol, zodat je een mooi hoopje hebt.
- Leg daar bovenop de coquille
- Aan iedere zijde van de coquille leg je een grote garnaal.
- Strooi daar bovenop de gremolata voor de finishing touch
Eetsmakelijk met dit heerlijke visgerecht. Ga je dit voorgerecht met coquilles en garnalen, groenterijst en gremolata maken laat het me dan weten, reacties lees ik graag!
Kijk hier voor meer kerstrecepten:
Bijgerechten
- Stoofpeertjes ouderwets
- Kindvriendelijke recepten voor de kerst
- kerstontbijt
- Kerststol recept
- walnotenbrood met blauwe kaas en honing
- geroosterde bloemkool
- makreelmousse
- feestelijke hapjes
- Suikervrije stoofperen
- salade van knolselderij
- Portabello
Hoofdgerechten
- Griekse involtini een vegetarische ovengerecht
- hertenstoofvlees
- rode rool met cranberries een groentegerecht
- tonijn in dragonsaus
- retro runderrollade
- groentelasagna
Desserts:
- Amalfi Citroentaart Jamie Oliver
- eclairs met citroenroom en merengue
- glutenvrije nagerechten
- sinaasappelsherbet
- wafelharten maken
- Pasteis de nata
- Irish Barmbrack
- bananencake met chocolade
- Kinderen in de keuken met chocolade
- wafels uit grootmoeders keuken