Activiteiten in Den Haag met kinderen

Ben jij op zoek naar de leukste activiteiten in Den Haag met kinderen! Den Haag biedt tal van leuke en educatieve opties voor een gezinsuitje. Hier zijn enkele ideeën om je dag in Den Haag onvergetelijk te maken. Of je nu op zoek bent naar educatieve ervaringen, avontuurlijke attracties of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur in Den Haag, er is voor elk wat wils. Het is een stad die rijk is aan cultuur, geschiedenis en recreatiemogelijkheden, waardoor het de ideale bestemming is voor een gezinsuitje. Ik heb hier meer dan 50 activiteiten om met kinderen in Den Haag te doen. Voor binnen en buiten, van educatief tot sportief je hoeft je niet te vervelen in de mooie stad achter de duinen.

Kindvriendelijke museums in Den Haag

Den Haag heeft super veel kindvriendelijke musea. Ga jij een dagje naar deze mooie stad achter de duinen bezoek dan zeker een van deze culturele uitstapjes als activiteiten met kinderen in Den Haag!

 1. Bezoek Madurodam: Een miniatuurstad waar kinderen Nederland op een schaal van 1:25 kunnen verkennen. Een interactief museum, met een nijntje speeltuin en speurtocht.
 2. Ontdek het Museon: Een interactief museum waar kinderen leren over wetenschap, natuur en cultuur. Veel kinderen uit Den Haag gaan hier met school ook naar toe!
 3. Verken het Kinderboekenmuseum: Een museum gewijd aan kinderliteratuur met interactieve tentoonstellingen en activiteiten. Al leuk voor kleuters die beginnen met letters herkennen!
 4. Bezoek het Haags Historisch Museum: Leer meer over de geschiedenis van Den Haag aan de hand van interessante tentoonstellingen.
 5. Bezoek het Louwman Museum: Bewonder de indrukwekkende collectie van antieke auto’s en ontdek de geschiedenis van de auto-industrie.
 6. Ga naar het Haags Openbaar Vervoer Museum: Ontdek de geschiedenis van het openbaar vervoer in Den Haag en stap in oude trams en bussen.

Nog wat musea voor kinderen in Den Haag

 1. Het Mauritshuis is een prachtig museum aan de hofvijver. Voor kinderen is er altijd een interactieve show. Momenteel is dat de show van het meisje met de parel!
 2. Escher in het paleis is een absolute aanrader voor kinderen die graag verrast worden met prachtige tekeningen die magnifiek in elkaar zijn gezet.
 3. Ben je in de buurt van Scheveningen ga dan naar Beelden aan Zee. SprookjesBeelden aan Zee is een gratis toegankelijk beeldenterras op de boulevard van Scheveningen.
 4. Het Kunstmuseum Den Haag heeft als doel om zowel moderne kunst als hedendaagse en klassiek-moderne kunst toegankelijk te maken voor een breder publiek. Een uitstekende manier om dit te bereiken is via “Wonderkamers”, dat speciaal is ontworpen om kinderen vanaf ongeveer negen jaar vertrouwd te maken met kunst. Toegang is gratis voor kinderen tot en met 18 jaar.
 5. Heb jij wel eens een eeuwenoude gevangenis van binnen gezien? Kennis gemaakt met de cipier, de beul of de rechter? Oog in oog gestaan met een guillotine? Ga terug in de tijd en beleef het verhaal van misdaad en straf in de Gevangenpoort. ( vanaf 9 jaar)
scheveningen kurhaus
Foto door Nikolai : via pexels

Activiteiten met kinderen in Den Haag in de natuur

 1. Geniet van het Haagse Bos: Een prachtig park waar kinderen kunnen spelen, fietsen en picknicken. Als het goed vriest kun je hier op de bosvijver prachtig schaatsen. Ik ben hier echt opgegroeid, het is er prachtig. Er staat ook een grote speeltuin.
 2. Geniet van het strand van Scheveningen: Bouw zandkastelen, zwem in de zee en maak een wandeling over de boulevard.
 3. Ontdek de Japanse Tuin in Clingendael. Een prachtige tuin waar kinderen kunnen wandelen en de serene sfeer van Japan kunnen ervaren.
 4. Ga naar Monkeybos in Meijndell Wassenaar. Een avontuurlijk speelbos waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen in de natuur. Dichtbij is een pannenkoekenrestaurant!
 5. Geniet van de natuur in het Westduinpark: Een duingebied met mooie wandelpaden en prachtige uitzichten over zee.
 6. Geniet van een dagje in het Zuiderpark: Het grootste stadspark van Den Haag biedt speeltuinen, sportvelden en mooie wandelpaden. Er is een zwembad, bowlingbaan en indoor speelparadijs!
 7. Den Haag heeft meerdere stadsboerderijen. Knuffelen met dieren, leren over dieren en spelen in de buitenlucht.
legoland scheveningen

