Skip to Content

Je kind veilig alleen thuis met een beelddeurbel van Eufy!

Onze dochter is inmiddels 8 jaar en is wel eens alleen thuis als ik even boodschappen ga doen. Langer dan een half uurtje duurt het niet en haar mobiele telefoon en huistelefoon zijn binnen handbereik voor het geval er wat is. Soms krijg ik dan even een whatsappje om te vragen of het buurmeisje mag komen spelen bijvoorbeeld. Maar ik wil ook met een gerust hart wat langer van huis kunnen. Maar hoe houd je je kind veilig alleen thuis? Dat kan met de videodeurbel van Eufy Security.

app eufysecurity

Je kind veilig alleen thuis

Er zijn verschillende redenen waarom je je kind veilig alleen thuis hebt. Bijvoorbeeld omdat je alleenstaand ben en ’s avonds laat en ’s morgens vroeg de hond moet uitlaten. Je kind altijd meenemen is niet handig als het al lang bedtijd is. Of je gaat het jongere broertje of zusje even ophalen bij de gastouder of kinderdagverblijf en het is handiger als het kind alleen thuis blijft.

Doordat de coronamaatregelen tegenwoordig zo scherp zijn en je zelfs het zwembad niet meer in mag zijn er veel meer kinderen die ook tijdens het sporten van broertje of zusje even alleen thuis blijven. Buiten wachten in de kou op het voetbalveld is niet leuk en de zwemles duurt net te lang om buiten te wachten met een kind dat stuitert van andere dingen willen doen, en net te kort om tussendoor even wat anders te doen samen met je kind.

eufy security

Steeds meer kinderen alleen thuis

Het komt dus steeds vaker voor dat kinderen alleen thuis zitten voor een korte periode. Als je hier goede afspraken over maakt kan je kind veilig alleen thuis blijven. Zo mag onze dochter niet besluiten om opeens te gaan koken, kaarsen mogen niet worden aangestoken ( niet dat ze dat zo maar zou doen, maar we hebben het toch maar besproken) en ze mag geen gekke acrobatische trucs doen. Ook dit zou mijn dochter niet zomaar doen, maar stel je voor dat ze opeens besluit om achterstevoren van de trap af te kruipen ofzo. Een ongeluk zit in een klein hoekje met gekke dingen doen.

Ook hebben wij afspraken over de deurbel. Als er wordt aangebeld mag ze niet open doen. Wel kwam ze zelf met het idee om dan uit het raam te kijken wie er voor de deur staat. Want de buurmeisjes lopen ook geregeld aan bij ons.
Daarbij ontvang ik als blogger regelmatig pakjes, en wat nou als het de postbode is mama.

Maar ja de dagen worden snel donkerder, en zo goed uit het raam kijken lukt niet altijd meer.

Video deurbel

Dus voor alle gerustheid van manlief en mij hebben wij nu een video deurbel. Zo is ons kind veilig alleen thuis en kan ze altijd zien wie er voor de deur staat. Ze kan zelfs met die persoon praten!

Het technische gedeelte nam manlief voor zijn rekening. Op onze huis IPad waar we ook onze Sonos op hebben staan hebben we een app geïnstalleerd. De deurbel buiten werkt op een batterij en de klingel werkt op het stopcontact, die staat in de woonkamer zodat we hem goed kunnen horen.

Als de deurbel gaat loopt dochterlief naar de IPad en tikt op de app, dan gaat de camera aan en ziet ze wie er op straat staat. Ze kan zelfs met deze persoon praten, bijvoorbeeld even zeggen dat ze eraan komt. Maar ze kan ook besluiten om niks te zeggen als ze een vreemde voor de deur ziet.

Technische weetjes

De videodeurbel 1080p van Eufy Security bevat een 16GB SD Card. Je kunt namelijk ook opnames maken als je dit zou willen om je huis nog beter te beveiligen als je een paar dagen niet thuis bent bijvoorbeeld. Je kan live kijken wie er voor de deur staat, ook als er niet is aangebeld en je nieuwsgierig bent wat er voor je deur gebeurd. Let wel op dat je niet zomaar opnames van mensen mag maken en dit mag delen op social media. AVG wetgeving geldt voor iedereen.

De deurbel biedt scherpe 1080p-beelden in 4:3 formaat, zodat je van top tot teen beeld hebt van jouw gasten. Je maakt gebruik van veilige data opslag in huis via geavanceerde codering, dus de privacy is gegarandeerd. Ook zit je met de Eufy Video Deurbel Slim niet vast aan dure abonnementen en doordat de deurbel werkt op batterijen, hoef je je geen zorgen te maken over gedoe met kabels. Installatie is super eenvoudig en de batterij gaat maar liefst 3 maanden mee.  

Met een videodeurbel is je kind veilig alleen thuis

Als er wordt aangebeld krijg je hier direct een melding van op het apparaat waarop je de app hebt geïnstalleerd. Je kunt dit ook op meerdere devices hebben staan. Ik kan mij zo voorstellen dat er een periode komt dat ze lekker op haar kamer is en dan kan de app ook op haar telefoon worden geïnstalleerd. Want ook je grote kind wil veilig alleen thuis zijn natuurlijk.

Ook handig voor jezelf trouwens als je een groot huis hebt met drie verdiepingen. Dan ben je niet in een keer bij de voordeur en kan dus via de app praten met de persoon op straat om te laten weten dat je eraan komt. Zeker met die ongeduldige pakketbezorgers die teveel haast hebben ideaal.

1 nadeel

Er is alleen 1 nadeel, ik moet nu wel elke 3 maanden de deurbel even aan de oplader zetten, de kabel is meegeleverd. Maar goed dat hebben we ingepland nu in onze agenda en als je hem in de avond oplaadt, is hij de volgende ochtend weer opgeladen, weten wij inmiddels. Ook de aanschafprijs van 99 euro klinkt misschien wat duur. Maar ik zou het er graag voor over hebben om mijn kind veilig thuis te laten zijn.

Voor de liefhebber is er ook een groter broertje die net wat meer kan en een langere levensduur met de batterijen heeft.

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.