Skip to Content

EasyAuti zorgt voor meer duidelijkheid en structuur voor jouw kind

Mijn eigen zoon is hoogsensitief en heeft erg behoefte aan structuur en duidelijkheid. Normaal maakte ik altijd een kalender op papier, maar het planbord van EasyAuti is echt een uitkomst. En het mooie is, mijn zoon kan het ook helemaal zelf! Ik vertel je graag hoe dat zo is gekomen.

EasyAuti planbord

Een planning voor een week

Een aantal kinderen hebben net even wat meer duidelijkheid en structuur nodig dan andere kinderen. En juist voor deze kinderen is het fijn om duidelijk zichtbaar een week- of zelfs een dagplanning te geven. Dat geeft hen rust. Zo ook voor mijn oudste. Hij weet waar hij aan toe is en dat geeft hem enorm veel rust. Voorheen maakte ik dus altijd een kalender met alles erop, maar met het planbord van EasyAuti kan hij nu zelf zijn week maken!

Startpakketten van EasyAuti

Zo zag ik dat EasyAuti mooie planborden heeft met duidelijke picto’s. Dat wilde ik dus ook voor mijn kind. Ik koos voor het startpakket compleet met de uitbreiding voor weekplanning en gevoelens. Ideaal voor mijn mannetje die van alles voelt en het soms moeilijk vindt om te vertellen. Naast dit pakket hebben ze ook nog twee andere opties waardoor je gelijk kan starten. Je bestelling wordt trouwens ingepakt en verzonden door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Lokaal en sociaal ondernemen vindt Floor belangrijk!

Uitbreiding naar behoefte

In elk pakket zitten verschillende pictogrammen. Maar je kan ook je eigen uitbreiding kopen. Voor ieder is er wel iets. Misschien wil jij wel alle getallen, maar niet het uikleedritueel. Je kan het dus zelf samenstellen. Maar los zijn de picto’s ook te bestellen. En laat mijn oudste nou een paar picto’s missen. Gelukkig kan je op de website ook je eigen picto samenstellen. Bij een customized picto bestelling mag je precies aangeven wat je er op wilt hebben. Hoe leuk en handig is dat?

“Mama, dat kan ik ook zelf”

De allereerste keer met het planbord van EasyAuti had ik twee weken naast elkaar gemaakt. De laatste week van de vakantie en de eerste week van school. Dit zijn namelijk de weken dat hij het moeilijk heeft. De weken gaan net even anders en je moet wennen aan iets nieuws. Dankzij de duidelijkheid van het planbord en de picto’s van de gevoelens zijn deze weken beter verlopen dan de jaren daarvoor. En voor komende week doet hij het zelf. Alles staat al ingepland. Een kind kan de was doen.

Nog meer picto’s van EasyAuti

Wel kwam hij erachter dat hij sommige picto’s mist. Zo hebben we geen picto die aangeeft dat hij naar oma gaat en ook de scouting zit er niet bij. En misschien moet ik aan eigenaresse Floor vragen of ze een kaartje kan maken die aangeeft of het een verjaardagsfeest, trouwdag, kinderpartijtje of eigen verjaardag is. Tja, het hoofd van deze jonge man zit namelijk niet stil en verzint alle vragen die hij heeft wel. Gelukkig is er genoeg te bestellen en weet ik zeker dat Floor hier zeker iets mee kan.

EasyAuti voor op school

Wij zijn echt helemaal bij met het planbord en de picto’s. Joshua werkt er goed mee en de houvast die hij eraan heeft is erg fijn. Elke ochtend kijkt hij ernaar en laat hij mij weten hoe hij zich voelt. Ideaal. Daarnaast heb ik ook een aantal regels op het bord gehangen, want ook daar zijn picto’s van. Daarom lijkt mij dit ook echt heel fijn voor op school. De picto’s zijn namelijk erg duidelijk en bieden structuur. Wie weet blog ik daar de volgende keer over.

Wil jij ook iets met een dag- of weekplanning? Dan kan ik je de pakketten van EasyAuti zeker aanraden! Ik weet zeker dat het jouw kind meer duidelijkheid en structuur geeft. En daarbij dus een stukje rust.

Wat gebruik jij thuis om de weekplanning aan jouw kind duidelijk te maken?

Namens EasyAuti mag ik jullie een kortingscode van 10% op het gehele assortiment aanbieden! De code is: MamaScrapelle en is geldig tot vrijdag 30 september 2022.

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Romy

Wednesday 31st of August 2022

Wat ontzettend handig en duidelijk. Misschien dat ik eens ga kijken voor mijn dochter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.