Skip to Content

Een verzwaringsknuffel is ideaal voor hoogsensitieve kinderen

Laatst gaf ik een workshop over hoogsensitiviteit en kreeg ik een doos vol mooie spullen van kauwsieraden en meer om te laten zien. Daar zat ook een verzwaringsknuffel voor mijn zoon bij. Ik ben zo enthousiast over deze knuffel dat ik dit graag met jullie wil delen!

verzwaringsknuffel klas

Een workshop over hoogsensitiviteit

Door mijn zoon kan ik mij inmiddels expert op het gebied van hoogsensitiviteit noemen. Sinds ik weet dat hij hoogsensitief is heb ik boeken gelezen, cursussen en workshops gevolgd. Inmiddels begeleid ik ook ouders en geef ik leerkrachten tips om met hoogsensitieve kinderen om te gaan. Laatst mocht ik bij de Lucas Academie een workshop aan leerkrachten geven. Super leuk, maar ik wilde ze ook materialen laten zien. Wendy van kauwsieraden en meer stuurde mij een doos met materialen op. Zo ontzettend fijn om de leerkrachten te laten voelen en zien wat je kan gebruiken! Zeker voor herhaling vatbaar. Zowel de workshop als het lenen van de materialen.

Een dolfijn als verzwaringsknuffel

In die doos zat ook een verzwaringsknuffel in. Een mooie, blauwe dolfijn met glitters. Mijn zoon had al eens een verzwaringskussen, maar dat vond hij maar niks. Op deze dolfijn was hij gelijk verliefd. Mijn Joshua is hoogsensitief en is extreem faalangstig. Als iets niet lukt of hij vindt iets heel spannend dan kan hij of erg boos worden of gaan huilen. De dolfijn geeft hem de druk die nodig is om hem weer te laten ontspannen. En dat het helpt zag ik al snel.

Tot rust komen met een verzwaringsknuffel

Een dag na ons pretpark bezoek raakte hij in de ochtend erg overstuur omdat iets hem niet lukte. Ik vroeg of hij zijn dolfijn wilde en zag gelijk een verandering toen hij hem om deed. Al zittend in een hoekje kwam hij snikkend tot rust. Dat zo’n knuffel zo zou helpen had ik niet verwacht. Na het weekend heeft hij hem mee genomen naar school. Schrijven vindt hij echt heel moeilijk en vaak eindigt dit met een huilbui of boosheid. Maar samen met de juf besloot hij om de verzwaringsknuffel alvast om zijn nek te doen. Hij heeft de hele les zonder boosheid afgemaakt. De juf is er zo blij mee dat we willen gaan kijken voor een extra knuffel in de klas voor anderen leerlingen die dit kunnen gebruiken!

Andere materialen voor hoogsensitieve kinderen

Zoals je kan begrijpen laten we die dolfijn niet meer gaan. Een verzwaringsknuffel is echt een aanrader. Maar er zijn nog veel meer dingen die je kan gebruiken om kinderen te laten ontprikkelen. Voor kinderen die veel op hun kleding en nagels bijten gebruik ik nu bijtkettingen. Je hebt er zoveel. Voor jongens en voor meisjes. Daarnaast kan je ook kiezen wat je aan intensiviteit wil. Onze Joshua is een extreme bijter, dus nam ik een kauwketting die lekker stevig was. Maar ook doppen voor op pennen zijn een aanrader. Er is genoeg te vinden voor deze kinderen.

Hogsensitiviteit materialen

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.