Ninja Power – een kaartenset hoe wordt mijn kind zelfverzekerder

Hoe kun je zorgen dat kinderen weerbaarder en zelfverzekerder worden? In een tijd volop prikkels wordt er veel van kinderen gevraagd. Gedrags- en emotionele problemen kunnen een gevolg zijn van overprikkeling. Dus kinderen leren om hun rust en ontspanning te vinden in een woelige wereld, dat is een belangrijke opdracht. Om kinderen hierbij te helpen is de kaartenset Ninja Power een leuk hulpmiddel!

30 geheime tricks voor meer plezier, focus en weerbaarheid

ninja power kaarten. Hoe wordt mijn kind zelfverzekerder? Hoe word je een ninja? Zelfvertrouwen, Focus en weerbaarheid bij kinderen.

Hoe word je een ninja?

De van oorsprong Japanse Ninja’s staan bekend om hun scherpe focus, emotionele balans en lichaamsbewustzijn. Hoewel ze in het verleden krijgers waren, zijn ze ook vreedzaam en de rust zelve. Ze bezitten dus een aantal eigenschappen die we in onze moderne maatschappij goed kunnen gebruiken! Daarvoor zijn er een heleboel oefeningen die kunnen helpen, zowel lichamelijk als emotioneel. Denk bijvoorbeeld aan stevig staan, diep ademhalen of je inbeelden dat je zo sterk bent als een rots.

Dat zijn vaardigheden die voor jong en oud natuurlijk goed zijn om onder de knie te hebben! Maar hoe kun je dat leren en oefenen? Wij waren dan ook nieuwsgierig naar de kaartenset Ninja Power. Een leuke en actieve manier om met kinderen aan de slag te gaan om sterker in hun schoenen te staan.

Train met deze 30 kaarten ninja skills als:

  • lichaamsbewustzijn en weerbaarheid
  • kalmte en balans
  • zelfvertrouwen en focus
  • flexibiliteit van lichaam en geest
  • veerkracht en creativiteit

Het doel en de inhoud van de Ninja Power kaartenset

De doos met de kaarten is leuk vormgegeven en bevat 30 stevige instructiekaarten. Er zit een leuk boekje bij met achtergrondinformatie over de oorsprong van de Ninja’s. En ook een interessante uitleg over het symbool van de Ninja’s: een getrokken zwaard in combinatie met een hart.

Ook staat in het boekje de manier beschreven waarop we de oefeningen kunnen uitvoeren. De kaarten zijn op een bepaalde volgorde te gebruiken. Beginnend bij wat meer eenvoudige mentale en fysieke oefeningen, tot de meer uitdagende. Er wordt geadviseerd om dagelijks met een kaart aan de slag te gaan.

Wij hebben in de avond gezamenlijk een kaart gepakt en zijn aan de oefeningen begonnen. Nu moet je natuurlijk een kind hebben dat daarvoor openstaat, en ook een beetje begrijpt wat er gevraagd wordt. Het is vooral geschikt voor kinderen tussen ongeveer 8 en 12 jaar, maar jonger of ouder kan ook!

ninja power kaarten. Hoe wordt mijn kind zelfverzekerder? Hoe word je een ninja? Zelfvertrouwen, Focus en weerbaarheid bij kinderen.
Het ninja symbool

Alhoewel het er uitziet als een speelse en vrolijke kaartenset, zijn het echt wel serieuze oefeningen. De opdracht vooraf is ook om je echt open te stellen voor de training en voor de uitdagingen die op je pad komen. Ook een diepzinnige maar hele mooie gedachte krijgen we mee:

Beloof je altijd goed op je lichaam en je woorden te passen, en hulp te vragen en te accepteren als je je niet veilig voelt.

Ninja Power

Ninja Power: 30 tricks voor meer focus, plezier en weerbaarheid

Bij de eerste kaart beginnen we met de ninja ademhaling. Hoe je ademhaalt heeft namelijk invloed op je hersenen en lichaam. Daarmee kun je dus ook invloed uitoefenen op hoe je je voelt. Bijvoorbeeld om rustiger en meer ontspannen te worden. In een aantal stappen leren we hoe we dat kunnen doen. En dat is voor kinderen goed om te weten, maar ook als volwassenen zeker iets om je bewust van te zijn.

Drie stappen voor de Ninja ademhaling:

ninja ademhaling ninja power kaarten. Hoe wordt mijn kind zelfverzekerder? Hoe word je een ninja? Zelfvertrouwen, Focus en weerbaarheid bij kinderen.
  • Stap 1: Vertraag je ademhaling in tien ademhalingen. Adem steeds dieper, langzamer en lager in je buik
  • Stap 2: Let vandaag eens op je ademhaling. Je zult merken dat die niet steeds hetzelfde is. Waar ben je als je merkt dat je adem verandert?
  • Stap 3: Tel hoeveel keer je normaal gesproken binnen één minuut ademt. Kun je het aantal terugbrengen naar zeven, voor de beste focus en controle?

Zo is er steeds een Ninja Power oefening om mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld hoe je een stevige houding aanneemt door te visualiseren dat je een sterke en toch buigzame boom bent. Of door te leren surfen op de golven van emoties, in plaats van erdoor overspoeld te raken. Voor kinderen met faalangst is de oefening bewuste bende passend, waarbij je een rommeltje mag maken met de ninja kaarten. Om vervolgens stil te staan bij de emoties die dat oproept én de kaarten met bewuste aandacht weer op te ruimen.

Bosbaden komt ook aan bod, en geeft uitleg hoe de natuur ontspannend kan werken. Wat zie je, welke geluiden hoor je, wat ruik je, voel je de wind? Wetenschappers hebben bewezen dat bosbaden goed is voor de gezondheid. Dus ook leuk om kinderen hiervan bewust te maken.

Voor wie is Ninja Power geschikt?

De ninja power kaarten zijn voor alle kinderen geschikt! Maar zeker voor kinderen die onrustig, faalangstig of gespannen zijn. Voor hooggevoelige kinderen of onzekere kinderen die niet lekker in hun vel zitten. En door de kaarten samen te doen, leer je er als ouder ook iets van. Want bijvoorbeeld de kracht van visualisatie en meditatie is enorm groot. Deze kaarten bieden een simpele en praktische methode om hiermee aan de slag te gaan.

Sommige oefeningen zijn misschien wel erg moeilijk. Je moet in ieder geval niet met de laatste kaart beginnen. Maar misschien lukt het om de ninja power zo sterk te maken dat het uiteindelijk lukt om de drakenadem of focusvaandel te volbrengen!

Bekijk ook onze andere blogs:

Specificaties Ninja Power

Auteurs: Chris Willard & Mitch Abblet | Illustraties: Toshiki Nakamura | Vormgeving: Nina Simoneaux | Vertaling: Melanie Lasance | Uitgever: Altamira | 9879401305488 | juni 2022 | Meer informatie vind je hier

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.