Skip to Content

Feestelijke alcoholvrije drankjes voor de feestdagen en dry januari

Hoe de feestdagen er dit jaar ook uit gaan zien, met veel mensen om ons heen of thuis in onze eigen bubbel, laten we afspreken dat we het gezellig maken. Met feestelijke hapjes, een heerlijk kerstdiner en natuurlijk feestelijke alcoholvrije drankjes. Dat kan met het nieuwe product van FUL Revive dat ook nog eens suikervrij is! Ik testte de White Peach en Lemon & Ginger voor je uit en ga je er in deze blog alles over vertellen.

feestelijke alcoholvrije drankjes

Microalgen in feestelijke alcoholvrije drankjes

Spirulina en andere microalgen bestaan al miljarden jaren en hebben alles in zich om het voedsel van de toekomst te worden. Ze gaan de opwarming van de aarde proactief tegen door CO2 op efficiënte wijze om te zetten in zuurstof. En met hun rijke mix aan antioxidanten, eiwitten, vitaminen en mineralen behoren ze tot de krachtigste voedingsbronnen op aarde. In potentie, want door de visachtige geur en overheersende vieze smaak zijn microalgen geen geliefd ingrediënt in onze dagelijkse voeding.

Met hulp van voedingstechnologen van Wageningen Universiteit ontwikkelde FUL Foods een natuurlijk proces om spirulina van de onaangename smaak en geur te ontdoen. Dit resulteerde in een nieuw ingrediënt FUL®, dat ze nu eerst hebben verwerkt in een verfrissende drank met een kenmerkende blauwgroene kleur. En nee na het drinken van de feestelijke alcoholvrije drankjes heb je geen blauwe tong! Wel een gezellig blauw flesje, waar je van de zomer leuke bloemen in kunt doen en gezellig kunt neerzetten.

full revive 2 smaken

FUL® Revive

FUL® Revive werkt verkwikkend tijdens de middagdip, herstellend na het sporten en verfrissend in een mix met alcoholvrije gin of wodka. Het is een feestelijk alcoholvrij drankje wat bij uitstek past bij borrels, de feestdagen of voor dryjanuari. Het doet mij denken aan Blue Curacao met 7-up, maar dan veel lekkerder en frisser.

Het heeft mondgevoel en de smaak van een frisdrank. Zonder de loze calorieën, cafeïne of toegevoegde suikers en mét alle gezondheidsvoordelen van het vruchtensap en FUL® superfood.

CEO Julia Streuli

De gezondheidswinst komt grotendeels van de in FUL® aanwezige phycocyanine. Deze antioxidant werkt ontstekingsremmend en stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes, wat onder meer voor sporters erg relevant is. Het drankje is daarnaast rijk aan onder meer vitamine C, B2, ijzer, calcium en chlorofyl, waarvan is bewezen dat ze onmisbaar zijn voor onze stofwisseling, zenuwstelsel en immuunsysteem.

Een speciale rol is weggelegd voor de uit spirulina onttrokken eiwitten, die alle essentiële aminozuren leveren en bovendien goed door ons lichaam kunnen worden opgenomen. Hiermee onderscheidt FUL® zich van andere plantaardige eiwitbronnen en vormt het een veelbelovend alternatief voor bijvoorbeeld rundvlees.

Zeer geschikt dus ook voor veganisten en met al die virussen die om ons heen zijn kan ons immuunsysteem wel een feestelijke alcoholvrij drankjes boost hebben.

De toekomst van voedsel is blauwgroen en klimaatpositief

Wat we dagelijks eten en drinken doet ertoe”, zegt Streuli. “Ons huidige voedselsysteem is medeverantwoordelijk voor de opwarming van de aarde en degradatie van natuurlijke ecosystemen. Dit moet en kan anders. Door microalgen te ontsluiten als volwaardige eiwit- en voedingsbron helpen wij het tij te keren, zonder concessies te doen op smaak en gemak.” De algenkweek schaadt natuurlijke ecosystemen niet maar versterkt deze juist. Microalgen groeien namelijk vooral op basis van licht en CO2. Ze absorberen ongeveer twee keer hun gewicht aan CO2 (en in de juiste omstandigheden zelfs 400 keer zoveel als bomen) en zetten deze kooldioxide om in hoogwaardige voedingsstoffen en zuurstof. Daar komt bij dat microalgen overal kunnen worden gekweekt, zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen en met minimale inzet van natuurlijke bronnen

Feestelijke alcoholvrije drankjes recepten met FUL

Spirulana Spice

  • 1 DEEL LYRE’S AMARETTI (ALCOHOLVRIJE AMARETTO LIKEUR)
  • 2 DELEN LYRE’S WHITE CANE (ALCOHOLVRIJE RUM)
  • 3 DELEN FUL SMAAK LEMON GINGER
  • KANEEL, STERANIJS EN VEENBESSEN

FUL Spritz

  • 1 DEEL ATOPIA (GEDESTILLEERDE DRANK MET 0,5% ALCOHOL)
  • 2 DELEN FUL SMAAK WHITE PEACH
  • ORANJE BLOESEMWATER
  • SINNASAPPEL SCHIJF

FUL Revive is o.a. online verkrijgbaar in de smaken lime-mint, lemon-ginger en white peach. Zonder toegevoegde suikers of kunstmatige geur- of smaakstoffen. Slechts 25 kcal per fles (275ml). 

Testen van de feestelijke alcoholvrije drankjes

Ik ging natuurlijk aan de slag met deze feestelijke alcoholvrije drankjes en probeerde de lemon-ginger en white peach. Ik moet zeggen ik ben blij verrast! Het drankje is echt lekker fris en tintelt zachtjes op je tong. Het is niet zo zoet als limonade en met een vers citroentje erin extra lekker. Ik heb het niet uitgeprobeerd als alcoholvrije cocktail omdat het dan voor mij niet meer goed suikervrij is. Maar als stand alone is het ook heerlijk te drinken. Nu kan ik ook eindelijk eens mooie drankjes drinken als andere mensen om mij heen aan de likeurtjes en cocktails zitten tijdens feestjes.

Op naar fijne feestdagen, een mooie jaarwisseling en een frisse start in januari 2022!

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.