Skip to Content

Maak dit boek roze, blauw, geel of groen – een knutselboek

Maak dit boek roze, blauw, geel of groen. Toen de doos met deze 4 boeken op de mat viel wist ik gelijk, dit wordt weer een leuke gemeenschappelijke blog uit ons team. Ik vroeg eens rond en Chantal, Selena en Kelly wilden wel met mij meetesten. Ik koos voor blauw, Chantal geel, Selena groen en Kelly roze. In deze blog nemen we je mee in 4 boeken vol creativiteit!

maak dit boek blauw, groen, roze en geel. Creatieve boeken om met kleuren aan de slag te gaan.

Maak dit boek Blauw

maak dit boek blauw

De eerste stap die we namen was alle blauwe stiften en potloden in huis verzamelen. Wel kwamen we er al vrij snel achter dat onze mooie stiften van de Action flink doordrukten, dat wisten we eigenlijk ook al wel, maar ze zijn zo mooi he.

Nog iets wat we super leuk vonden om te doen was knutselen met scrapafval. Oftewel puntenslijpsel! Ik met mijn creatieve brein had nog nooit bedacht om daar wat mee te knutselen. Het ging gewoon altijd hup direct in de prullenbak. Nu moesten we dus wel specifiek blauwe puntenslijpsel hebben dus braken we even hup een paar potloden en slijpen maar. Ook hadden we blauwe confetti nodig dus pakten we wat blauwe papieren door de perforator.

Ook had ik manlief op pad gestuurd om nog een snel blauwe snoepjes te halen zonder vragen te stellen haha. Dochterlief keek haar ogen uit toen ik allemaal blauwe m&m’s aan haar gaf. “Sabbelen, niet kauwen, uitspugen en likken maar!” “Wat zeg je nu mama? Wacht even. Ik mag ze hebben, maar niet opeten en moet ik likken? Ieuw!!” Ja…. Maak dit boek heeft verrassende opdrachten!

Maar het was zo grappig! Daarna mocht ze natuurlijk de uitgespuugde m&m’s gewoon opeten hoor! Ik ben benieuwd hoe vaak ze nu haar mond gaat omtoveren in een andere kleur door dit trucje.

maak dit boek blauw

Blue monday

Blue Monday is een term die gebruikt wordt om de derde maandag van januari aan te duiden als de meest deprimerende dag van het jaar. Deze dag zou samenvallen met een combinatie van factoren zoals het einde van de feestdagenperiode, het begin van een nieuwe werkweek en het vaak slechte weer in deze tijd van het jaar. Hoewel de wetenschappelijke basis van deze bewering in twijfel wordt getrokken, wordt Blue Monday vaak gebruikt als een herinnering om extra zorg te dragen voor onze geestelijke gezondheid en ons welzijn, niet alleen op deze dag, maar het hele jaar door. Het is belangrijk om te onthouden dat depressie en andere mentale gezondheidsproblemen niet beperkt zijn tot een enkele dag, en dat het belangrijk is om hulp te zoeken als we ons overweldigd of verdrietig voelen, ongeacht de tijd van het jaar.

Maak dit boek roze

maak dit boek roze

Wij mochten hier thuis de maak dit boek roze variant uittesten. Nog steeds wel mijn lievelingskleur, en ook mijn dochter vindt deze kleur nog erg mooi!
Meteen werden alle roze stiften uit het huis verzameld, om snel aan de slag te gaan!

Na alle testrondjes (dit hadden er van ons ook wel meer mogen zijn) was het tijd voor het echte werk! We hebben kriskras door het maak dit boek roze gewerkt en hebben de opdrachten gedaan waar we op dat moment zin in hadden.
Zo hebben we een varken roze gemaakt, allemaal lippenstift kusjes op een bladzijde gemaakt (en een kusje op de billen van het varken), een vaas met roze droogbloemen geplakt, een foto gemaakt in een roze outfit én een roze kwal getekend met de mond én tenen.

Natuurlijk kun je ook het haar van je kind roze verven! Lees deze blog met tips

maak dit boek roze

Dag van roze

De International Day of Pink, ook wel bekend als de Day of Pink, is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis op de tweede woensdag van april. Deze dag is ontstaan in Canada als reactie op een pesterij incident waarbij een homoseksuele student werd gepest vanwege de kleur van zijn shirt. Sindsdien wordt deze dag in veel landen gevierd als een dag van bewustwording en actie tegen pesten en discriminatie op basis van seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie. Mensen dragen op deze dag vaak de kleur roze als een symbool van solidariteit met de LGBTQ+ gemeenschap en als teken van verzet tegen pesten en discriminatie.

