Skip to Content

Een speeltafel voor in de auto – de Snack & Play travel tray een uitkomst!

Omdat wij vaak lang in de auto zitten en dochterlief niet altijd meer wil slapen ben ik op zoek gegaan naar iets van een tafeltje wat op haar kinderstoel past om onderweg lekker te knutselen. Zo kwamen we uit bij een speeltafel voor in de auto. De Snack en Play travel!

Een speeltafel voor in de auto

Ze vermaakt zich vaak ook wel met naar buiten kijken en liedjes zingen of een boekje lezen. En zo af en toe hangen we de iPad op en kan ze filmpjes kijken. Als je echter alleen met haar in de auto zit heb je niet je handen vrij om haar steeds op haar wenken te voorzien en moet ze zelf overal bij kunnen.

 speeltafel voor in de auto

Snack en Play travel

Na lang zoeken op internet kwam ik op de webwinkel Kids travel Service . Een hele handig site waar je van alles kunt kopen, maar ook huren voor die ene keer per jaar dat je bijvoorbeeld een babyreistent of een draagzak nodig hebt. Ook kun je leuke kinderkoffers huren. Verder staan er heel veel goede tips voor onderweg op deze zeer uitgebreide site. Zeker de moeite om een kijkje te nemen dus.

De speeltafel voor in de auto zag er op de foto veelbelovend uit en snel bestelde ik er een.

 speeltafel voor in de auto

Beoordeling Snack & Play travel tray

Mijn eerste verbazing was dat de speeltafel voor in de auto was dubbelgevouwen. Dat voorspelde niet veel goeds voor de stevigheid van het werkblad. Ik heb hem dus eerst een paar dagen plat uitgelegd zodat de vouw er een beetje uitging.

Wij hebben twee verschillende autostoelen voor dochterlief voor in onze auto’s en bij alle twee zit de tray net wat anders. De ene keer zit hij net wat schuiner en bij de andere stoel lijkt hij steviger vast gezet te kunnen worden.

De Tray heeft een handig riempje die je door de autostoel heen kan doen en aan twee kanten kan dichtklikken en vastgespen. Aan beide kanten zitten er twee vakjes. Een wat groter en een wat kleinere waar je boekjes, drinken, kleurtjes, snacks en noem maar op in kan doen zodat je kind er zelf bij kan onderweg.

Het dienblad is groot en er past makkelijk een tekenvel op. Mits je de drinkbeker redelijk in het midden zet blijft deze staan. Te ver naar achteren in de hoeken loopt het te sterk af en valt hij om.

Een speeltafel voor in de auto ja of nee?

Op zich is de speeltafel voor in de auto dus heel handig voor onderweg, alleen het feit dat het dienblad zelf niet heel stevig en vlak loopt maakt het een kleine uitdaging. Ik had het idee om er een stevige plaat onder te zetten echter is de Travel Tray juist zo soepel omdat hij dan bij een ongeluk geen buikletsel kan veroorzaken. Hij is echt crash-proof. Als je er een houten plankje onder maakt en een flink ongeluk krijgt, zit die plank precies op buikhoogte bij je kind en kan hij erg inwendig letsel veroorzaken. Dus dat idee voeren we niet uit! Veiligheid boven alles.

Misschien ligt het aan het feit dat we nog de kleine kinderstoelen hebben. In mijn auto kan de kinderstoel niet in lig positie en staat hij rechterop ( foto met banaan) en bij papa kan de autostoel wel in ligstand en ligt het blad daarmee ook wat schuiner.

Hoe rechter de kinderstoel dus hoe rechter het blad blijft staan.

We zijn er in elk geval wel erg blij mee en we gebruiken hem al lekker vaak onderweg.

Lees ook deze blogs

Auto verkopen

Autoverzekering

Footer4
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.