Skip to Content

Schoencadeautips: Happy Cube, een puzzel van Smartgames

Ik heb weer een tof item gevonden voor de feestdagen! Namelijk in de categorie schoencadeautips: Happy Cube. De naam zegt je misschien nog niks, maar de foto’s des te meer. Voor mij is dit stukje speelgoed in ieder geval jeugdsentiment. Uren heb ik in bed, in mijn kamer, onderweg en waar dan ook hiermee gepuzzeld. De zachte puzzelstukjes lenen zich voor 2D én 3D puzzelen. En laat Smartgames deze nou nog steeds op de markt brengen.

Happy Cubes

Wat is het? En waarom deel ik in schoencadeautips de Happy Cube? Dit zijn kleine puzzels waarmee je 2D én 3D kan puzzelen. Het wordt geleverd in diverse printjes, kleuren, niveaus en eindeloze mogelijkheden. Je kan in het kader zelf puzzelen maar ook een kubus maken. En iets waar ik zelf niet aan had gedacht vroeger maar waar SmartGames wel aan denken… Je kan nog groter bouwer!

Waarom stoppen bij een simpele kubus? Je kan allerlei vormen maken met meerdere kleuren. Zo is de speeltijd eindeloos, de mogelijkheden heel ruim en het level aanpasbaar aan het niveau van de speler. Ook vind ik het belangrijk dat een schoencadeau betaalbaar is. In een groot doosje Happy Cubes zitten maar liefst 6 puzzels! Verpak ze los en stop ze elke keer apart in de schoen! Vandaar dus dit keer in Schoencadeautips: Happy Cube!

1 puzzel = 12 x 9 x 0,8 cm = kubus 4 cm

Varianten Happy Cube per 6 stuks in doosje

Junior
De Happy Cube Junior (Little Genius) is de gemakkelijkste versie van de Happy Cube familie en speciaal ontworpen voor de kleinste puzzelfans. Op elk puzzelstukje staat een ander symbool. Zo zijn deze leerrijke puzzels makkelijk herkenbaar en een stimulans voor de ontwikkeling van je kleine bolle-boos. De zes Happy Cube Junior puzzels zijn elk uniek en hebben meerdere mogelijke oplossingen. Een educatief toys for hands product!

Original
Happy Cube© – the original– zag als eerste het licht van de Happy Cube familie. Ideaal voor de doorsnee puzzelaar van elke leeftijd! Elk puzzelmodel heeft zijn eigen vorm en kleur, en van elke 2D puzzel kan je een 4 cm kubus vormen. Puzzel eerst een kubus met de zes stukjes en plaats ze terug in hun kader. Combineer dan de kubussen om magnifieke constructies te bouwen. Om het nog leuker te maken verwijst elke puzzel naar een wereldstad. Zo heeft de gele puzzel de naam Tokyo gekregen, waar een echte puzzeltraditie heerst. Verruim je logisch, creatief en lateraal denken op een speelse manier! Doe de test: hoe flexibel is jouw verstand?

Moeilijkere levels

Pro in Schoencadeautips: Happy Cube
Happy Cube Pro (Profi Cube) herken je zo aan zijn felle kleuren en is zeker niet voor beginners! Deze puzzels zijn voor echte puzzelprofs. De uitdaging is groot want elke puzzel heeft maar één oplossing. Elk model heeft zijn eigen vorm, kleur en naam, die verwijst naar een bekende wereldburger. De oranje puzzel, alias Rubens, verwijst bijvoorbeeld naar de beroemde schilder. Een educatief toys for hands product!

Expert
Happy Cube Expert (Marble Cube) heeft zijn naam te danken aan zijn prachtig gemarmerd schuim en is de moeilijkste versie van de familie. Elke kubus heeft een verschillende vorm, kleur en oplossing. Je bent gaandeweg een uitblinker geworden in het puzzelen? Bij Happy Cube Expert duiken we in de wereld van befaamde genies. Ga tot het uiterste en ervaar Albert Einstein met de paarse puzzel. Een educatief toys for hands product!

Andere varianten Happy Cube per stuk

Schoencadeautips: Happy Cube

Schoencadeautips: Happy Cube

Mijn beide dochters zijn fan en ik ook. Ik vind het heerlijk om te bouwen en puzzelen terwijl ik een serie of film kijk. Of om dit samen te doen met mijn kinderen. Mijn jongste dochter is 2, net wat jong. De geschikte leeftijden staan op alle diverse edities. Maar toch puzzelt ze er al op los en lukt het soms ook met de junior editie. Leuk aan die editie is ook dat er herkenbare plaatjes op de stukjes staan.

Mijn oudste dochter van 7 is er ook gek op. Ze bedenkt andere bouwwerken, maar vult ook graag de kaders of gaat voor een ruimtelijk figuur. We vinden het allemaal heerlijk speelgoed en het is wat ons betreft de moeite waard om elke kleur en uitvoering te sparen. Want met alles samen kan je nog gavere dingen maken. Voor ons een logische schoencadeautips: Happy Cube. En we gaan ze allemaal sparen.

Ken jij dit ook al?

Lees ook deze blogs met smartgames

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oma Will

Wednesday 27th of October 2021

Wow, leuk speelgoed. Even bij Bol kijken voor de Kerstcadeaus!

Selena

Thursday 4th of November 2021

Ook leuk om zelf mee te spelen als de kinderen er even geen oog voor hebben ;)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.