Hoe krijg je meer zelfvertrouwen om te daten?

Ben je op zoek naar de liefde en om die reden veel aan het daten? Dat is natuurlijk altijd weer spannend! Maar er bestaat een verschil tussen gezonde spanning voor aanvang van een date en iedere keer weer extreem zenuwachtig zijn, of het daten zelfs helemaal uit de weg gaan. Benieuwd hoe je meer zelfvertrouwen ontwikkelt? Lees snel verder.

trendy winter outfit
Foto door Maria Orlova: via Pexels

Tevreden over je uiterlijk

Of je het nu wilt of niet: het uiterlijk speelt zeker een rol bij daten. Dit is immers het eerste dat de ander van je ziet. Zorg daarom dat je tevreden bent over je uiterlijk, want zo straal je dit ook uit naar je date. En we kennen allemaal het gezegde: je kunt pas van een ander houden, als je van jezelf houdt. Het gebit is bijvoorbeeld een groot onderdeel van je uiterlijk. Sterker nog, je gezicht is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je look. Dit maakt het de overweging waard om je gebit op te knappen. Ben je tevreden over je mond en lach? Een beugel onzichtbaar is een idee als je je gebit wilt verbeteren. Zo kun je straks zonder twijfel hardop lachen en praten: dat komt je dateleven ten goede. Tanden rechtzetten kan ook nog op volwassen leeftijd, mocht je vroeger geen beugel hebben gehad of mocht je gebit weer schever zijn geworden gedurende de tijd. Het geeft een boost aan je zelfvertrouwen.

Meer zelfvertrouwen met een fris voorkomen

Naast tevredenheid over je uiterlijk in het grote plaatje, is het ook essentieel om tijdens de date voor een fris voorkomen te zorgen. Dit valt namelijk direct op. Veel mensen zijn op zoek naar een verzorgd persoon: hier kun je maar beter aan voldoen. Douche je voor de date. Gebruik deodorant en optioneel een lekker geurtje. Poets je tanden, dat helpt echt bij je zelfvertrouwen. Breng je haar in model en trek een passende outfit aan. Zorg dat je kleding schoon is, evenals je schoenen. Kom je aan op afgetrapte sneakers? Dat kan al meteen een afknapper zijn. Daarom is het belangrijk om stil te staan bij hoe je overkomt op de ander. Dit vormt zeker een belangrijke basis voor een afspraakje!

zelfvertrouwen voor je eerste date
Photo by Priscilla Du Preez 🇨🇦 on Unsplash

Juiste mindset voor meer zelfvertrouwen

Het helpt om de juiste mindset aan te houden tijdens het daten. Wees niet te streng voor jezelf, maar zie er liever het plezier en de lol van in. Het is simpelweg een zeldzaamheid om tijdens een eerste date meteen de liefde van je leven tegen het lijf te lopen: het is helemaal niet erg als hier wat tijd overheen gaat. Denk in ieder geval niet vooraf al dat het toch niets gaat worden. Dit ga je immers ook uitstralen door meer zelfvertrouwen! Sta er liever positief in en maak er een leuk afspraakje van, of er nu wel of geen klik is. Het is ook belangrijk om goed over jezelf te denken. Iedereen verdient liefde, dus jij ook. En onthoud: niemand is perfect! Dat hoeft ook helemaal niet. Erken je sterke punten en accepteer jezelf, inclusief je eventuele onzekerheden. De persoon die tegenover je zit, heeft dit net zo goed.

Soepele date

Je kunt veel doen om de date soepel te laten verlopen. Ben je bang voor stiltes? Zorg dat je vooraf alvast wat vragen paraat hebt. Je kunt veel vragen aan de ander. Waar komt hij of zij vandaan? Vraag naar de studie, baan, hobby of familie. Of ga meer de diepte in: waar ziet de ander zichzelf staan over vijf jaar? Het kan mooie gesprekken opleveren. Stel jezelf ook open en vertel genoeg. En onthou dat je date misschien ook wel wat zelfvertrouwen kan gebruiken. Extra tip: kies voor een actieve date, zodat het niet zo’n ramp is als er eens een stilte valt.

eerste date
Photo by Randy Kinne on Unsplash

Lichaamstaal

Tot slot: werk aan je lichaamstaal. Dit doet namelijk veel tijdens de date. Je lichaamstaal deelt ook weer veel over je zelfvertrouwen: het staat met elkaar in verband. Sta of zit netjes rechtop, maak oogcontact en lach veel. Ga je uiteten? Zorg dan dat je netjes eet. Of kies juist voor een ander type date als dit je onzeker maakt. Je kunt ook gaan wandelen, koffie drinken of samen een hobby uitoefenen, om nog wat ideeën te geven.

Door daten als iets leuks te zien en te werken aan je uitstraling en zelfvertrouwen, is het een stuk minder eng. Stel je verwachtingen bij en maak er gewoon het beste van: zo ontmoet je misschien zomaar jouw grote liefde.

Lees ook deze blogs

Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.