Maak dit boek Groen

maak dit boek groen

Groen met je doen! Dit is 1 van mijn favoriete kleuren. Tegenwoordig vooral gelinkt met duurzaamheid en gezond leven. En dat merkte ik meteen met de eerste opdracht uit maak dit boek groen. Plak een groene verpakking van een snoepje. Maar mijn snoepjes zijn niet groen! Ik had wel een pakje met gedroogd fruit rolletjes, wat ik overigens ook echt heerlijk vind. Het is mijn boek dus die verpakking voldoet. Ik ben klaar voor de rest van dit boek!

Maak dit boek is niet zomaar een doeboek wat je even doet. Nee dit is doe, denk, humor, plan en maak plezier boek! De opdrachten zijn zo onwijs variërend. Schrijf groene dingen op die je tegenkwam in de supermarkt, laat een aantal mensen een groene tekening maken, kleur en verstop de kikker en zoveel meer! Het is echt een geweldig boek waar je wel even zoet mee bent. Mijn dochter heeft het inmiddels ingepikt en samen vullen we telkens wat in. Ik ga het ook onthouden als cadeautip! Het is echt een leuk, origineel en vermakelijk boek!

maak dit boek groen

Dag van de groene kinderopvang

De Dag van de Groene Kinderopvang is een jaarlijks terugkerend evenement dat in Nederland plaatsvindt op de tweede vrijdag van april. Het doel van deze dag is om aandacht te vragen voor het belang van natuur en duurzaamheid in de kinderopvang. Op deze dag worden verschillende activiteiten georganiseerd om kinderen te betrekken bij de natuur en hen bewust te maken van het belang van het beschermen van het milieu. Kinderopvanglocaties worden aangemoedigd om groene initiatieven te nemen, zoals het creëren van een moestuin of het organiseren van buitenactiviteiten. Door kinderen al op jonge leeftijd te betrekken bij de natuur en hen bewust te maken van duurzaamheid, kunnen we bijdragen aan een gezondere en duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Maak dit boek Geel

maak dit boek geel

Maak dit boek geel is een doe het zelf boek dat alleen maar gaat over de kleur geel; wat een feest!
Mijn lievelingskleur is geel, maar dat hadden jullie misschien al wel geraden door de vorige zin. Al van kinds af aan roep ik dat geel mijn lievelingskleur is en dat is nog steeds zo. Ik heb gele nagellak (één van mijn andere liefdes ? ), gele schoenen, oorbellen en kleding. Nee ik ga niet als een geel monster door het leven, want ik draag niet alles op hetzelfde moment.

Dit DIY boek is zeker leuk voor kinderen! Nora is voor de meeste opdrachten nog wat te jong, maar de opdracht met het verven van de high five heeft ze heel enthousiast meegedaan. Er staan allerlei opdrachten in, van kleuren tot kaas laten schimmelen en van plakken tot plakken.
Hier is je kind wel even mee bezig!

maak dit boek geel, creatief aan de slag met de kleur geel

Dag tegen kanker

De Dag tegen Kanker is een jaarlijkse gebeurtenis die plaatsvindt op de tweede donderdag van oktober. Het doel van deze dag is om aandacht te vragen voor de impact van kanker en om solidariteit te tonen met mensen die zijn getroffen door deze ziekte. Op deze dag worden verschillende initiatieven en activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, om mensen te informeren over preventie en om steun te bieden aan patiënten en hun families. Kanker is een van de grootste uitdagingen waar we als samenleving mee geconfronteerd worden en de Dag tegen Kanker is een belangrijk moment om ons te herinneren aan de noodzaak om samen te werken om deze ziekte te bestrijden.

Enthousiast over Maak dit boek?

Zoals je leest zijn we allemaal enthousiast over Maak dit boek! Ideaal voor regenachtige dagen, als cadeautip, als je kind of jijzelf een chagerijnige dag heeft en weer even moet lachen, en het daagt je creatief op een leuke manier uit!

Wij kijken al uit naar de kleuren rood, paars, bruin, zwart, oranje, goud, zilver! En misschien maakt Elise ook nog een speciale glitter editie? I hope so!!

Specificaties Maak dit boek

Auteur: Elise de Rijck | Uitgever: Lannoo | augustus 2020 | 40 pagina’s

Meer creatieve boeken vind je in onze categorie creatieve boeken

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Angelique

Monday 14th of November 2022

Voor welke leeftijd is dit boek geschikt?

ellen

Tuesday 15th of November 2022

Vanaf een jaar of 4 is het al leuk! Vanaf 6 jaar nog leuker!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.