Rear view mirror puzzle – een spiegelpuzzel vol verkeersdrukte

Puzzelen is echt een hobby van mij. Ik vind het heerlijk om mijn piekerhoofd uit te zetten en aan de slag te gaan met het leggen van stukjes. Het liefst meer dan 1000, of er moet een ‘speciale opdracht’ in de puzzel zitten. De Rear view mirror puzzle is, zoals de naam het al zegt, in de achteruitkijkspiegel staat afgebeeld. De puzzel heeft 1000 stukjes. Een uitdaging dus! Deze puzzel heeft de verkiezing van Speelgoed van het jaar 2022 gewonnen, in de categorie Kidult.

Rear view mirror puzzle

Rear view mirror puzzle

Een nieuw soort puzzel met extra moeilijkheidsgraad. Het voorbeeldplaatje laat een drukke verkeersweg zien zoals je die in je achteruitkijkspiegel zou zien. Vervolgens moet je de puzzel zo leggen als wanneer je rechtstreeks door de achterruit van de auto zou kijken. Bovendien kun je in de achteruitkijkspiegel de randen niet helemaal zien, dus die moet je dan proberend en logisch redenerend erbij bedenken. Leuk puzzelplezier met wat extra’s. Vereist ruimtelijk inzicht, overzicht, gerichte en volgehouden aandacht, oog voor details en logisch redeneren.

Juryrapport Speelgoed van het jaar

Met mijn collega’s maak ik regelmatig een puzzel op school. We hebben dan het dilemma: ‘beginnen we met de randjes of niet?’. Meestal doe ik dit niet, maar bij deze puzzel heb ik een uitzondering gemaakt. De rand staat namelijk ook niet volledig afgebeeld op de voorkant van de doos, dus het is nogal zoeken waar de stukjes horen. Ik ben dus ‘ouderwets’ begonnen met de rand. Oef… dat was even wennen, in spiegelbeeld puzzelen!

Na een tijdje zat ik er helemaal in en kon ik de Rear view mirror puzzle in een lekker tempo leggen. Af en toe vergat ik het spiegelbeeld en dan ga je direct de mist in. De afbeelding Verkeersdrukte is erg leuk en heeft genoeg details om je tijdens het puzzelen over te verbazen en om te lachen.

Rear view mirror puzzle is van goede kwaliteit

Ik vind het erg belangrijk dat puzzels van goede kwaliteit zijn. Niets is irritanter dan een puzzel die niet lekker past of waar de bovenkant loslaat van de onderkant. De Rear view mirror puzzle is van een stevige kwaliteit, met heldere kleuren. Ook is er geen twijfel over mogelijk of een stukje wel of niet past, dit is overduidelijk.

Erg prettig vind ik het dat er een poster is toegevoegd met de afbeelding. Ik vind dit veel prettiger puzzelen dan met de deksel in mijn hand. Ook kun je op deze manier goed met twee personen puzzelen, met elk een eigen voorbeeld. Opvallend vond ik wel dat de bijgevoegde poster wel de randen bevat, die op de voorkant van de doos niet afgebeeld staan. Het lijkt dan ook geen bewuste keuze van de makers om die rand er volledig buiten te laten.

Rear view mirror puzzle lijkt veel op de Wasgij puzzels. Ook een puzzel met een extra uitdaging. De afbeelding doet mij denken aan Jan van Haasteren, dus wat mij betreft is er sprake van een topcombinatie! Ik heb erg veel plezier gehad aan het maken van deze puzzel. Ik zal geen afbeelding tonen van de puzzel, want dan heb ik het goede antwoord al gegeven! Je zult er dus op moeten vertrouwen dat ik het echt helemaal af heb gemaakt.

Categorie Kidult

De Rear view mirror puzzle is één van de drie prijswinnaars van Speelgoed van het jaar 2022 in de categorie Kidult. De andere twee winnaars zijn Lego Botanische collectie en Beedz art. Op de website van Speelgoed van het jaar staat het volgende beschreven over deze categorie:

Deze benaming is de samentrekking van Kids en Adults; speelgoed voor volwassenen. En waarom niet, waarom stoppen met speelgoed als je ouder wordt. Bordspellen hebben daarin de toon gezet, momenteel gevolgd door merken die tevens speciale collector items maken. De opdrachten zijn vaak moeilijker, de stukjes kleiner en de speeltijd langer, maar spelen blijven we! Bouw -en knutselspeelgoed is er in vele soorten en maten voor volwassenen. Nadenken, creatief zijn, de hersens laten kraken is goed voor alle leeftijden. Spelen houdt ons fit!

Website Speelgoed van het jaar

Wat mij betreft klopt deze categorie volledig bij de Rear view mirror puzzle. Ik begon de puzzel te maken met mijn dochter van 7 jaar, zij helpt mij vaker bij puzzels van 1000 stukjes. De spiegeling was voor haar te lastig. Ook mijn oudste dochter van 9 jaar kon niet lang geconcentreerd blijven bij deze puzzel. Echt speelgoed voor oudere kinderen en volwassenen dus!

Rear view mirror puzzle is Speelgoed van het jaar

Alleen ‘goed speelgoed’ komt in aanmerking voor de verkiezing Speelgoed van het jaar. Dit is speelgoed dat aan de volgende eisen voldoet:

  • Het speelgoed is veilig en getest
  • Het speelgoed is origineel
  • Het speelgoed biedt kwalitatief en optimaal speelplezier
  • Het speelgoed is zo duurzaam mogelijk
  • Het speelgoed is inclusief en sluit niemand uit

Op de site van Speelgoed van het Jaar kun je stemmen. Je maakt hierbij kans op mooie prijzen. Vind jij dat de Rear view mirror puzzle de publieksprijs mag winnen? Ga dan gauw naar de site en breng je stem uit. Dit kun je natuurlijk ook doen als je een andere favoriet hebt gevonden.

Rear view mirror puzzle
Footer4 nieuw
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.