Skip to Content

Anyone but you, een romantische en komische film

De kerstperiode is voor mij altijd dé tijd dat ik ongegeneerd, en ongelimiteerd, romantische films bekijk. Van RTL8 tot Netflix, van dvd’s tot Videoland. Maar wanneer de feestdagen dan voorbij zijn en de kerstspullen weer zijn ingepakt, val ik in de maand januari altijd in een soort van zwart gat. Niets leuks meer op tv en alle kerst boeken uitgelezen. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik las dat de romantische komedie ANYONE BUT YOU vanaf 28 december in voorpremière gaat.

Filmposter Anyone but you
#Anyonebutyou

Anyone but you – in het kort

In de komedie ANYONE BUT YOU lijken Bea (Sydney Sweeney) en Ben (Glen Powell) het perfecte stel, maar na een geweldige eerste date gebeurt er iets waardoor hun vurige aantrekkingskracht afkoelt tot het vriespunt – totdat ze onverwachts met elkaar worden opgezadeld op een bruiloft in Australië. En wat doen twee volwassen mensen dan? Net doen alsof ze een stel zijn natuurlijk.

Liefde op het eerste gezicht

Gebaseerd op een liefdes verhaal van William Shakespeare

De film ANYONE BUT YOU is geregisseerd door Will Gluck, onder andere bekend van de films ‘Friends with Benefits’ en ‘About last night’.
Het scenario voor de film ANYONE BUT YOU is gebaseerd op een verhaal van William Shakespeare: ‘Much Ado About Nothing’. Dit heeft hij samen met Ilana Wolpert verwerkt tot een filmscenario.
De hoofdrollen zijn weggelegd voor Sydney Sweeney en Glenn Powell.
Sydney Sweeny is bekend van de Netflix kraker ‘The Handmaid’s Tale’, en de film ‘Once Upon a Time in Hollywood. Glen Powell speelde onder andere in de films ‘Expandables 3’ en ‘Hitman’. De film wordt uitgebracht door Universal Pictures.

Anyone but you

Heerlijke no-nonsens film

Als ik de trailer, van de film ANYONE BUT YOU bekijk word ik al helemaal blij. Het ziet eruit als een heerlijke no-nonsens film. Dat als basis het bouquetreeks thema heeft: ze ontmoeten elkaar en het is liefde op het eerste gezicht. Maar door omstandigheden gaan ze uit elkaar. En dan, op een gênant moment ontmoeten ze elkaar weer. Om aan het einde van de film nog lang en gelukkig verder te leven.
Geef nu eerlijk toe, met zo een romantisch én komisch vooruitzicht wil jij dit jaar toch ook eindigen? Of wellicht 2024 goed mee beginnen?

Heerlijk vermakelijke film

Het is natuurlijk wel het bekende recept: man ontmoet vrouw, ze worden verliefd, krijgen ruzie, aan uit elkaar, en vinden elkaar per toeval weer. Niets mee, zo zijn er duizenden films en het is op zijn tijd heerlijk vermakelijk. ANYONE BUT YOU gaat net wat meer de diepte in en dat begint al meteen bij de aanvang van de film. De openingsscène trok direct mijn interesse en maakte me nieuwsgierig naar de rest. De dialogen zijn soms erg grappig en de film bevat oprecht goede romantische scènes.

water man en vrouw
vrijkaartjes

Goede chemie tussen Glenn Powell en Sydney Sweeny

De acteurs van de film ANYONE BUT YOU, Glen Powell en Sydney Sweeney, zijn goed gecast. Ze weten de liefde oprecht uit te dragen maar ook in de komische scènes schromen ze zich niet om zich honderd procent te geven. En hoewel de hoofdrolspelers aan de ene kant aan elkaar gewaagd zijn, zijn ze qua optreden ook gelijkwaardig. Daarom heb je als kijker niet het gevoel dat je een partij moet kiezen. Sterker nog dat vond ik onmogelijk. Want voor allebei had ik sympathie. De bijrollen waren minder interessant en vielen nauwelijks op. Behalve dan de nieuwe vriend van Bens ex, een spierbundel met het verstand van een vuurvlieg. Deze combinatie levert uiteraard weer de nodige grappige scènes op.

