Aardbeienland in Noord Limburg – een geweldig avontuur

Rond de verjaardag van onze dochter gaan wij sinds haar eerste verjaardag een lang weekend naar Center Parcs op vakantie. Elk jaar kiezen wij een ander park uit en dit jaar kozen wij voor Center Parcs Limburgse Peel. Van te voren had ik gekeken wat er in de buurt te doen was en 1 ding viel er direct op! Aardbeienland! Een themapark in Noord-Limburg.

Aardbeienland

Wie is er niet dol op aardbeien. Wij in elk geval wel, en vooral dochterlief kan er geen genoegen van krijgen. Wij namen na afloop van deze dag 4 dozen aardbeien mee en dochterlief at er in haar eentje al 2 op. Ze smaken dan ook vele malen lekkerder en echter dan de aardbeien die je in de winkel koopt. Die zijn vaak nog wit van boven en van binnen. De aardbeien van aardbeienland totaal niet. Ze zijn echt vol van smaak en het is jammer dat aardbeienland niet om de hoek is anders zou ik er elke week naartoe fietsen voor verse aardbeien denk ik.

Sterker nog ik zou er een jaarabonnement nemen om er zo vaak naar toe te kunnen gaan als ik zelf wil. Want het is een waar speelparadijs en ook als volwassene raak je niet uitgekeken. Er zijn een triljoen aardbeien aanwezig. Overal zitten aardbeien in verwerkt wij keken onze ogen uit en ik neem je mee op een uitgebreid fotoverslag van deze onvergetelijke ochtend in een land vol aardbei! 

Aardbeienland historie

Ergens tijdens de wandeling kom je dit schilderij tegen met de historie van aardbeienland. Op de website van aardbeienland kun je alles vinden over de geschiedenis van dit bijzondere themapark vol met aardbeien.

In 1957 is de familie Soberjé op de huidige locatie gestart met aardbeienteelt op de volle grond. De teelt in kassen kwam in 1989 . In 1992 is de familie zich nog meer op milieu bewuste teelt gaan toeleggen. Waarin in april 1998 een start is gemaakt met een themapark rondom de aardbei.

Speurtocht langs aardbeien

aardbeienland


Aan het begin bij de entree krijgt iedereen de keuze tussen een makkelijke of een moeilijke speurtocht door aardbeienland. Daar wij er voor het eerst waren kozen wij voor de makkelijke. Heel ironisch was wel dat wij als eerste steeds de moeilijke “aardbeien” vonden en daarna pas de makkelijke “boterhammen”. 

Kinderen krijgen een kleurplaat mee, de rood werd duidelijk het meest gebruikt. Bij inlevering van deze kleurplaat krijgen de kindjes hun eigen aardbeienplantje mee! Hoe leuk is dat!

Nu lag het zelfplukveld er nog stil en kaal bij. De plantjes beginnen net op te komen, maar binnenkort zijn de planten groot en vol met zoete aardbeien die je zelf kan plukken. voor 2 euro per doosje. MHMHM smullen maar!

Sprookjes met aardbeien

Het eerste gedeelte van de speurtocht vindt plaats in de kassen. Overal zie je direct aardbeien en mooie spreuken en daarna kom je al snel in een heel bijzonder sprookjesland. Alle bekende sprookjes hebben namelijk een metamorfose gehad en zijn omgetoverd in aardbeienvolle verhalen en avonturen.

 Verder in de speurtocht komen wij nog kabouters, elfjes en monsters tegen! Dochterlief heeft de tijd van haar leven! (en mama en papa ook hahaha) In 2016 is er een nieuwe attractie bijgekomen. “Het verschrikkelijke aardbeienmonster”

Aardbeienland spreuken

Overal in het park kom je mooie spreuken tegen met allerlei feiten en ‘fabeltjes’ over aardbeien. Vooral de aardbeien milkshake vonden wij erg grappig.

Aardbeienland overal aardbei

Zoals ik in het begin al aangaf raak je hier volgens mij nooit uitgekeken overal zie je aardbeien. Hele mini musea zijn ingericht met van alles zolang er maar een aardbei op staat mag het in de vele nisjes en vitrines staan. Je komt serieus ogen te kort als je alles goed in je op wil nemen. Ik denk ook zeker dat het super zal zijn om hier te werken. Ik sprak een van de werknemers even kort deze ochtend en die was zo enorm enthousiast om hier te mogen werken. En dat kan ik mij heel goed voorstellen. Aardbeien geven mensen een goed gevoel, het is heerlijk zomerfruit. Zie je aardbeien dan weet je dat het mooi weer gaat worden dat de zon volop schijnt en dat mensen weer lekker in hun vel zitten. Aardbeien hebben iets magisch en dat wordt hier in aardbeienland heel goed neergezet.

Spelen in dit themapark

Terwijl wij rondliepen zagen wij steeds meer plekjes voor kinderen om te spelen om hele leuke foto’s  te maken. Mijn man en ik zeiden nog tegen elkaar. Hier hebben heel wat opa’s heel veel lol gehad om hier aan te werken. Bij navraag bleek dit niet zo te zijn. Heel wat werknemers hebben in de wintermaanden de tijd van hun leven gehad. Dat kan ik mij heel goed voorstellen.

Dochterlief vond het prachtig dat ze op de tractoren kon zitten. Net als oupa! Overal waren tunnels, nisjes en trappetjes om heerlijk te verstoppen en om van alles te zien en ontdekken. En ook buiten zijn er allemaal speelplekken.

Aardbeienland horeca

Wie hier een hapje gaat eten of drinken alles wordt gedecoreerd met aardbeien! Manlief bestelde ook de verse aspergesoep. Asperges kun je hier ook vers kopen. Hij smulde en genoot van oor tot oor. Net zoals dochterlief en ik van onze aardbeien explosie. Dochterlief heeft nog nooit in haar eentje een stuk taart verorberd, tot ze deze taart at.

Bijen versus aardbeien

Overal zie je dozen staan met bijen. Bijen houden namelijk van aardbeien, en aardbeien houden van bijen. Ik denk dat heel veel biologieleraren hier graag met hun klas naartoe komen om van alles te leren!

Wij zijn al druk aan het brainstormen wanneer wij weer terug kunnen komen. We willen zeker even zelfplukken en nog een keer met warm weer van een leuk dagje uit genieten in dit geweldige themapark.

Het Aardbeienland, Kreuzelweg 3, 5961 NM Horst

Het park is op maandag gesloten, voor actuele openingstijden en plukken bij slecht weer raadpleeg even de website.

Laat je even weten of jij hier al eens bent geweest of van plan bent om te gaan?

Dichtbij is het Mind Mystery park. een aanrader volgens Anouk en haar zoon!

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

2 reacties

  1. Wat leuk! Wij willen er misschien binnenkort naar toe met 2 gezinnen met 2 peuters en een baby (in wagen). Is het park ook geschikt voor kleine kinderen en rolstoelvriendelijk? (voor de kinderwagen). Wat denk jij?

    • Onze dochter van 3 had de tijd van haar leven. Baby in kinderwagen ziet genoeg kleuren om zich heen (met name rood) het eerste gedeelte het sprookjesbos gaat door zand en zelfpluk is natuurljk land maar groot gedeelte kan volgens mij. Anders kun je altijd even een mail sturen naar aardbeienland ze reageren vrij snel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.