Skip to Content

Dinoland Zwolle – een superleuk uitje voor kinderen

Zijn jouw kinderen ook gek van dinosaurussen? En zoek je een leuk uitje? Dinoland in Zwolle een aanrader voor een leuk uitje. Het is trouwens ook gewoon een leuke plek om te ontdekken en te spelen, dus ook kinderen met wat dino-virus in zich, kunnen er goed terecht. Wij bezochten Dinoland Zwolle in het najaar samen met onze nichtjes (toen 5 en 3) en mijn zoon van (toen 9).

Een uitje naar Dinoland Zwolle is een aanrader. In het dinopark staan 100 dinosaurussen Dino's ontdekken, lasergamen, opgraven en speeltuin

T-rex in Dinopark

Al op de parkeerplaats en bij de ingang is het duidelijk; in Dinoland Zwolle zijn echte dino’s te vinden! Na de kassa’s kun je gelijk een kijkje nemen in de T-rex expeditie. In deze ruimte staat levensecht skelet van de Tyrannosaurus rex en je kunt op allerlei interactieve manieren meer over deze dinosaurus leren. Ook is hier een filmzaal en het theater. Door de dag heen worden er shows gegeven, dus het is handig om bij binnenkomst gelijk even te kijken hoe laat de shows zijn. Op de website lees ik dat de shows op dit moment buiten zijn, vanwege de coronamaatregelen.

Kleine archeologen in Dinoland Zwolle

Maar om eerlijk te zijn, sprint mijn zoon hier door heen, want hij heeft allang gezien dat er buiten nog veel meer dino’s zijn en allerlei speelplekken. Dus hop naar buiten! Als je het pad volgt, kom je verschillende dino’s en speelplekken tegen. Er staan er meer dan 100 in Dinoland Zwolle. En bij sommige kun je in/op/door, dus dat is extra leuk, zeker om foto’s van te maken. We lopen het pad helemaal af en komen dan uit bij een grote kas, met daarvoor een grote speelplek en een soort grote zandbak. Dat laatste is een plek voor mini-archeologen, want daar kun je een skelet vrij leggen, door met een kwast voorzichtig het zand weg te vegen.


Binnen in de kas, het Paleolab, kun je verschillende dingen doen. Je kunt er zelf je eigen dino kleien, en aan het einde van de dag ophalen om mee naar huis te nemen. En een superleuke activiteit is het zelf op zoek gaan naar goud, dinotanden, mooie steentjes. Met een zeef in het zand en in het water kunnen de kinderen de schatten scheiden van het zand/modder. Echte schatzoekers dus in het dinopark.

Klimmen en lasergamen in Zwolle

Als je verder doorloopt na de kas kom je uit op een soort skelterbaan en het hoogteparcours. Er zijn ook wat lagere klimactiviteiten in Dinoland Zwolle, dat vind mijn zoon nog prima te doen. Maar het echte parcours slaat hij met zijn hoogtevrees over. Maar het ziet er wel heel stoer en avontuurlijk uit. Kinderen boven de 1.30 mogen het parcours volgen, ze doen dit met een helm op en gezekerd aan een touw.

Een uitje naar Dinoland Zwolle is een aanrader. In het dinopark staan 100 dinosaurussen Dino's ontdekken, lasergamen, opgraven en speeltuin

Als we de ronde door het park verder afmaken trekt mijn zoon weer een sprint, want hij weet al wat er bijna aan het einde van het park komt: het lasergamen. Mijn zoon heeft ook zijn kinderfeestje in Dinoland Zwolle gedaan en het lasergamen vonden de jongens erg leuk om samen te doen, lekker fanatiek.

Binnenspeeltuin in Dinoland Zwolle

Tijdens ons bezoek hebben de kinderen vooral buiten gespeeld, maar in Dinoland Zwolle is ook een grote binnenspeeltuin. Mijn zoons kinderfeestje was in februari en toen hebben ze er veel gespeeld. Er is een ballenbak, veel geklim en geklauter en verschillende glijbanen. En je kunt er zelfs computerspelletjes met en tegen elkaar spelen. Voor de ouders is dit trouwens ook een fijne plek: het restaurant zit in de binnenspeeltuin. Zo is Dinoland ook een uitje voor de ouders, even een kop koffie drinken of een boek lezen terwijl de kinderen spelen.

Voor meer informatie over Dinoland, check dinoland.nl/ . Het is ook slim om Dinoland op social media te volgen. Er zijn namelijk geregeld ook bijzondere activiteiten, bijvoorbeeld Dinoland in het donker. Dan kun je ’s avonds het park bezoeken en zijn de dino’s verlicht. Een extra leuke ervaring.

Een uitje in Dinoland Zwolle kan gerust de hele dag duren (voor de kinderen zeker), maar je kunt het ook combineren met andere leuke activiteiten in Zwolle, zie bijvoorbeeld bezoek aan zwolle met kinderen. Ga zeker ook eens naar Dinopark Boxtel, ook erg leuk om met kinderen te doen.

Bron verlichte foto www.dinoland.nl

Lees ook deze blogs over dinosaurussen:

Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oma Will

Saturday 22nd of May 2021

Ik woon vlak bij Dinoland, 20 minuutjes rijden. Ben er met mijn kleinkinderen ook naar toe geweest. Is ontzettend leuk om naar toe te gaan. Er is veel te doen en er zijn heel veel Dino's te bewonderen. Echt een uitje voor de hele dag.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.