Skip to Content

Hoe verkoop je je auto? – een blog met tips

Hoe verkoop je je auto? Misschien een vraag waar je weleens over nadenkt. Ik zie om mij heen namelijk steeds meer mensen die (vooral hun tweede) auto verkopen. Met goede redenen ook: om bij te dragen aan een beter klimaat, maar ook vanwege de dure benzineprijzen. En door corona is het thuiswerken gewoner geworden en staat de auto dus vaker stil voor het huis. Maar hoe kun je je auto verkopen voor een goede prijs betrouwbaar verkopen? Daarover gaat deze blog. Dat is namelijk makkelijker dan je denkt.

Hoe verkoop je je auto?
Foto van Tumisu via pixabay.com

Hoe verkoop je je auto?

Vaak ruil je een auto als je een nieuwe auto koopt. Maar als je dus juist je auto wilt verkopen zonder een andere auto te kopen, werkt het net wat anders. Hoe verkoop je je auto dan? Je kunt natuurlijk zelf online een advertentie zetten, maar een auto verkopen voor export is ook optie en maakt het verkoopproces gemakkelijker. Je meldt de auto online aan. Bij het aanmelden beantwoordt je een paar vragen, en alle type auto’s zijn welkom. Zelfs auto’s met schade of zonder keuring kun je op deze manier verkopen.

Binnen 24 uur reageren er ‘aan de achterkant van het systeem’ autohandelaren en na 24 uur krijg je een bericht met het hoogste bod wat er gedaan is. Je kunt dan vervolgens bepalen of je de auto voor de geboden prijs wel of niet wilt verkopen. En wat dan helemaal prettig is: de auto wordt door de hoogste bieder bij je opgehaald!

Ontspannen verkoop

Deze manier van verkopen lijkt mij echt ideaal. Ik weet weinig van auto’s af, dus als ik een auto verkoop dan zie ik direct op tegen de onderhandeling van de prijs bijvoorbeeld. Maar ook wanneer iemand de auto komt ophalen voor een proefrit: is iemand betrouwbaar, durf ik mijn auto mee te geven? Of als iemand er allerlei (technische) vragen over heeft, dan weet ik daar geen antwoord op.

Hoe verkoop je je auto?
Foto van dbelkin via pixabay.com

Doordat er meerdere partijen meebieden kun je er vanuit gaan dat de prijs die geboden wordt, marktconform is. En als je het te laag vindt, dan sla je het bod af. Je zit nergens aan vast. Het ophalen van de auto als je hem verkoopt is ook erg handig, je hoeft dus geen lift naar huis te regelen. De hele service is gratis. Ik las dat 82% van de aangemelde auto’s binnen 24 uur verkocht is, dus deze manier werkt goed.

En dan is natuurlijk de leukste vraag: wat ga je doen met het geld dat je krijgt door de verkoop van je auto? Ik zou het in een mooie reis stoppen. Of investeren in een nieuwe badkamer!

tweede auto
Foto van JillWellington via pixabay.com
Footer3
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.