Skip to Content

De biologische broeikas – maak je eigen moestuin van Clementoni

Ken je die acties nog van supermarkten om je eigen moestuin bij elkaar te sparen? Die waren hier thuis (en bij mij op school) een enorm succes! Clementoni heeft nu een set op de markt gebracht, met daarin een biologische broeikas. Zo kun je zelf aan de slag met het kweken van je eigen groenten!

clementoni biologische broeikas

De biologische broeikas van Clementoni

Clementoni is een merk dat vooral bekend staat om zijn educatieve sets. Deze set ‘de biologische broeikas’ is een set uit de serie ‘wetenschap & spel’.
Want dat is wat deze set zeker doet: kinderen een stukje wetenschap bij proberen te brengen. De set heeft een educatief karakter. Je maakt kennis met de wereld van de plantkunde.
De set bevat een boekje met heel veel informatie over de levenscyclus van planten, de ontwikkeling van een plant en over wat dan precies dat ‘biologische’ wil zeggen.

Wat is de inhoud van dit pakket?

Het pakket is compleet om meteen mee aan de slag te gaan. Je hoeft dus nog niet allerlei dingen te regelen of kopen.
Het pakket bevat:

  • alle materialen om een biologische broeikas in elkaar te zetten
  • 6 biologisch afbreekbare plantenpotjes
  • 3 turfschijven (dit is genoeg voor de 6 potjes)
  • maatbeker met dop
  • pipet
  • spateltje
  • pincet
  • handleiding
  • zakje met biologische zaden

Aan de slag met de biologische broeikas!

Deze set werd hier thuis heel enthousiast ontvangen. Mijn dochters vonden een aantal jaar geleden de acties van de supermarkten erg leuk, waarbij ze hun eigen moestuintjes konden bijhouden.
De ene plantensoort ontkiemde een stuk gemakkelijker dan de andere soort, maar het lukte ons meestal goed om een hele hoop zaadjes tot plantjes op te kweken!

De biologische broeikas die bij deze set geleverd werd, was dan dus wel echt een mooi ding, waardoor het meteen een stuk echter eruit ziet.
We hadden wel even moeite om de kas in elkaar te zetten. De leeftijd van deze set is vanaf 8 jaar, maar bij het in elkaar zetten is echt de hulp van een volwassene nodig. En een sterke volwassene ook, want de hefboom armpjes van de broeikas kreeg ik met geen mogelijkheid vastgemaakt, daar waren toch echt de spierballen van mijn man voor nodig…..

Onze mening over de biologische broeikas

Onze mening over deze set is een beetje dubbel. We vinden het idee heel leuk, en als het kasje in elkaar staat, dan heb je ook echt wel een leuke kas.
Wel is het echt even een karwei om die kas goed in elkaar te zetten, dit kost echt heel veel kracht.
Maar mijn dochter was vooral erg teleurgesteld over de inhoud van de doos wat de zaadjes betreft. Op de voorkant van de doos staat een prachtige afbeelding, met diverse soorten planten en bloemen. Maar van de soorten die je daar ziet afgebeeld, zit er helaas geen enkele soort van in.
Geen tuinkers, geen bloemen, geen bonen.

In de set zitten de volgende zaadjes: erwten, radijs en basilicum. Dat was dus wel een teleurstelling, omdat dit niet helemaal voldeed aan het verwachtingspatroon. Maar wat mijn dochter helemaal stom vond aan de set met de biologische broeikas (tja… haar eerlijke mening) is dat alle soorten zaadjes bij elkaar in 1 zakje waren gestopt. Ze moest dus zelf eerst alle zaadjes (en die zijn héél klein) met de hand sorteren.
Het nam echter het plezier niet weg, want enthousiast ging ze daarna aan de slag om de potjes te vullen. We hadden zelf in de schuur ook nog een zakje liggen met bloemzaad, dus daar werden ook 2 potjes mee gevuld. Zo heeft ze over een tijdje toch wellicht haar eigen bloemen gekweekt!

Voor alle kinderen met groene vingers

De afbeelding op de doos is dus wat anders dan de inhoud (achteraf gezien stond dit ook in kleine lettertjes op de achterkant), maar het idee van de set is heel leuk.
Het is voor kinderen ontzettend leerzaam om met dit soort dingen bezig te zijn. De handleiding is heel waardevol, en geeft nog veel ideetjes om aan de slag te gaan met allerlei experimenten en proefjes als je meer wil weten.
De biologische broeikas vinden wij erg leuk, die kan dicht of open (net als een echte kas) en is meerdere malen te gebruiken.
Nu maar hopen dat onze plantjes goed groeien. En als ze groot genoeg zijn, gaan er weer nieuwe plantjes de kas in!

Clementoni Wetenschap & Spel – Mijn Eerste Bio Broeikas vanaf 8 jaar!

Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.