Waterbuffelboerderij D’n Buff een buffelmelk van Nederlandse bodem.

Waterbuffelboerderij D’n Buff in Boxtel is één van de 10 waterbuffelboerderijen in Nederland. Ben jij ook zo dol op buffelmozzarella? Dan adviseer ik je eens een bezoekje te brengen aan D’n Buff in Boxtel. Meteen toen ik de weg insloeg richting de waterbuffel boerderij van Frens en Wendy en Van Oirschot wist ik dat dit een leuk bezoek ging worden. Wil je meer weten? Lees dan vooral verder.

Waterbuffelboerderij D'n Buff

Waterbuffelboerderij D’n Buff in Boxtel

Waterbuffelboerderij D'n Buff

Een mogelijkheid om naar Brabant te gaan grijp ik altijd met beide handen aan. Ondanks het Zeeuwse bloed dat door mijn aderen stroomt is Brabant voor mij altijd een soort van thuis komen. Maar ja, ik heb er dan ook 17 jaar gewoond. Ik reed dan ook graag de kilometers die mij naar Boxtel zouden brengen. Iets later dan gepland kwam ik aan. Langs de weg die naar waterbuffelboerderij D’n Buff leidt staan de waterbuffels in de wei. Wat een prachtig gezicht is dat. De winkel is net open, maar het is al redelijk druk. Geen probleem, zoon Lau (6) geeft mij graag een rondleiding. Iets later voegt Frens zich bij ons gezelschap.

rondleiding van zoon lau

Werken met plezier

Waterbuffelboerderij D'n Buff

Waterbuffelboerderij D’n Buff van Wendy en Frens Van Oirschot is een familiebedrijf en bestaat sinds 1885. Wendy en Frens zijn sinds maart 2018 gestart met waterbuffels. In oktober kwamen de eerste waterbuffels uit Schotland. Hiervoor hadden ze melkkoeien. Vanwege de vele productie die dat op moet leveren met zeer hard werken als consequentie was de lol er wel een beetje af. Ze besloten het over een andere boeg te gooien en hebben sinds kort een bedrijf waar ze weer plezier in hebben. Uiteraard was het spannend om dit voor elkaar te krijgen, maar het is hen gelukt. Plannen voor de toekomst zijn er ook genoeg, maar nu eerst investeren, bijvoorbeeld in de jonge kalfjes. Het duurt 3 jaar voordat ze melk gaan leveren. Een nieuwe stal is in aanbouw om hen gezamenlijk de ruimte te geven. Momenteel staan ze allemaal apart op leeftijd over de boerderij verdeeld.

waterbuffel kalfjes

150 waterbuffels én 1 stier

Op dit moment lopen er op waterbuffelboerderij D’n Buff 150 waterbuffels rond en één stier. En ook al heeft Lau op dit moment nog geen interesse om het bedrijf van zijn ouders over te nemen, hij kan er wel geanimeerd over vertellen. Zo leer ik van hem dat aan de inkepingen in de horens te zien is hoe oud de stier is. En de stier wijst hij mij aan. Kijk zegt Lau, hij kijkt nu echt van “met wie zal ik deze keer gaan paren?”. In een notendop de kerntaak van deze stier. En die taak heeft deze stier zeer serieus genomen. op dit moment zijn er 140 kalfjes. Als we naar de kalfjes gaan ben ik natuurlijk verkocht. Zeker als ik het kleintje van 3 dagen mag zien.

Waterbuffelboerderij D’n Buff: (H)eerlijke producten van waterbuffelmelk en meer

Waarom buffelmelk? Niet alleen omdat het lekker is. Buffelmelk bevat twee keer zoveel calcium als koemelk. Bovendien heeft het merendeel van de mensen met een koemelkallergie en mensen met een lactose-intolerantie geen last van buffelmelk. Op de Waterbuffelboerderij zijn verschillende producten te koop. Niet alleen mozzarella en burrata, maar ook yoghurt, ijs en een soort feta. Daarnaast ook verse eieren en vlees. Tot slot was ik erg gecharmeerd van de houten serveerplanken die door de vader van Wendy worden gemaakt. De winkel is op vrijdag geopend van 9.00 -17.00. Het is leuk om de waterbuffelboerderij in bedrijf te zien.

Bezoek de waterbuffels in Boxtel en beleef een leuk uitje voor jong en oud!

Waterbuffelboerderij D'n Buff

Boerderij, – winkel of overnachting

Mocht je meer interesse hebben in een bezoek aan een boerderij, boerderijwinkel of overnachting op een boerderij, ga dan naar de website van zoekdeboer. Daar vind je vast wel iets van je gading. Waterbuffelboerderij D’n Buff is er ook op te vinden.

Waterbuffelboerderij D'n Buff
Footer 6 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.