Skip to Content

Biologische Olijfolie, een mooi product van de familie Gkazas

We love olijfolie hier in huis. Lekker over de salade, om mee te koken of om mee te bakken. Maar ik gebruik het ook in mijn haar, op mijn huid en smeer mijn houten items ermee in. Say what? Ja echt, heb je olijfhout in huis? Behandel dit 1 keer in de zoveel tijd met olijfolie en het leeft weer helemaal op. Mijn oudste dochter is ook echt gek op olijfolie. Voornamelijk om lekker te dippen met brood, peper en zout. De biologische olijfolie van Gkazas staat klaar om te proeven en ze kan niet wachten.

Biologische olijfolie

Biologische Olijfolie van Gkazas

Met de post wordt een grote doos bezorgd met daarin een groot blik en een glazen fles met de biologische olijfolie van Gkazas. Het is allemaal goed ingepakt dus het heeft de bezorging gelukkig overleefd! De Nederlands-Griekse familie Gkazas, produceren extra vierge olijfolie op hun eigen land en dat van bevriende buren in Kreta. Op Kreta onder de bomen van een olijfgaard, begint hun verhaal. Uit deze vruchtbare, Kretense grond is Gkazas ontstaan. De beelddenker in mij ziet en ruikt deze olijfgaard als ik de fles open om te ruiken aan de olijfolie. Ja ik behandel olijfolie als goede wijn, dat is eerst ruiken dus!

Daarna schenk ik wat in een bakje om de kleur en structuur goed te bekijken. Het valt me op dat deze biologische olijfolie prachtig van kleur is. Uit liefde voor hun product oogst de familie Gkazas het op de meest authentieke, pure en natuurlijke wijze: met hun eigen handen. De olijfgaard ligt in de bergen van centraal Kreta. Daar wordt de bodem bemest door geiten en schapen die vrij grazen. De olijfbomen krijgen alleen water uit natuurlijke neerslag. Iedere winter oogsten en persen ze de olijven zelf. Deze Griekse olijfolie is ongefilterd, biologisch, koudgeperst, niet gemengd met andere oliën en zonder toevoegingen: een zuiver en eerlijk familieproduct. Dat zie en ruik ik inderdaad!

Proeven maar

Mijn oudste dochter weet inmiddels dat haar moeder eerst foto’s moet maken. Het lot van een dochter wiens moeder content maker is. Maar ze is zeer ongeduldig. Olijfolie is echt één van haar favoriete dingen. In de vakantie had ze bijvoorbeeld wat last om naar het toilet te gaan, en ik had alleen olijfolie voorhanden. Elke ochtend en avond kreeg ze een glaasje olijfolie, en dat deed ze maar al te graag. Met veel smaak dronk ze het op. Omdat ze al veel olijfolie eet hielp het helaas niet zo heel veel maar het is een handig huis, tuin en keuken trucje als je lastig naar het toilet kan gaan. Drink wat olijfolie! En bij voorkeur dan echte biologische olijfolie.

Ook toen deze biologische olijfolie werd bezorgd grapte ik dat ik olijfoliesoep ging maken. Nou de teleurstelling toen ik zei dat het een grapje was. We proeven met wit brood, peper en zout. Ik laat mijn dochter eerst gaan en de ene mmm na de andere volgt. Ik mag ook en ik kan alleen maar instemmen met haar positieve geluiden. Wat een prachtige, zachte, fluwelen en frisse olijfolie is dit! Je proeft de liefde en het handwerk. De smaak is prachtig en toegankelijk. Het past bij heel veel gerechten. En als je zo puur dipt proef én zie je de olijfgaarden in Kreta van de familie Gkazas. wat een feestje!

Goedgekeurd

Deze biologische olijfolie van Gkazas keuren wij meer dan goed. Het is heerlijk! De familie Gkazas bestaat inmiddels al meer dan tien jaar. Gkazas olijfolie is uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf, dat honderdduizenden liters biologische, extra vierge olijfolie per jaar van Kreta naar Nederland brengt. Een smaakvol product zoals de Grieken ‘m lusten vanuit de bergen van Kreta bij jou op de keukentafel. En dat alles voor een eerlijke prijs; een eerlijke prijs voor de Kretense boeren daar en voor de Nederlandse consument hier. Dit product smaakt niet alleen heerlijk, het proces is ook nog eens eerlijk.

En voor de alerte mensen die zien dat er biologische olijfolie gedrupt is op mijn houten tafel en plankje.. geen zorgen. Zoals ik al zei, je kan de meeste houten producten juist goed verzorgen met olijfolie. Bij voorkeur olijvenhout. Smeer het lekker in, masseer het, en laat intrekken. Net zoals je haar, eens in de zoveel tijd neem ik een olijfolie maskertje in mijn haar. Spoel wel uit met wat citroen. Ook kan je een beetje olijfolie op je huid smeren als hydratatie. Er zit bijvoorbeeld vitamine E in wat fijn is tegen veroudering en littekens. Deze pure biologische olijfolie is dankzij de lichte kleur heel erg geschikt ook voor dit soort dingen.

Website Gkazas olijfolie

Biologische olijfolie

Winnen biologische olijfolie Gkazas

Ik mag maar liefst 3 mensen blij maken van de familie Gkazas! Ben je net zo gek op biologische olijfolie of wil je graag kennismaken? Het kan want ik mag 3 diverse formaten weggeven aan jullie: een fles van 250 ml, een fles van 500 ml en een blik van 1 L! Wat mag je doen om kans te maken?

  • Gefeliciteerd Jeanine, Francis en Marja
winnen Biologische Olijfolie
Footer2 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sharon de Ridder

Wednesday 21st of September 2022

Een goede olijfolie is zo lekker om je brood in te dippen!

Jeanine

Wednesday 21st of September 2022

Ik gebruik veel olijfolie en ik heb me laatst voorgenomen om me eens serieus te verdiepen in de soorten buiten die in de supermarkt staan. Wie weet wordt dit mijn nieuwe favoriet!

Anita te Gussinklo

Tuesday 20th of September 2022

Een goede olijfolie kan ik zeker waarderen.

Meubis Greetje

Monday 19th of September 2022

We maken veel gebruik van olijfolie in onze keuken. We zullen deze ook erg graag willen proeven. Hmmm...

Anneliese de Waal

Sunday 18th of September 2022

Ik hou erg van olijfolie 😊😊, ik doe erg graag mee, Groetjes Anneliese de Waal

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.