Kindvriendelijke recepten voor de kerst en winactie

Bij ons staat de kerstboom en is de hele woonkamer en gang gezellig versierd. De kerstkaarten zijn geschreven en gaan morgen op de bus en nu wacht mij nog een laatste taak. Kindvriendelijke recepten voor de kerst uitzoeken. We kregen vrijdagavond al een mail van school voor het kerstdiner dit jaar. Ook manlief gaf al weer aan dat er weer om mijn wraps werd gevraagd voor de kerstborrel bij hem op kantoor. Dus ik dook alle kerstbladen in van de supermarkten en bestelde kookschorten voor ons bij Bulbby. En daar is ook een winactie van!

Kindvriendelijke recepten voor de kerst

Helaas werd ik dit jaar niet veel wijzer uit de kerstbladen van de supermarkten.  Afgezien van een Worst – & Kaaskerstboom uit de Allerhande en een maak je eigen koekjesdoos van de Plus was dat het wel qua kindvriendelijke recepten voor de kerst .Daar kwam ik niet veel verder mee dus ik vroeg een aantal medebloggers om hulp. En zeker voor een traktatie op school/ kerstdiner/ kerstontbijt kwamen daar genoeg tips voor!

Hapjes voor op school:

kindvriendelijke recepten voor kerst  kindvriendelijke recepten voor kerst

Op meervanmama vind je deze leuke kerstboom van ontbijtkoek. Zelf zou ik dan suikervrije ontbijtkoek gebruiken. Of wat dacht je van dit leuke knakworst boompje. Op sommige scholen mag je geen varken of rund gebruiken. Er zijn gelukkig ook kip knakworsten!

kindvriendelijke recepten voor kerst kindvriendelijke recepten voor kerst

Bij blogsbyingrid vind je leuke spiezen van kaas/worst en fruit. En ze maakte ook een leuke komkommer tomaat traktatie.

kindvriendelijke recepten voor kerst

Bij Go-or-no-go vind je ook een overzicht met kindvriendelijke recepten voor de kerst  waaronder deze monkeyplatter.

kindvriendelijke recepten voor kerst kindvriendelijke recepten voor kerst

Een super leuk idee vond ik bij myhappykitchen. Een melted snowman en een kerstboom van een plakje komkommer.

kindvriendelijke recepten voor kerst

Bij moonoloog vind je ook een overzicht met kersthapjes voor het kerstdiner op school waaronder deze leuke kerstkrans van bladerdeeg met mini knakworstjes van leukerecepten.nl

kindvriendelijke recepten voor kerst

We blijven bij de knakworsten want ook bij elsarblog vind je een recept met knakworsten maar nu zijn het kerstlaarsjes! Ook erg leuk voor de variatie.  Bij haar waren nog meer kindvriendelijke recepten voor de kerst.

kindvriendelijke recepten voor kerst

Wat dacht je van deze leuke kerstmannetjes om te snacken?! Gezond en ongezond verdwijnen zonder problemen in de mond! ( ja dat rijmt ben nog een beetje onder invloed van de Sint geloof ik.)

kindvriendelijke recepten voor kerst

Op lekkerplan vind je deze leuke kaaskoekjes die je met de AH koekjesvormen kunt maken. Misschien een voor elk kind uit de klas met de eerste letter van je naam?

kindvriendelijke recepten voor kerst

Elkeblogt bedacht voor de crèche deze leuke uitgestoken stukjes brood. De kracht van het leuk opmaken en simpelheid wint het altijd bij kleine kinderen!

kindvriendelijke recepten voor kerst

Op Culinea vind je gehaktballetjes in cranberry saus.

Kindvriendelijke dessert recepten

Deze kindvriendelijke recepten voor het dessert lijken mij stuk voor stuk super lekker voor de kinderen!

kindvriendelijke recepten voor kerst

Op de site van go-or-no-go vind je deze 2 kleuren chocolademousse met frambozensaus die gemaakt is door gastblogger Marye.

kindvriendelijke recepten voor kerst

Bij veggaliciousblog vind je deze vegan bananen haver wafels. Zonder toegevoegde suikers! Uiteraard kun je de kinderen ze nog laten versieren met chocoladesaus, poedersuiker of vers rood fruit. Ik ga het in elk geval eens uitproberen.

kindvriendelijke recepten voor kerst

Heb je geen probleem met een beetje suiker dan misstaat deze boomstaam van elsarblog zeker niet op je kersttafel. Hij is vrij makkelijk te maken dus misschien willen je kinderen wel helpen?

Ik hoop dat ik je genoeg inspiratie heb kunnen geven voor kindvriendelijke recepten voor kerst.

Bescherm je feestkleding met een gepersonaliseerd kookschort van Bulbby

bulbby kinderschort

Dochterlief is een kleine keukenprinses in wording. Steeds vaker wil ze helpen met koken. Dat varieert van roeren in de pannen, gehaktballen draaien, groentes snijden en aardappels in kleine blokjes snijden met een scherp mes. Ja gewoon een scherp mes. Ze is nu 5,5 jaar en als je die kinderen bij masterchef junior ziet dan wordt het hoog tijd dat we haar steeds meer laten doen haha.

bulbby kinderschort

Dit jaar zal dochterlief dus ook zeker gaan helpen koken met het kerstdiner voor de familie. Maar ook zeker met de hapjes voor het kerstdiner op school. Maar nu wil ik er wel zorgen dat haar mooie kleding niet onder de vlekken komt te zitten.  Totaal in stijl bestelde ik niet alleen voor haar een kinder kookschort bij Bulbby maar besloot ook voor manlief en mij een volwassen schort te bestellen. Zo staan wij compleet in dezelfde stijl straks in de keuken te kokkerellen als een echte chef familie. Dat zal nog wel een uitdaging worden ook trouwens, want wij grappig regelmatig naar elkaar 1 kapitein in de keuken! Ja als je beiden van koken houdt is de keuken soms te klein in huis…

Dochterlief kreeg een Fuchsie kookschort met een gouden opdruk erop. Manlief een denim kookschort met een gouden opdruk erop. En ik koos voor kerstrood met een gouden opdruk.

Voor de volwassen kookschorten koos ik voor de tekst Topchef Dinnertime met onze naam. Voor dochterlief koos ik voor de tekst. Topkok Dinnertime met haar naam.

Winactie:

Ik vind het super leuk om jullie te mogen vertellen dat ik een van mijn volgers mag verblijden met een gepersonaliseerd kookschort voor je kind of een gepersonaliseerd kookschort voor papa/mama.

De winactie loopt tot 16 december.

Hoe kun je winnen?

  • Volg MamaScrapelle en Bulbby op Facebook
  • Doe je met de winactie mee geef het actiebericht op Facebook dan een like
  • Tag vrienden/vriendinnen die je deze gepersonaliseerde kookschorten ook gunt.
  • Delen van de actie levert je een extra winkans op!

Ps. vergeet niet nog mee te doen met de kerstbloghop!

mediakit

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!