IQ Perplex, een handzame en uitdagende puzzelgame van SmartGames

I love de handzame games van SmartGames. Nou ja eigenlijk vind ik elk spel tof hoor, maar ik vind het heerlijk om buiten in de zon, binnen op de bank of als ik aan het reizen ben te puzzelen. IQ Perplex is zo’n heerlijke handzame game in een handig en stevig doosje die je overal mee naartoe neemt. Nu denk je misschien, Selena heb je nou nooit genoeg van al die SmartGames? Lijken ze niet op elkaar? Daar kan ik meteen al duidelijk over zijn: Nee! Hoe ze het doen, geen idee. Maar elke game heeft weer eigen unieke toffe dingen. Zo ook deze game!

IQ Perplex smartgames puzzel game

Spelregels IQ Perplex

Klaar voor een echte uitdaging met IQ Perplex? Vul het spelbord met 10 kleurige puzzelstukken. Dat is moeilijker dan het eruit ziet, want de puzzelstukken passen soms op een verrassende manier… of juist niet. Dit IQ-spel komt in een handig reisformaat en bevat 120 opdrachten die je gegarandeerd perplex achterlaten. Perfect voor echte puzzelaars dus!

  • Geschikt vanaf ongeveer 12 jaar
  • 1 speler
  • Handzaam, makkelijk mee te nemen
  • 120 challenges
  • Van easy tot expert
  • Handleiding in diverse talen erbij
  • Antwoorden zijn erbij

Spelregels: Je hebt een duidelijk speelveld. Haal de gekleurde blokken eruit. Kies een opdracht, leg de kleuren zoals bij de opdracht hoort. En vul de lege plekken in. Puzzelstukken kunnen elkaar een beetje overlappen. De stukjes zijn kleine kubusjes en ze moeten volledig in het speelveld vallen. Je hebt de oplossing als alle stukken passen en hun zijdes allemaal dezelfde kant op staan. Er is maar 1 oplossing!

Ik sta perplex

Deze koptekst is natuurlijk een knipoog naar de naam van deze puzzelbreker. Maar het is ook wel echt waar. Ik sta echt perplex over de vindingrijkheid van SmartGames. Ik heb er al zoveel gespeeld, maar toch is IQ Perplex weer helemaal anders. De regels zijn simpel en duidelijk, de opdracht namaken en de lege plekken dan opvullen. Het lijkt zo simpel, en dat is het ook tot een bepaald punt. Maar de factor van kubusjes is zo verrassend uitdagend. Mijn ruimtelijk inzicht is echt wel goed, maar soms heb ik nog maar 1 stukje en dan duurt het toch even voordat ik helemaal doorheb hoe deze correct te plaatsen.

Soms moet je een blokje ook even oplichten wil je een ander kunnen plaatsen. Soms moet je net even een draai maken. Dit is precies de game die ik lekker wil doen als ik op de bank tv kijk. Of als ik aan het reizen ben. IQ Perplex is aangeraden vanaf 12 jaar maar mijn dochters van 4 en 9 spelen ook graag mee. Als we een opdracht gehaald hebben zetten we onze beginletter erbij. Zo doen we dat bij alle SmartGames. Soms zetten we er meerdere diverse op tafel en gaan dan alleen, en toch samen lekker spelen.

IQ Perplex smartgames

Kwaliteit IQ Perplex

IQ Perplex van SmartGames is wederom weer precies de kwaliteit en uitdaging die ik had verwacht. Het is herkenbaar en toch weer anders. Leuk hoe uitdagend de kubusvormpjes zijn. Dit is ook echt weer een game die leuk is om cadeau te geven en krijgen. Ideaal voor volwassenen die alles al hebben.

Het doosje is ook fijn. Het is stevig en gaat niet zomaar open in je tas. En IQ Perplex is ideaal voor mee in je tas. Er zijn 120 uitdagingen dus je bent wel even zoet met deze game!

Klik hier voor meer informatie op Bol*

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.