Puzzel over het menselijk lichaam – een educatieve set

Ken je de puzzel over het menselijk lichaam van Clementoni al? Als ik Het menselijk lichaam nog niet had gekend, dan wist ik het wel door deze hele leuke serie van 8 puzzels (eigenlijk meer een spelletje, waarmee je spelenderwijs het menselijk lichaam leert kennen).

Puzzel over het menselijk lichaam

Puzzel over het menselijk lichaam

Je zou deze puzzel ook in de categorie leuke spellen voor kinderen vanaf 4 jaar kunnen zetten. Want deze legpuzzel is eigenlijk meer een spel. Het is een leuk spel om het menselijke lichaam te ontdekken. Er staat dus niet voor niets ‘spelend leren’ op de doos.

De puzzel over het menselijk lichaam bestaat uit een serie van 8 puzzels. Je kunt ze los van elkaar maken, maar het leukste is om ze één voor één te maken, op de plastic spelbasis in de doos. De kleinste van deze legpuzzels van Clementoni is het binnenste van de mens. Hierop zie je bloedvaten en organen en die moet dus onderop. Daarna komt het skelet. Vervolgens de puzzel met huid (een bloot kind) en dan eentje met kleren.

Puzzel over het menselijk lichaam

Deze puzzelserie is dus niet alleen een gemakkelijke manier om kinderen het menselijk lichaam te laten ontdekken, maar ook ontwikkelen ze logisch denken, observatievermogen en associatieve capaciteiten.

Genderneutraal?

De puzzel over het menselijk lichaam is eigenlijk in tweeën verdeeld. Op de ene kant staat namelijk een serie van 4 blauwe puzzels met een jongetjeslichaam en op de andere kant zie je een meisje met een rok. Op het eerste gezicht vond ik het wat ouderwets verdeeld, zo roze en blauw. Maar je kunt ‘m natuurlijk ook anders zien. Want deze serie legpuzzels van Clementoni zie ik als de ideale manier om aan je kind uit te leggen dat we er aan de binnenkant allemaal hetzelfde uitzien!

Meer informatie puzzel over het menselijk lichaam

Meer informatie vind je hier

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.