Eco Create Decorate your room – een doos vol duurzaam knutselplezier

Onze kinderen zijn enorme knutselaars. Het kan niet gek en vooral niet groots genoeg zijn. Van dozen maken ze auto’s en kastelen en dozen mogen dan ook absoluut niet weggegooid worden. Wij vinden het dan ook geweldig dat dit concept, het hergebruiken van materiaal, nu ook bij de verkiezing van Speelgoed van het jaar naar voren komt. Sinds dit jaar is er namelijk een categorie Duurzaamheid. Eco Create Decorate your room heeft de juryprijs gewonnen van deze categorie.

Eco Create decorate your room

Eco Create Decorate your room

Deze knutselset is een onderdeel van een serie ‘Eco create’ van Ravensburger. De knutseldoos bevat veel verschillende materialen die gebruikt kunnen worden om decoratie te maken voor de slaapkamer van onze meiden. Nine van 9 en Jinte van 7 hebben zo genoten van het knutselen met dit materiaal. Uitknipvellen, lijm, verf, kralen, prikpen en priklap, splitpennen en nog veel meer. Het mooie van deze knutselset is dat het wordt gecombineerd met ‘kosteloos materiaal’ zoals dat op veel scholen wordt genoemd.

Kosteloos is het zeker, maar waardeloos blijkt het echt niet te zijn bij Eco Create Decorate your room. Het hergebruiken van een tissuedoos, kartonnen verpakkingsmateriaal, melkpakken en wc rolletjes is natuurlijk hartstikke waardevol en duurzaam. Met deze materialen en de knutseldoos gecombineerd maak je vele leuke decoraties. Een notitiebord, pennenbakjes, dromenvanger, slinger, plantenpotjes en zelfs een ladenkastje. De decoratie is qua kleurgebruik erg op elkaar afgestemd en er wordt gebruik gemaakt van hele aansprekende plaatjes.

Goede voorbeelden

In de knutselset is een uitgebreide handleiding aanwezig. Deze is voorzien van kleurige plaatjes, waardoor er stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de decoratie kunt maken. Eco Create Decorate your room heeft een adviesleeftijd van 6+ meegekregen. Ik kan mij voorstellen dat het voor deze leeftijd heel leuk is, wel zul je als ouder moeten helpen. Mijn dochters zijn 7 en 9 en zij konden het meeste zelfstandig doen. Af en toe hadden ze mijn hulp nodig. Maar zo gezellig samen aan tafel knutselen vind ik hartstikke leuk!

Het is altijd afwachten hoe de resultaten zijn van een knutselset. Onze meiden zijn wel eens flink teleurgesteld, omdat ze hun eigen resultaat vergeleken met de plaatjes. Deze keer viel dat erg mee. Ze waren allebei tevreden en dat zijn ze echt niet snel. Wel mis ik soms wat eigen creativiteit bij een dergelijke knutselset. Al heeft deze activiteit ook aangezet tot het maken van andere decoratie, welke ze volledig zelf hebben bedacht.

Het was even wachten tot we konden beginnen met knutselen. De set hadden we al ongeveer twee weken in huis, maar er moest eerst gespaard worden voor het materiaal. Dat is al een onderdeel van de duurzame doelstelling van Ravensburger met Eco Create Decorate your room. Op deze manier maken we de kinderen ervan bewust dat materialen hergebruikt kunnen worden en dat je er zo nog heel nuttige dingen van kunt maken.

Urenlang knutselplezier met Eco Create Decorate your room

Het nadeel van veel knutselsets is dat het vrij snel ‘klaar’ is. Dit is absoluut niet het geval met Eco Create Decorate your room. Er zitten echt veel uitgebreide knutsels in. Met elk onderdeel zijn de meiden ongeveer een uur bezig geweest. En het leuke is, je kunt er daarna ook nog echt iets mee. Zo staat het grote pennenbakje al te schitteren op Jintes kamer en is het volop in gebruik.

Wil je deze duurzame knutselset cadeau geven aan je kind met de feestdagen? Dan heb ik nog een tip voor je! Pak ook 15 wc-rollen, een lege tissuedoos en 4 melkpakken in….. dan kan je kind direct aan de slag. Als je dit eerst geeft heb je nog lol ook tijdens pakjesavond. Want wat moet je kind nou met deze materialen? Dat wordt in het volgende pakje duidelijk!

Speelgoed van het jaar 2022

Eco Create Decorate your room is Speelgoed van het jaar 2022 in de categorie Duurzaamheid. Samen met het spel Ik leer recyclen en Wiltopia heeft deze knutselset de eer om de eerste winnaar te mogen zijn in deze nieuwe categorie. Met ons gezin hebben we de geweldige kans gekregen om alle drie de winnaars uit te mogen proberen, daardoor konden we de 3 items goed vergelijken qua duurzaam karakter.

Bij de verkiezing Speelgoed van het Jaar komt alleen ‘goed speelgoed’ in aanmerking om de juryprijs te winnen. Dit is speelgoed dat aan de volgende eisen voldoet:

  • Het speelgoed is veilig en getest
  • Het speelgoed is origineel
  • Het speelgoed biedt kwalitatief en optimaal speelplezier
  • Het speelgoed is zo duurzaam mogelijk
  • Het speelgoed is inclusief en sluit niemand uit

Op de site van Speelgoed van het Jaar kun je stemmen. Je maakt hierbij kans op mooie prijzen. Vind jij dat Eco Create Decorate your room de publieksprijs mag winnen? Ga dan gauw naar de site en breng je stem uit. Dit kun je natuurlijk ook doen als je een andere favoriet hebt gevonden.

Footer4 nieuw
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.