Skip to Content

Oppenheimer, een impactvolle film met een belangrijk stuk geschiedenis

Afgelopen zomer was de grote vraag… ben jij team Barbie of team Oppenheimer? Dat waren de twee knallers die de bioscopen in de zomer domineerden. Beide films heb ik inmiddels gezien en je kan niet meer appels met peren vergelijken. Maar omdat de keuze beperkt was door de schrijversstaking in Amerika was het wel wat er was. Oppenheimer, de niet te missen film over de man en het moment waarop de wereld voorgoed veranderde, is van de hand van gevierd auteur en regisseur Christopher Nolan. Dit meesterwerk, dat wereldwijd succes blijft oogsten, kan je nog op tijd voor de feestdagen in huis halen op 4K Ultra HD, Blu-ray™ & Digital download van Universal Pictures Home Entertainment.

v filmposter Oppenheimer

Synopsis Oppenheimer

OPPENHEIMER, dat door Christopher Nolan geschreven en geregisseerd werd voor het grote scherm, laat de kijkers in het hoofd kruipen van de theoretische natuurkundige J. Robert Oppenheimer. Acteur Cillian Murphy vertolkt deze rol. Oppenheimer wiens baanbrekend werk als directeur van het Los Alamos Laboratory van het Manhattan Project leidde tot de eerste atoombom. De volledige cast van deze ongeëvenaarde film bestaat uit sterren. Waaronder Emily Blunt, Oscarwinnaar Matt Damon, Oscargenomineerde Robert Downey jr., Oscargenomineerde Florence Pugh, Josh Hartnett, en Oscarwinnaars Casey Affleck, Rami Malek en Kenneth Branagh.

film christoffer nolan cilian

Oppenheimer op DVD en Blu-Ray

Maak kennis met het ongeëvenaarde filmproces van Oppenheimer en een brede verzameling aan bonusmateriaal. Materiaal zoals het wereldwijde debuut van The Story of Our Time: The Making of Oppenheimer. In dit meer dan zeventig minutenlange stuk word je ondergedompeld in exclusieve beelden achter de schermen. In diepgaande interviews met Nolan en zijn creatieve team kom je alles te weten over het proces, de acteerprestaties, de effecten, de muziek en het creatieve team die deze buitengewone film vorm gaven.

Bijkomend bonusmateriaal van Oppenheimer bevat onder meer de documentaire van NBC News Companion, To End All War: Oppenheimer and the Atomic Bomb en Trinity Anniversary Panel Discussion. Dit met een panel gemodereerd door Chuck Todd, een journalist die een Emmy won, met Christopher Nolan, Nobelprijswinnaar dr. Kip Throne, wereldberoemde natuurkundige dr. Carlo Rovelli, directeur van het Los Alamos National Laboratory dr. Thom Mason en Kai Bird. Deze laatste is co-auteur van American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, het boek dat een Pulitzer-prijs won en waarop de film gebaseerd is.

Oppenheimer film dvd blu-ray

Maar er is meer extra

Zie met eigen ogen hoe de cinematografische visie van Nolan tot leven komt op 4K Ultra HD. Dit met riante beelden die vier keer scherper zijn dan HD, de kleurenhelderheid van High Dynamic range (HDR). En tevens een meerkanaals audio waarin je helemaal wordt ondergedompeld. Bovendien werden de 4K Ultra HD en Blu-raydisks op unieke wijze ontworpen zodat ze een mix van 2.20 en 1.78 breedte/hoogteverhoudingen bevatten. Dit zodat de kijkers de kans krijgen om ook de verandering in beeldweergave van exclusieve bioscoopvoorstellingen te ervaren. Kortom: het is kwalitatief hoogstaand om Oppenheimer thuis te kijken.

De film Oppenheimer werd geproduceerd door Emma Thomas, Charles Roven en Christopher Nolan. De films van Nolan, inclusief Oppenheimer, Tenet, Dunkirk, Interstellar, Inception en The Dark Knight-trilogie brachten wereldwijd meer dan $ 6 miljard in het laatje. Ze wonnen 11 Oscars®. En ze sleepten 36 nominaties in de wacht. Waaronder twee nominaties in de categorie Beste film.

film christofer nolan cilian

BONUS overzicht

De aankoop van Oppenheimer op 4K UHD, Blu-ray™ DVD geeft ook toegang tot meer dan drie uur aan special features.