Overige Activiteiten met kinderen in Den Haag

 1. Bezoek het Omniversum: Een grootbeeldfilmtheater met indrukwekkende documentaires en educatieve films. Tegenwoordig onderdeel van het Museon onder de naam One Planet
 2. Vermaak je in Drievliet: Een attractiepark met spannende achtbanen, waterattracties en leuke shows.
 3. Ga naar De Uithof: Een recreatiecentrum met schaatsbanen, een kartbaan, lasergame en klimmuren.
 4. Bezoek het Binnenhof: Verken het politieke hart van Nederland en leer over de geschiedenis van het land.
 5. Je kunt natuurlijk ook naar een pretpark gaan! Wat dacht je van Duinrell in Wassenaar. Daar kikker je helemaal van op!
 6. Bezoek Panorama Mesdag, een beroemd schilderij van een zeegezicht.
 7. Op Scheveningen kun je ook naar Legoland Discovery Centre.
 8. Ga naar Sea Life Scheveningen: Een aquarium met een grote verscheidenheid aan zeedieren en educatieve tentoonstellingen. Een leuk interactief museum aan de boulevard van Scheveningen
 9. In Scheveningen kun je ook glow in the dark midgetgolfen bij Glowgolf Scheveningen
 10. Natuurlijk kun je ook lekker bowlen bij Bowling Scheveningen
 11. Stap aan boord van de tourist tram en rij in een oude tram door het prachtige Den Haag met kinderen!
reuzenrad pier scheveningen

Kindvriendelijke restaurants in Den Haag en omstreken

 1. In Wassenaar kun je na een fijne wandeling door duingebied Meijendel, of na het buitenspelen in Monkeybos, heerlijk pannenkoeken eten bij het pannenkoekenhuis. Ernaast is er bezoekerscentrum de Tapuit die ook voor kinderen interessant is!
 2. We blijven bij pannenkoeken want ook in Nootdorp is het een feest om bij Howdy’s Pannenkoeken Saloon te eten!
 3. In Naaldwijk kun je all-inclusive eten bij De Watertuin, hier is ook een kleine binnenspeeltuin.
 4. Aan de grens met Poeldijk kun je heerlijk eten bij Hudson Den Haag. Een fijne kinderkaart en hier is ook een kleine binnenspeeltuin.
 5. Bij de bosjes van Pex is een groot restaurant met binnenspeelruimte en een grote buitenspeeltuin.
 6. Zoek je een restaurant waarbij je ook gave foto’s kunt maken van het eten? Ga dan zeker naar Mugs & Mermaid in de Torenstraat. Kleurrijke, hippe, trendy en toch ook verantwoorde drankjes en bites.
 7. Bij de boomhuttenclub in het centrum kunnen ouders met kinderen terecht. Geniet van ontbijt, lunch of apéro terwijl de kinderen vrij spelen in een zichtbaar en afgeschermd gedeelte met houten boomhutten. 

Zwemmen in Den Haag

Als het te koud is om te zwemmen in de zee dan zijn er gelukkig genoeg andere zwembaden in Den Haag om actief met kinderen te zijn.

 1. Het Hofbad (Ypenburg)
 2. De Waterthor (Loosduinen)
 3. Overbosch (Bezuidenhout / Mariahoeve)
 4. Zuiderpark (Escamp)
 5. De Blinkerd (Scheveningen)
 6. De Houtzagerij (Centrum)
 7. De Fluit (Leidschendam-Voorburg)
 8. Forum Kwadraat (Leidschendam-Voorburg)

