De Pretfabriek in Woerden – een binnenspeeltuin voor uren plezier

Ken jij de Pretfabriek al? Ik eerst ook niet, maar nu ik een dag ben geweest naar deze binnenspeeltuin in Woerden weet ik zeker dat ik nog een keer terug kom. Het is namelijk niet alleen leuk voor kinderen, maar ook ouders kunnen zich daar prima vermaken. Wil je weten hoe dat kan? Lees dan snel mijn blog!

De Pretfabriek is een indoor speeltuin

Kinderen en speeltuinen zijn al eeuwenlang een goede combi geweest. Welk kind houdt er nou niet van om naar de speeltuin te gaan? Mijn kinderen staan al te juichen als ik tijdens een druilerige dag vraag of ze mee gaan naar een binnenspeeltuin. Toen we werden uitgenodigd voor de Pretfabriek konden we geen nee zeggen. Hier moesten we wel heen. Zeker gezien het weer dat voor de herfstvakantie werd voorspeld.

De tafels zorgen voor een huiselijke sfeer

Al bij binnenkomst in de Pretfabriek heb ik niet het gevoel dat ik in een grote hal met speeltoestellen kom. Via de hal kom je in de grote ruimte terecht. Door de aankleding en de tafels voelt het allemaal huiselijk aan. Er zijn verschillende soorten tafels en zitjes. Zo zijn er ronde tafels, rechthoekige tafels, tafels met banken of alleen stoelen. En juist door de verschillende soorten krijg je niet het gevoel dat je in een grote hal krijgt. Daarnaast staan er nu ook her en der dino’s vanwege het dinofestival. Heel leuk gedaan!

“Pretfabriek, waar zijn de kinderen?”

Al tijdens het lopen naar de Pretfabriek heb ik drie springende kinderen om mij heen. “Mogen we al? Kunnen we al spelen?”. Ik meld ons aan bij de balie, want reserveren is verplicht, en na de uitleg lopen we naar binnen om een tafel te kiezen. We gaan voor een ronde met vier stoelen, maar voor ik er erg in heb zijn ze al weg. “Uhh, jongens willen jullie niet iets te drinken bestellen?” Voor ik er erg in heb zijn ze aan het spelen. Ik neem het ze niet kwalijk, er is ook zoveel te doen. Zo zijn er van die dieren waarop je kan zitten en mee kan rijden.

Er zijn auto’s én een racebaan om tegen elkaar te rijden. Je hebt een ruimte met ballen die door verschillende luchtpunten door de ruimte geschoten kunnen worden. Er is een luchtkussen met thema piraten. Én daarnaast zijn er verschillende klimtoestellen, glijbanen, trampolines en een peutergedeelte. Kort gezegd, genoeg dingen om je een hele dag te vermaken.

Bestellen zonder te lopen

Terwijl de kinderen heerlijk spelen ga ik kijken wat voor lekkers ze bij de Pretfabriek hebben. Via een QR-code kom je op een site waar je eten en drinken kan bestellen. Ik ga voor een heerlijke muntthee en bestel voor de kinderen limonade. Dat is namelijk altijd goed. Daarnaast bestel ik een stokbroodje met smeerseltjes. Heerlijk en wat veel! Het eten en drinken wordt gewoon naar je tafel toegebracht. Hoe fijn is dat? Af en toe komt er een kind aanwaaien die iets komt drinken, een stokbroodje pakt en weer weg rent. Dit wordt een heerlijk dagje.

De pretfabriek is er ook voor baby’s en peuters

Naast een geweldig klimparcours en andere leuke dingen hebben ze ook een hoekje speciaal voor peuters. Hier kunnen ze in alle rust spelen zonder overlopen te worden door oudere kinderen. Alles is daar veel lager en kleiner. Zelfs baby’s kan je daar laten kruipen. Voor het peutergedeelte staat een box en loopkarretjes waar je jouw baby in kan zetten. Hoe fijn is dat? Natuurlijk ontbreken de kinderstoelen ook niet. Daarnaast heb je een verschoningsruimte en toiletten voor de kleintjes. Altijd super schattig zo’n klein wctje. En ook de wasbakken zijn helemaal op hun hoogte gemaakt met krukje! En alles ziet er netjes schoon uit. De pretfabriek is dus voor alle leeftijden!

Pak een boek!

