Kindvriendelijk restaurant Pex – een avontuur buiten en binnen

Op zondag waren wij uitgenodigd door vrienden om te gaan ontbijten in de bosjes van Pex. Daar zit verborgen tussen het groen een zeer kindvriendelijk restaurant waar we met 3 peuters van 2 en 3 jaar heerlijk konden ontbijten. Het was een mooie zonnige zondagochtend en de kinderen hadden er zin in! Restaurant Pex heeft veel te bieden zoals een vergaderruimte, pannenkoekenhuis en nog meer mogelijkheden. Van vergaderarrangementen tot gewoon dineren en allerlei soorten kinderfeestjes. De mogelijkheden zijn enorm.

restaurant Pex

Kindvriendelijk restaurant Pex

Wat heel leuk is voor de kinderen is dat je 3 duiten of tegen bijbetaling van 1,50 6 duiten bij je kindermaaltijd krijgt waarbij je wat uit de vitrinekast mag uitzoeken. Voor elk kind is er dus wel wat leuks te vinden bij restaurant Pex.

Speeltuinen

Binnen bij restaurant Pex is er een grote speelruimte aanwezig met allemaal tafeltjes, stoeltjes, banken, keukentjes, boekjes, little people, duplo, auto’s en nog veel meer. Deze ruimte is wel onbewaakt er hangen geen camera’s en er is geen nanny aanwezig op drukke tijdstippen. Maar genoeg ruimte voor de kinderen om te spelen.

Buiten is er een groot speeltuintje waar dreumes en peuter heerlijk kunnen spelen. Het grote klimtoestel is wel kapot, maar onze peuters hebben daar geen last van gehad. Ook is er een groot springkussen aanwezig. Ook hier was 1 deel van kapot, maar nog genoeg springruimte!

Voor kleuters en grotere kinderen is dat kleine afgesloten speeltuintje bij restaurant Pex, misschien wat te eenvoudig, maar op een kleine afstand is er een grote zandbak aanwezig met allemaal klimtoestellen, glijbanen en schommels waar de grotere kinderen zich prima kunnen vermaken.

Ontbijt bij restaurant Pex

Naast al dat spelen moest er natuurlijk ook gegeten worden bij restaurant Pex. Je kunt voor het ontbijt kiezen uit 3 varianten. Met 4 volwassenen en 3 peuters kozen wij voor 5 keer het Continental ontbijt. Achteraf hadden we aan 4 keer ook genoeg gehad want je krijgt echt genoeg. We moesten wel even wachten voor het ontbijt, weet je van te voren dus al wat je wilt hebben en hoe laat je er bent loont het om te vragen of het ontbijt al voor je klaar kan staan.

Met goede trek hebben we heerlijk gesmuld van al het lekkers bij restaurant Pex. Boerenbrood, harde broodjes en croissantjes. Allerlei soorten zoetigheden, kaas en vleeswaren. Roergebakken ei met gebakken spek en een heerlijke groene salade. Ook zat er lekkere tomaat mozzarella hapjes bij. Mij wat te heftig op de zondagochtend maar manlief heeft ze allemaal opgesmuld. Natuurlijk moeten we de koffie, thee en jus d’orange niet vergeten.

Het nadeel van al dit lekkers op deze manier uitgeserveerd krijgen is dat er daarna zoveel lekkers in de prullenbak verdwijnt omdat je het simpelweg niet op krijgt met zijn allen. Een buffet geniet dan ook meestal meer mijn voorkeur maar dan moet je wel weer weten dat je genoeg klandizie hebt natuurlijk.

Het was nu in elk geval heerlijk rustig bij restaurant Pex. En de volgende keer moeten we gewoon wat minder bestellen.

Kijk hier voor de website.

Heb jij nog leuke tips voor kind vriendelijke restaurants om echt uit te proberen?

Meer leuke blogs over restaurants en voeding:

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.