 • THE STORY OF OUR TIME: THE MAKING OF OPPENHEIMER*
  NOW I AM BECOME DEATH – De cast, crew and producers delen samen met Christopher Nolan hun persoonlijke verhaal.
  THE LUMINARIES – OPPENHEIMER’s De filmsterren van de cast vertellen hoe ze het dramatische verhaal van het script samenbrachten met de echte levens van de historische figuren om deze complexe karakters tot leven te brengen.
  THE MANHATTAN PROJECT – Om Oppenheimers vermogen om verschillende dimensies te zien, in beeld te brengen en om de historische Trinitytest te reproduceren, ontwikkelden de filmmakers unieke technieken die verbazingwekkende effecten opleverden zonder het gebruik van digitale animatie.
  THE DEVIL OF DETAILS – Een blik op de wijze waarop production designer Ruth De Jong en haar team het volledige stadje Los Alamos opnieuw tot leven brachten.
  WALKING A MILE – De vakmensen van kostumering en make-up gebruikten duizenden kledingstukken en geavanceerde prostethische toepassingen.
  CAN YOU HEAR MUSIC? – Ludwig Göransson, die nauw samenwerkte met Christopher Nolan, componeerde zeer persoonlijke, historisch uitgebreide muziek gaande van organisch tot vreemd om het visuele landschap te begeleiden.
  WE CAN PEFORM THIS MIRACLE – Christopher Nolans naaste medewerkers tonen hoe zijn artistieke visie tot kameraadschap leidt.
 • TRAILERS
 • INNOVATIONS IN FILM: 65MM BLACK-AND-WHITE FILM IN OPPENHEIMER
 • MEET THE PRESS Q&A PANEL: OPPENHEIMER
 • TO END ALL WAR: OPPENHEIMER & THE ATOMIC BOMB
  Ontdek hoe de onaflatende zoektocht van één man leidde tot de uitvinding van de atoombom, waardoor een oorlog nooit meer hetzelfde zou zijn. Zijn uitvinding veroorzaakte de dood van honderdduizenden mensen en lokte massahysterie uit.
  *Ook beschikbaar op deelnemende digitale platformen.
Oppenheimer film dvd blu-ray

De film

Wat een belevenis is Oppenheimer! Het is inderdaad met een subliem oog voor details in elkaar gemaakt. Van de aankleding, tot beeldkwaliteit, verhaal, acteerwerk en de muziek. Het acteerwerk steekt met kop en schouders boven alle punten uit wat mij betreft. Er wordt echt ontzettend goed geacteerd. Zelf ben ik op Iron Man na, geen groot Downey jr. fan. Maar dit is de eerste film waarin hij voor mij echt een geloofwaardige rol neerzet. Hoofdkarakter Cillian Murphy is ook zeer sterk in zijn vertolking van Oppenheimer. Er is een heel blik met bekend Hollywoord opengetrokken en gelukkig werkt dat in het geval van deze film goed. Iedereen zit als gegoten in hun rol.

Het verhaal is vrij zwaar. Zowel de ethische kwesties natuurlijk voor het maken van zo iets groots en wat intens impactvol is. De druk vanuit de oorlog en politiek, de honger naar wetenschap en antwoorden. Het hele politieke spelletje is ontzettend goed in beeld gebracht. Brengt me meteen ook wel naar het punt dat ik soms even de draad kwijt was. Oppenheimer liet me meermaals wat simpel en nietig voelen. Deels doordat ik wat schaamte voelde dat ik dit deel van de geschiedenis niet goed ken. Deels omdat ik soms het spelletje met regeringen en wetenschappers niet helemaal kon bevatten. Maar ondanks die gevoelens werd ik toch meegenomen. Waar ik soms verdwaald was in de informatie, werd ik weer meegenomen door de prachtige visuele beelden en de imposante muziek.

Oppenheimer

Welk team ben jij Oppenheimer of Barbie?

Oppenheimer duurt best lang en ik denk dat het echt een film is om twee keer te zien. Er gebeurd zoveel, bevat zoveel laagjes en je schiet echt door de tijdlijn heen. Het verhaal was voor mij soms dus wat droog en ongrijpbaar. Anderzijds voelde ik wel fascinatie voor elk stukje stof wat Oppenheimer heeft doen laten opdwarrelen. En daar komt nou eenmaal veel bij kijken. Een massavernietigingswapen maken is niet niks en heel veel mensen hebben een belangrijk onderdeel gehad. Al dan niet met uiteenlopende belangen.

Oppenheimer is voor mij na deze film maar dan alleen een associatie met een aardappel, ja ik weet dat dit ras een Eigenheimer heet. Maar hoe mijn hersens soms associaties maken is ook een mysterie. En welk team ik ben van deze twee grote films? Dan moet ik toch zeker voor Oppenheimer kiezen. Soms is er gewoon een filmisch oogstrelende film nodig, met acteerwerk wat je raakt om een stuk geschiedenis in je te prenten. Een geschiedenis die uiterst belangrijk is want het gaat alle bewoners van de aarde aan.

Je besteld je dvd of Blu-Ray hier bij Bol

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.