Maak dit boek blauw, roze, geel of groen – een knutselboek

Maak dit boek blauw, roze, geel of groen. Toen de doos met deze 4 boeken op de mat viel wist ik gelijk, dit wordt weer een leuke gemeenschappelijke blog uit ons team. Ik vroeg eens rond en Chantal, Selena en Kelly wilden wel met mij meetesten. Ik koos voor blauw, Chantal geel, Selena groen en Kelly roze. In deze blog nemen we je mee in 4 boeken vol creativiteit!

maak dit boek

Maak dit boek Blauw

maak dit boek blauw

De eerste stap die we namen was alle blauwe stiften en potloden in huis verzamelen. Wel kwamen we er al vrij snel achter dat onze mooie stiften van de Action flink doordrukten, dat wisten we eigenlijk ook al wel, maar ze zijn zo mooi he.

Nog iets wat we super leuk vonden om te doen was knutselen met scrapafval. Oftewel puntenslijpsel! Ik met mijn creatieve brein had nog nooit bedacht om daar wat mee te knutselen. Het ging gewoon altijd hup direct in de prullenbak. Nu moesten we dus wel specifiek blauwe puntenslijpsel hebben dus braken we even hup een paar potloden en slijpen maar. Ook hadden we blauwe confetti nodig dus pakten we wat blauwe papieren door de perforator.

Ook had ik manlief op pad gestuurd om nog een snel blauwe snoepjes te halen zonder vragen te stellen haha. Dochterlief keek haar ogen uit toen ik allemaal blauwe m&m’s aan haar gaf. “Sabbelen, niet kauwen, uitspugen en likken maar!” “Wat zeg je nu mama? Wacht even. Ik mag ze hebben, maar niet opeten en moet ik likken? Ieuw!!” Ja…. Maak dit boek heeft verrassende opdrachten!

Maar het was zo grappig! Daarna mocht ze natuurlijk de uitgespuugde m&m’s gewoon opeten hoor! Ik ben benieuwd hoe vaak ze nu haar mond gaat omtoveren in een andere kleur door dit trucje.

maak dit boek blauw

Maak dit boek roze

maak dit boek roze

Wij mochten hier thuis de maak dit boek roze variant uittesten. Nog steeds wel mijn lievelingskleur, en ook mijn dochter vindt deze kleur nog erg mooi!
Meteen werden alle roze stiften uit het huis verzameld, om snel aan de slag te gaan!

Na alle testrondjes (dit hadden er van ons ook wel meer mogen zijn) was het tijd voor het echte werk! We hebben kriskras door het maak dit boek roze gewerkt en hebben de opdrachten gedaan waar we op dat moment zin in hadden.
Zo hebben we een varken roze gemaakt, allemaal lippenstift kusjes op een bladzijde gemaakt (en een kusje op de billen van het varken), een vaas met roze droogbloemen geplakt, een foto gemaakt in een roze outfit én een roze kwal getekend met de mond én tenen.

maak dit boek roze

Maak dit boek Groen

maak dit boek groen

Groen met je doen! Dit is 1 van mijn favoriete kleuren. Tegenwoordig vooral gelinkt met duurzaamheid en gezond leven. En dat merkte ik meteen met de eerste opdracht uit maak dit boek groen. Plak een groene verpakking van een snoepje. Maar mijn snoepjes zijn niet groen! Ik had wel een pakje met gedroogd fruit rolletjes, wat ik overigens ook echt heerlijk vind. Het is mijn boek dus die verpakking voldoet. Ik ben klaar voor de rest van dit boek!

Maak dit boek is niet zomaar een doeboek wat je even doet. Nee dit is doe, denk, humor, plan en maak plezier boek! De opdrachten zijn zo onwijs variërend. Schrijf groene dingen op die je tegenkwam in de supermarkt, laat een aantal mensen een groene tekening maken, kleur en verstop de kikker en zoveel meer! Het is echt een geweldig boek waar je wel even zoet mee bent. Mijn dochter heeft het inmiddels ingepikt en samen vullen we telkens wat in. Ik ga het ook onthouden als cadeautip! Het is echt een leuk, origineel en vermakelijk boek!

maak dit boek groen

Maak dit boek Geel

maak dit boek

Maak dit boek geel is een doe het zelf boek dat alleen maar gaat over de kleur geel; wat een feest!
Mijn lievelingskleur is geel, maar dat hadden jullie misschien al wel geraden door de vorige zin. Al van kinds af aan roep ik dat geel mijn lievelingskleur is en dat is nog steeds zo. Ik heb gele nagellak (één van mijn andere liefdes ? ), gele schoenen, oorbellen en kleding. Nee ik ga niet als een geel monster door het leven, want ik draag niet alles op hetzelfde moment.

Dit DIY boek is zeker leuk voor kinderen! Nora is voor de meeste opdrachten nog wat te jong, maar de opdracht met het verven van de high five heeft ze heel enthousiast meegedaan. Er staan allerlei opdrachten in, van kleuren tot kaas laten schimmelen en van plakken tot plakken.
Hier is je kind wel even mee bezig!

maak dit boek

Enthousiast?

Zoals je leest zijn we allemaal enthousiast over Maak dit boek! Ideaal voor regenachtige dagen, als cadeautip, als je kind of jijzelf een chagerijnige dag heeft en weer even moet lachen, en het daagt je creatief op een leuke manier uit!

Wij kijken al uit naar de kleuren rood, paars, bruin, zwart, oranje, goud, zilver! En misschien maakt Elise ook nog een speciale glitter editie? I hope so!!

Specificaties

Auteur: Elise de Rijck | Uitgever: Lannoo | augustus 2020 | 40 pagina’s

Roze, meer informatie vind je hier

Blauw, meer informatie vind je hier

Groen, meer informatie vind je hier

Geel, meer informatie vind je hier

Meer creatieve boeken vind je in onze categorie creatieve boeken

Footer5
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.