Glitter and glamour

Wat typisch is voor dit soort Amerikaanse feel-good films is de entourage. ANYONE BUT YOU is een al glitter en glamour. Het lijkt wel of alleen de rich and the famous onderhevig is aan dit soort perikelen. Zelden tot nooit wordt zo een film gemaakt met een Flodder-familie. Al moet ik natuurlijk toegeven dan ook de Flodders in een villa woonden. Wellicht zou dat ook helemaal niet werken. Deze film speelt zich af bij de kust van Australië, in en rondom een enorme villa. Storend is dat natuurlijk niet en in de donkere koude januari maand waan je je daarom even op zomervakantie.

Romantische komedie
Glitter and Glamour

ANYONE BUT YOU is een aanrader

De film ANYONE BUT YOU is een net een beetje beter dan vele andere romcoms maar heeft uiteraard wel hetzelfde, te verwachten, einde. Al denk ik wel dat deze film zich prima had gered als het einde een hele andere wending gekregen had. Misschien werd er dan wel nog meer over gesproken als dat er nu al gedaan wordt. Ik vind ANYONE BUT YOU in ieder geval een absolute aanrader. Je komt met een goed gevoel de bioscoop uit en hebt echt nog wel een stof tot napraten.

filmbezoek anyone but you
vrijkaartjes

Details film Anyone but You

 • Releasedatum : vanaf 28 december 2023 in de bioscoop
 • Speelduur: 104 minuten
 • Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
 • Classificatie: 12
 • Genre: Romantiek/Komedie
 • Regie: Will Gluck
 • Story: Ilana Wolpert
 • Scenario: Will Gluck & Ilana Wolpert
 • Producent: Will Gluck, Joe Roth en Jeff Kirachenbaum
  Cast: Sydney Sweenby, Glen Powell, Alexandra Shipp, GaTa, Hadley Robinson, Michelle Hurd, Dermot Mulroney, Bryan Brown en Rachel Griffiths
win twee kaarten voor Anyone but you

Win twee vrijkaarten

Het jaar vrolijk en romantisch beginnen, dat kan nu! Want als je reageert maak je kans op twee vrijkaarten voor de film ANYONE BUT YOU

Gefeliciteerd Jenneke

Wat mag je doen om kans te maken?

Optie 1

 • Reageer onder de social media post van de winactie met wie jij graag Anyone but You wilt zien.
 • Delen is lief en vergeet ons dan niet te taggen. Anderen taggen en ons volgen is ook lief.

Optie 2

 • Reageer onder deze recensie met wie jij graag Anyone but You wilt zien.

Extra

 • Volg MamaScrapelle op social media indien mogelijk. We zitten op InstagramFacebookTikTokYouTube en/ of Pinterest. Like daar ook de winactie van Anyone but You voor een extra winkans
 • Delen van de winactie levert een extra winkans op. Tag MamaScrapelle als je dat doet.
 • Beide opties mag uiteraard ook.
Releasedatum
#anyonebutyou

Andere Universal films

footer 8
Noelle
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sandra

Thursday 28th of December 2023

De voorstukjes zijn veelbelovend :-) ik ga hier graag met 1 van mijn dochters heen!

Pauline

Thursday 28th of December 2023

Lijkt me leuk om met een vriendin naar toe te gaan!

Marianne

Thursday 28th of December 2023

Leuk samen met mn zusje.

Elizabeth

Tuesday 26th of December 2023

Hef = het...

Wordt echt te laat op de avond nu, zo op deze tweede kerstdag. 🤣

Elizabeth

Tuesday 26th of December 2023

Mijn kersverse man is best romantisch dus ik krijg hem echt wel mee naar deze leuke mooie! Zou superleuk zijn, zo in onze wittebroodsweken!

Elizabeth

Tuesday 26th of December 2023

Mooie? Nare autocorrectie...; movie moet hef zijn!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.