Skip to Content

Clementoni interactieve wereldbol, een manier van reizen terwijl we thuis zijn

Ik was vroeger een echte wereldreiziger. Althans zo voelde ik mijzelf. Na het wonen en werken als au pair in New York, reizen door Europa en backpacken in India kwam ik redelijk tot rust in Nederland. Met een baby en een fijne relatie, werk hier en vrienden was de reisbehoefte opeens weg. Ik heb nog even in Finland stage mogen lopen voor mijn opleiding en hier een vriendin voor het leven gemaakt. Het plan was dan ook om als eerste reis met mijn dochters daarheen te gaan. Maar toen kwam corona. Dus we halen de wereld nu maar even in huis met de Clementoni interactieve wereldbol.

Clementoni interactieve wereldbol

We zitten in een tweede lockdown en het ziet er naar uit dat het nog even wat strenger allemaal gaat worden. Ik grijp alles aan om de wereld vanuit huis zo groot mogelijk te maken voor mijn kinderen, en mezelf. Dus de Clementoni interactieve wereldbol was iets waar ik erg naar uitkeek! Zo uit de doos was het nog groter dan dat ik dacht. Het is echt een mooie eye-catcher in de woonkamer of in een kinderkamer. We zijn op dit moment bezig met een coronaproof kinderkamer en daar komt deze mooi in te staan.

Wat is de Clementoni interactieve wereldbol nou precies? Je hebt een mooie grote wereldbol die kan draaien. Eronder een voetstuk met allemaal opties en een interactieve pen. Deze klik je aan en het is meteen klaar voor gebruik. Kies uit verschillende functies. Landen, talen, hoofdsteden, valuta, volkslied, zijn een paar voorbeelden. Maar je kan ook 1 van de 3 quiz opties aanklikken. In de voet zit ook Nederland met enkele steden en de provincies uitvergroot. Heel handig.

De wereld in huis

De Clementoni interactieve wereldbol breng echt de wereld in huis. Wat een bom vol informatie zit hierin. Het werkt allemaal prima. De aanbevolen leeftijd is 7+ tot ongeveer 12 jaar. Mijn dochter wordt binnenkort zeven. Ik merk dat ze het prachtig vindt maar vooral het horen van alle landen en de volksliederen vind ze nu tof. Haar begrip en blik zie ik verruimen en dat is mooi. Ik had dit ook wel als kind willen hebben.

Er zit ook een toffe app bij die je gratis kan downloaden. Voor een deel van die app heb je de Clementoni interactieve wereldbol nodig, en dan zie je allemaal leuke 3D animaties. Maar er is ook een deel waarin je de wereld weer kan afspeuren naar dieren, culturen en wereldwonderen. Dit interactieve deel is ook echt leuk erbij en staat garant voor vele uren wereldreizen.

Educatief plezier

Als je met plezier iets doet, dan gaat het leren vanzelf. En dat is wat mij betreft wel met deze Clementoni interactieve wereldbol. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de keuze voor de stem niet de beste vind, een vreemd accent en soms moeilijk verstaanbaar. Maar mijn dochter vind het prima en verstaat het goed. En straks staat het toch op haar kamertje. Dit educatieve stukje speelgoed is een leuke cadeautip voor al die nieuwsgierige kinderen die graag zelf willen leren. Het staat zo vol informatie en de quiz optie maakt het extra uitdagend. Ik denk dat dit een prima aanvulling is op thuisonderwijs, dat het goed is voor de algemene ontwikkeling en dat het veel plezier en speeluren met zich meebrengt!

Haal jij ook graag de wereld in huis nu?

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.