Heb je niks bij je en is je telefoon leeg? Pak dan lekker een boek uit hun biebkast van de Pretfabriek Een hele kast vol met mooie boeken. Het team van stoerleesvoer zou er jaloers op zijn. En er is genoeg tijd om het boek uit te lezen. Wat dacht je van een heerlijk romannetje lezen zittend in zo’n lekker hoekje met een verse muntthee? Ik had het bijna gedaan was het niet dat we een vol programma hadden. Naast foto’s maken en mee spelen met de kinderen gingen we namelijk ook Golf in the dark spelen!

Golf in the Dark

Bij de Pretfabriek hebben ze ook een geweldige midgetgolf. Golf in the Dark is een overdekte 18 holes (airconditioned) glow in the dark minigolfbaan. Geschikt voor volwassenen èn kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Voor kinderen onder de acht kan het soms wat spannend zijn door het donker, het bewegende decor en de geluiden. Ik zou eerst alleen met de jongens gaan, maar doordat de dochter van een vriendin van mij ziek was, was ik alleen met de drie kinderen. Dus Isabel moest met haar net vier jaar gewoon mee. Geen probleem, want die dochter van mij is totaal niet bang aangelegd!

“Het is hier wel heel donker!”

Zodra je de deur naar de banen open doet, kom je in een heel andere wereld. Het is gelijk donker en je balletje licht gelijk op. Wie heeft de witste tanden? De kinderen zijn zo enthousiast dat ze gelijk willen beginnen. Ikzelf ben nog bezig met het opschrijven van de namen. De eerste kamer is al gelijk anders dan ik ben gewend. Rode en gele gaten waar je als eerste je bal in moet krijgen voordat je kan putten. Joshua lukt het in twee keer en schiet dan aan de onderkant de bal in de hole. Maar ik krijg hem maar niet in de rode en elke keer komt de bal terug. Ik moet er om lachen. Dit is best grappig.

Geluk en een beetje techniek

Al snel merken we dat je veel geluk moet hebben in dit spel. Bij de roulette kan je 0 slagen krijgen, maar ook 20. Oeps… Gelukkig krijgen we allemaal een laag getal. De hole in de boom ligt hoger en kan je niet goed zien. Puur geluk of je hem goed slaat en de laatste baan is ook geluk. Hoe krijg je hem toch in die kist? Maar bij andere banen komt toch ook wel techniek erbij kijken. Verbaasd kijk ik naar mijn kleine Isabel. Ze doet echt niet onder bij de mannen en loopt door het donker alsof ze dit elke dag doet. “Mama, dit is echt heel grappig!”.

Anders dan andere midgetgolf

Ik heb al een aantal andere midgetgolf banen gedaan en deze is echt anders. Sowieso doordat het glow in the dark is, maar ook qua opzet. Elke baan heeft een thema, maar de één is een kamer en de ander een hal. Je hebt overal wel iets dat beweegt. Ben je trouwens bang voor clowns dan moet je kamer twee overslaan. Haha. Maar terug naar de banen. Ze zijn ontzettend origineel en goed bedacht. Daar onderscheid de Pretfabriek zich van de rest. Echt een aanrader deze midgetgolf. En het leuke is, hij is ook los te boeken!

Dino’s in de Pretfabriek

Toen wij er waren, was er het dinofestival. Heel erg leuk voor mijn twee dinoliefhebbers! Vooraf kregen we de speurtocht met potloden. Overal zagen we dinosaurussen. Op de discokamer, maar ook op het podium. Nu weet ik niet of ze altijd zo’n thema hebben, maar leuk is het wel. Het onderscheid ze weer van andere indoorspeeltuinen. Ook was er een rondleiding met een echte ranger. Na afloop kregen de kinderen een mooie tatoeage. Juist zo’n thema zorgt er ook weer voor dat je niet het gevoel krijgt in een super grote hal te zitten. Goed gedaan, Pretfabriek!

“Pretfabriek, wij komen zeker een keertje terug!”

Voor we het door hadden was het al weer tijd om weg te gaan. Ze hanteren namelijk twee blokken en maken tussen de blokken alles schoon. Helaas kregen veel mensen te horen dat het vol zat. Je moet namelijk reserveren en vol is ook echt vol. Dat laat wel zien hoe leuk het is. De kinderen vonden het erg jammer dat ze weg moesten. Zo leuk vonden ze het hier. Wij gaan dan ook zeker nog een keer naar de Pretfabriek. Jij ook?

De Pretfabriek Woerden 
Oostzee 8
3446 CH Woerden

Meer informatie vind je hier

Lees ook deze blogs

Footer 6 nieuw
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

2 reacties

  1. Deze kende ik nog niet. Ziet er wel ontzettend leuk uit. Wie weet gaan we daar eens heen in plaats van monkey town

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.