Winteravond van Flevosap, een alcoholvrije glühwein

Kijk je nu net naar buiten en word je mismoedig van het druiligere weer? Herfst en winter hebben ook zo hun positieve kanten. Buiten kan het guur en koud zijn. Binnen maak je het behaaglijk warm en gezellig. Schemerlampjes aan. Opgekruld op de bank, dekentje, boek.  En een lekker drankje, Winteravond, van Flevosap. Een alcoholvrije Glühwein. En zeg nu niet: “dat vind ik niet lekker”. Dat zei ik ook. Toen had ik hem nog niet geproefd. Zeker doen. Ook lekker als het zonnetje schijnt! En… o joy, het is alweer bijna kerst! O denneboom, o denneboom…

Herfst en winter hebben ook hun positieve kant

Helaas … de zomer is voorbij. Het is koud en nat. Blaadjes vallen van de bomen. Het is herfst. Vandaag op het sportveld langs de kant staan verkleumen. Mijn winterboots weer uit de kast gehaald. Was dat niet wat overdreven? Na een paar uur op het veld is het antwoord nee. Ook mijn handschoentjes waren niet overdreven. Ik verlangde naar de bank onder een dekentje. Bij de open haard (die we niet hebben). Heerlijk! Zie je het voor je? Nu nog Winteravond van Flevosap erbij en je kan heerlijk wegdromen onder je dekentje. Boek of tijdschrift erbij. Heerlijk!

Flevosap, een familiebedrijf

winteravond van Flevosap

Je kent Flevosap vast wel van de natuurlijke sappen die ze op de markt brengen. In allerlei variaties. Wat het extra leuk maakt is dat het een familiebedrijf is. Het sap wordt op ambachtelijke wijze gemaakt op de boerderij in Flevoland. Het fruit voor Flevosap wordt tussen de fruitbomen geperst. Een speciale machine vermaalt de hele vrucht met schil en al tot pulp. Daarna wordt het sap volgens Zwitserse traditie met een bandenpers tot op de laatste druppel uitgeperst. Vervolgens gaat het sap door een zeef, maar niet teveel: alleen de grove delen worden eruit gehaald. De vezels horen namelijk bij het sap en dragen bij aan een goede gezondheid.

Wonderdrank…. Euh… Winteravond van Flevosap

Ik kwam de vertegenwoordigers van Flevosap tegen op de vakbeurs ‘Gastvrij Rotterdam’.  Ik had ontzettend veel dorst en ze waren zo aardig mij hun sap te laten proeven. Lekker hoor!. En of ik zin had in een alcoholvrije glühwein: Winteravond? Getsie Glühwein. Daar heb ik een beeld bij van mierzoete wijn met teveel suiker. Maar… deze was toch echt wel heel lekker kreeg ik te horen. Nou, vooruit dan…. En lekker is deze alcoholvrije versie. De basis is appel-vlierbes gemixt met glühweinspecerijen. Niet te zoet, echt lekker. Ik verlangde naar lange winteravonden achter de open haard. Ook een leuk idee voor tijdens de kerst. Winteravond van Flevosap is geschikt voor iedereen, kinderen, zwangere dames, mensen die geen alcohol mogen vanwege medicijnen, noem maar op.  Warm én koud te serveren. Proost!

Er is nog meer .. veel meer…

Winteravond is niet het enige sap die bij Flevosap wordt geproduceerd. Eigenlijk is er teveel om op te noemen. 14 verschillende vruchtensappen: perensap, peer-cranberrysap, sinaasappelsap en appelsap. De laatstgenoemde soort in een veelheid aan varianten, waaronder appel – ananas- perzik en appel cranberry. Daarnaast zijn er ook 3 soorten groentesap, rode biet, tomaat en wortel. De sappen zijn 100 % natuurlijk en vrij van conserveringsmiddelen en andere toevoegingen(dus ook glutenvrij) . Daarom is het sap troebel, maar o zo lekker.

Winactie Winteravond van Flevosap

winteravond van Flevosap

Wil je Winteravond ook eens proberen? Dat kan.

  • Volg MamaScrapelle op Instagram en/of Volg MamaScrapelle op Facebook
  • Like de foto van de winactie (delen wordt gewaardeerd)
  • laat weten waarom je graag Winteravond van Flevosap wil winnen
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 49 jaar, moeder van een 7-jarige dochter en een 13-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. Daarnaast ben ik vorig jaar gestart met een eigen coachingspraktijk. In dit nieuwe jaar zal ik regelmatig een blog schrijven over coaching en mindfulness.

6 Responses

  1. Ik ken deze sapjes van Flevosap nog helemaal niet, maar ze lijken me erg lekker! Winteravond klinkt goed en zou ik dus graag proberen, daarom doe ik zeker mee.

  2. Oh, wat lijkt me dit lekker! Fijn om ook ‘glühwein’ te kunnen drinken, zonder de alcohol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.