Skip to Content

Leerzaam vermaak met het Doeboek Kids – een leuke vakantietip

Ik ga op vakantie en neem mee… een doeboek! Ideaal vermaak voor tijdens de reis, maar ook als je op je vakantieadres bent. Want je kunt er heel lang over doen en het neemt niet veel plek in beslag. Dus wat ons betreft een hele leuke tip voor de zomervakantie. In dit doeboek voor kids vind je een leuke verzameling van weetjes, raadsels en puzzels. Geschikt voor kinderen tussen ongeveer 7 en 10 jaar oud. Ideaal om de hersenen nog een klein beetje actief te houden tijdens een welverdiende zomervakantie!

Geniet van Doeboek Kids thuis – op het strand – in het park – in het zwembad – op vakantie – met klasgenoten – met familie – lekker in je eentje

doeboek kids

Doeboek kids, boordevol puzzels en raadsels

Dit is geen huiswerk – dit is leuk! Dat lezen we op de voorkant van dit doeboek. Natuurlijk zijn de meeste kinderen vooral heel blij dat ze even geen school hebben tijdens de zomervakantie, en is het maken van puzzels of opdrachten niet het eerste waar ze aan denken als vrijetijdsbesteding. Ze kiezen liever iets met zwemmen, gamen, luieren en pretparken bezoeken. Maar het is goed om het een beetje af te wisselen met wat hersengymnastiek. En het is ook zeker een leuk vermaak voor tijdens een autorit naar de vakantiebestemming.

In dit doeboek voor kids vinden we een heleboel puzzels en raadsels waar kinderen mee aan de slag kunnen. En waar ze ook echt wel even zoet mee zijn. Het is een stevig, kleurrijk en gevarieerd boek. Zin bijvoorbeeld in een lettersoep, woordentrap of labyrint? We zien zelfs een Pokemon kruiswoordpuzzel, afgekort naar pokruiswoord. Een thema waar onze jongens in ieder geval fan van zijn, dus ze gingen enthousiast aan de slag!

Dieren, superhelden, natuur, films en meer!

Er komen hele gevarieerde thema’s voorbij in dit doeboek voor kids. Natuurlijk veel zon en strand, maar ook superhelden, natuur en het heelal komen aan bod. Eigenlijk voor iedereen wat wils. Behalve leuk vermaak, is het ook vaak nog eens heel leerzaam. Ga bijvoorbeeld op zoek naar verschillende landen en hun vlaggen. Doe een quiz over het menselijk lichaam of test jullie kennis van klassieke verhalen, zoals De Kleine Zeemeermin en Pinokkio.

Pinokkio is een houten jongen wiens neus altijd groeit als hij een leugen vertelt. Zijn vader heeft Gepetto en samen beleven ze veel avonturen. Ze worden zelfs door een heel groot dier opgeslokt. Weet jij door welk dier?

Doeboeken – leerzaam en leuk vermaak

Alle oplossingen zijn natuurlijk achterin te vinden, voor als je het echt even niet weet. Een kleine opsomming van de verschillende spelletjes om te doen:

  • zoek de verschillen
  • wandel door doolhoven
  • sudoku
  • schatkaart
  • anagrammen
  • kleur je eigen graffiti

Dit doeboek is leuk voor kids van ongeveer 7 tot 10 jaar oud. Maar je kunt als ouder ook altijd even een snelle puzzel doen of een raadsel oplossen, alhoewel de verschillen tussen de Avengers en Justice League misschien een beetje te moeilijk zijn voor de meeste volwassenen!

doeboek kids

Meer leuks

Bekijk ook onze uitgebreide overzichten met verschillende doeboeken voor kinderen en volwassenen. Want voor jong en oud is er een gevarieerd aanbod. Een leuke tip voor vermaak tijdens de vakantie, maar ook gewoon lekker thuis. Bekijk ook andere blogs rondom het thema vakantie met kinderen:

Specificaties Doeboek Kids vol.1

Auteur: Daniel Lopez Valle | Illustrator: Yimeisgreat | Uitgeverij: Mus boeken | 9789045328096 | juni 2023 | 80 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je bij bol.com

doeboek kids
footer 8
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.