Robot Factory, een schuifspel van SmartGames

SmartGames zijn niet uit ons huis weg te denken. Voor iedereen is er wel één, of nee meerdere games die we graag spelen. Mijn jongste dochter van 3, mijn oudste dochter van 8. Maar ook ik zelf, mijn man en ook mijn moeder spelen er op los. Robot Factory is de nieuwste in deze fijne familie van toffe games. Robots zijn altijd top, en zeker in combinatie van SmartGames!

Robot Factory

Robot Factory

O nee! De robotonderdelen werden in de fabriek door elkaar gegooid! Kan jij de robots opnieuw in elkaar zetten? Schuif de puzzelstukken rond om deze intelligente machines weer correct te doen werken. Een éénspeler spel voor puzzelliefhebbers met 48 uitdagingen en moeilijkheidsgraden van Starter tot en met Master. Het is makkelijk om mee op reis te nemen en geschikt vanaf ongeveer 8 jaar oud tot volwassen!

Robot fun

De opdracht is simpel, zorg dat de robots die in de fabriek door elkaar geschud zijn, weer in elkaar klikken! Je hebt een vierkant speelveldje waar je in gaat spelen. Er zit onder ook een deksel op geklikt, hier kan je de losse stenen en opdrachtboekje in doen als het mee op reis gaat. Zo raak je niks kwijt, wel zo fijn. Er zijn 8 vierkantjes om mee te spelen. In het opdrachtboekje begin je bij level 1, en die maak je eerst na. Daarna ga je proberen om de bovenkantjes met de onderkantjes van de robot aan elkaar te schuiven in Robot Factory.

Het namaken is al een leuke uitdaging voor jongere kinderen. En als dat eenmaal gelukt is kan er geschoven worden. Robot Factory is vanaf ongeveer 8 jaar, maar mijn jongste dochter van 3 wilde ook per se spelen. Het eerste level lukte haar goed. Toen was haar geduld op en ging ze gewoon leuke robotpaartjes maken. Dat mag ook. Haar oudere zus is een beoefend SmartGames speler en wist dan ook meteen hoe te starten. Met boekje en pen begon ze met het eerste level. Een pen? Wij hebben als traditie dat we onze eerste letter bij een behaald level noteren in de opdrachtenboekjes!

Weer een feestje

Robot Factory is weer een uitdagend feestje voor jong en oud. SmartGames staat garant voor degelijk materiaal wat tegen een stootje kan. En zo ook deze game weer. Het schuiven is een leuke andere uitdaging die we nog niet in huis hadden. Je moet net wat anders denken, een strategie bedenken, stappen vooruit bedenken… Of op goed geluk gaan schuiven :). Alles mag, het is jouw game. Zolang je de oplossing vindt, maak de weg ernaar toe niet uit. Soms houden we zelfs die geheim want zoals eerder gezegd is het een traditie om per gehaald level je initiaal te noteren. Dit zorgt voor een leuke uitdaging in huis die elke keer weer opgepakt kan worden wanneer er tijd en zin is.

Uiteraard help ik mijn oudste dochter ook mee. De eerste levels zijn altijd simpel, om er in te komen. En ze worden steeds een stapje lastiger. Het is ook mooi om je kind te zien groeien in de levels. Ik ben echt fan van alle SmartGames. Robot Factory is wederom weer een hit die we op het moment graag en veel spelen! Wat ons betreft een absolute cadeautip.

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.