Binnenspeeltuinen Den Haag

 1. Monkey Town Den Haag: Monkey Town is een populaire keten van indoor speeltuinen. Deze vestiging in Den Haag biedt verschillende speelgebieden en attracties voor kinderen van verschillende leeftijden. Lasergamen, bouncen, Monkey Town gedeelte.
 2. Ballorig Den Haag: Ballorig is een andere bekende keten van binnenspeeltuinen. Ze hebben meerdere vestigingen in Nederland, waaronder Den Haag. Kinderen kunnen hier spelen, klimmen en klauteren in een veilige omgeving.
 3. De Uithof (Play & Bounce): De Uithof is een veelzijdig complex in Den Haag met verschillende activiteiten, waaronder Play & Bounce, een indoor speelparadijs met trampolines, klimwanden en andere leuke attracties.
 4. Avonturia De Vogelkelder: Avonturia is een dierenwinkel met een indoor speelruimte en avontuurlijke route inclusief schatgraven!
 5. Indoorspeelparadijs Zuiderparadijs: Met een groot Indoor verkeersplein speciaal voor kids, peuters en kleuters !!
 6. Kidseiland is het grootste indoor speelparadijs van Den Haag en omstreken voor kinderen tot en met 12 jaar.  In het speelparadijs in de MegaStores is voor kinderen van elke leeftijd veel te beleven. Van grote blokken in de softplay voor de kleintjes tot een hypermoderne freefall glijbaan voor de oudere durfals. 
 7. JumpXL: een groot trampolinepark waar kinderen heerlijk kunnen springen!
 8. Bij Planet Jump trampoline spring je in een voormalige kerk!
Op zoek naar activiteiten in Den Haag met kinderen? Zwemmen, strand, kindvriendelijke restaurants, binnenspeeltuinen en buitenspeeltuinen bosjes van pex

Buitenspeeltuinen activiteiten in Den Haag met kinderen

 1. Bosjes van Pex, een leuke speeltuin in het midden van dit bos. Hartstikke leuke speeltoestellen, bankjes, boomstammen en picknicktafels om te zitten.
 2. Ja hij kwam hier boven ook al voor maar in dit het Monkeybos in Meijendel kunnen je kinderen helemaal los. Hutten bouwen, slingeren, kabelbaan, in bomen klimmen en lekker ravotten in de natuur. 
 3. In Westbroekpark tussen de rozen is een leuke speelweide met verschillende toestellen.
 4. In Clingendael kun je naast prachtige wandelen ook terecht in de grote speeltuin.
 5. Midden in het centrum vind je het Haagse Bos met het toffe speelbos Robin Hood. Toestellen, kabelbanen en klimwanden zorgen voor uren speelplezier.
 6. Westduinpark is een buitenspeeltuin dat ligt in het duingebied van het Westduinpark. Alle speeltoestellen, veelal van hout, staan dus uiteraard in het duinzand. ’t Speelduin is maar liefst 50 meter lang!
 7. In de Bosjes van Poot vind je de super leuke speeltuin het Apenbos. Heel bijzonder is dat deze mede is ontworpen door kinderen!

Er zijn nog veel meer speeltuinen natuurlijk. Stap gewoon op de fiets en ga lekker op ontdekkingstocht!

Boerderij het Geertje Op zoek naar activiteiten in Den Haag met kinderen? Zwemmen, strand, kindvriendelijke restaurants, binnenspeeltuinen en buitenspeeltuinen

Activiteiten voor kinderen in de buurt van Den Haag

 1. Ga naar Science Centre Delft: Een interactief wetenschapsmuseum waar kinderen kunnen experimenteren en ontdekken.
 2. Ga in de buurt van Zoetermeer naar geitenboerderij ’t Geertje! Een leuke activiteit met kinderen in de omgeving van Den Haag!
 3. Het Prinsenbos is een recreatiegebied in Naaldwijk. Kinderen kunnen veel zien en leren in de verschillende tuinen. Er worden regelmatig activiteiten en excursies georganiseerd. Het recreatiegebied heeft allerlei speeltoestellen en een strandje met ligweide. Ook is er een natuurspeeltuin waar je lekker vies mag worden.
 4. In Poeldijk kun je bij Van der Ende karten, lasergamen, glow in the dark midgetgolfen en heb je een gave escaperoom voor kinderen.
Van der Ende racing and fun activiteiten met kinderen den haag en omstreken

Met deze diverse lijst aan activiteiten in Den Haag, zullen kinderen zich zeker niet vervelen. Of je nu kiest voor educatieve musea, avontuurlijke attracties of speelplekken in de natuur, Den Haag heeft voor elk gezin iets te bieden. Geniet van jullie tijd in deze prachtige stad en maak mooie herinneringen samen met de kinderen!

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.