Fort Drakensteijn – een veelzijdige speeltuin in het Beatrixpark in Schiedam

Op zoek naar leuke en gratis speelplekken in de regio, kwamen we uit bij speeltuin Fort Drakensteijn in Schiedam. In het ruim opgezette Beatrixpark vind je deze leuke speelplek. Naast allerlei speeltoestellen is er ook een kinderboerderij en wandelgebied te vinden. Ook is er een restaurant met een terras aan het water. Fort Drakensteijn is een natuurlijk ogende speelplek met zo min mogelijk plastic. Dat nodigt altijd uit tot leuk spelen en lekker modderen. Lees verder voor meer informatie en tips! Ook voor extra bezienswaardigheden en uitjes in Schiedam.

ingang

Een natuurlijke speelplek

De ingang van speeltuin Fort Drakensteijn is een klein fort met een poort. Leuk voor de stoere avonturiers! Er is volop gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. En natuurlijk komt het draakje terug in de speeltoestellen. De speeltuin is ruim opgezet met een gevarieerd aanbod voor zowel jonge als wat oudere kinderen. Je vindt er bijvoorbeeld grote schommels, glijbanen en een kabelbaan. Er is zelfs een schommelende piratenboot in het water. De speeltuin grenst aan een waterplas. Dat maakt dat je wel echt goed moet blijven opletten. Maar gelukkig zijn de speeltoestellen zo leuk dat kinderen zich daar langere tijd kunnen vermaken. Bij de opzet van de speeltuin is ook aan kinderen met een handicap gedacht. Zo is er bijvoorbeeld een schuine helling geschikt voor een rolstoel.

Een deel van de speeltuin is ingericht als waterspeeltuin. Met touwen, water en boomstammen kun je hier heerlijk spelen en vies worden. Wij waren er in het vroege voorjaar. Maar het is natuurlijk helemaal leuk op een zomerse dag. De speeltuin is leuk voor een kort bezoek, maar in het Beatrixpark kun je nog meer beleven. Leuk voor een middag of dagje uit!

Kinderboerderij ’t Hoefblad

Naast Fort Drakensteijn vind je kinderboerderij ’t Hoefblad. Hier mogen de meeste dieren vrij rondlopen. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de Lakenvelder koe en het Friese melkschaap. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Zoals nagels van konijnen en cavia’s leren knippen en een vierdaagse cursus dierenverzorging. Maar ook themafeesten zoals een schaapscheerdersfeest of een spetterend Indianenfeest. Hopelijk kunnen we de dieren weer een bezoek gaan brengen. En is er weer ruimte voor dergelijke feestelijke activiteiten!

kinderboerderij
Kinderboerderij

Eten en drinken bij Fort Drakensteijn

Er is genoeg ruimte voor een picknickkleedje, maar je kunt ook genieten van een lekkere lunch bij Restaurant Parckhoeve. Met een mooi terras aan het water is dit een fijne plek om even bij te komen van het spelen. Maar het is ook een apart bezoek waard voor een etentje of feestje.

Meer tips in Schiedam en omgeving

Schiedam heeft een verrassend sfeervolle binnenstad. Met grachten, molens en oude pakhuizen. Schiedam is van oudsher een echte jeneverstad, en veel herinnert nog aan deze tijd. Er is een speciale molenroute samengesteld. Hierbij combineer je al wandelend de binnenstad, molens en het Beatrixpark met Fort Drakensteijn.

Het Stedelijk Museum Schiedam is ook absoluut de moeite waard van een bezoek. Als dat binnen de coronamaatregelen weer kan natuurlijk. Zo willen zij t.z.t. het Kijkdepot Schiedam in de Havenkerk openen voor publiek. Hier is een verzameling historische voorwerpen bij elkaar te zien om te onderzoeken. Voor leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 wordt het onderwijsprogramma Mijn (migratie)geschiedenis aangeboden.

Een leuke activiteit met kinderen is de Glow in the Dark minigolf. Goed idee voor een kinderfeestje of gezinsuitje! Het thema is World of Fantasy. Je speelt minigolf in een waanzinnig decor van giant candy. En je ontmoet ook vliegende draken, vreemde wezens en en fantasie figuren.

Dus naast een bezoek aan Fort Drakensteijn genoeg te doen in Schiedam. Zie voor een uitgebreid overzicht van actieve uitjes de stoere website Sdam. Met leuke achtergrondinformatie over de wereld van jenever en gin. Want dat is nog steeds hot!

Alle uitjes zijn natuurlijk onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen. En ook bij uitjes buiten in de natuur geldt: kies een rustig moment en ga terug als het te druk is!

Praktische info Fort Drakensteijn

Fort Drakensteijn
Prinses Beatrixpark 1A, 3121 KJ Schiedam

Parkeren kun je op verschillende plekken rondom het park. Bijvoorbeeld op de locatie van Zwembad Groenoord, waarna je met 5 minuten lopen bij de speeltuin aankomt.

Fort Drakensteijn beatrixpark

Meer leuke tips voor vrij toegankelijke speeltuinen regio Den Haag/Rotterdam:

Weet je ook een leuke en gratis toegankelijke speelplek? Laat het ons weten!

Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.