Skip to Content

Transformers: Rise of the Beasts, een dierlijk goed deel

Yes, er is weer een nieuw deel in de Transformers franchise! Voor mij zijn de Transformers jeugdsentiment. Heerlijk vond ik die tekenfilm vroegâh. Sommige vrienden hadden ook speelgoed hiervan en dan kon je zo Optimus of wie dan ook veranderen van robot naar voertuig. Geweldig vond ik dat. In 2023 aangekomen zijn we bij de zevende film, en tevens tweede in een vers Transformer universe. Transformers: Rise of the Beasts van Universal Pictures is alles wat je mag en kan verwachten wat mij betreft!

Transformers: Rise of the Beasts filmposter

Transformers, Decepticons en Autobots?

De Transformers zijn oorspronkelijk een populaire speelgoedlijn die werd gelanceerd in de jaren 80 door het speelgoedbedrijf Hasbro. Deze speelgoedlijn introduceerde actiefiguren die konden transformeren van voertuigen naar robots en omgekeerd. Het unieke kenmerk van deze speelgoedfiguren was dat ze een mechanisch onderdeel hadden waardoor ze konden veranderen in twee verschillende vormen.

Elk personage had een “goede” en “slechte” kant, waarbij de goede kant meestal de Autobots waren en de slechte kant de Decepticons. De Autobots waren vaak geassocieerd met heldendaden en de bescherming van de mensheid, terwijl de Decepticons meestal het universum wilden domineren.

De populariteit van de Transformers speelgoedlijn leidde tot verschillende animatieseries, stripboeken, videogames en uiteindelijk de live-action films.

Waar gaat Transformers: Rise of the Beasts over?

Transformers: Rise of the Beasts keert terug naar de actie en het spektakel dat wereldwijd zo veel indruk heeft gemaakt op bioscoopbezoekers. De film speelt zich af in de jaren 90 en introduceert een geheel nieuw soort Transformers – de Maximals – in de strijd die op aarde woedt tussen de Autobots en de Decepticons. De film wordt geregisseerd door Steven Caple Jr. en kent hoofdrollen voor Anthony Ramos en Dominique Fishback met daarnaast stemrollen voor o.a. Pete Davidson en Michelle Yeoh.

Synopsis: In de jaren negentig voegt een nieuwe soort Transformers, de Maximals, zich in de strijd op aarde. Noah is een doodgewone jongen uit Brooklyn die samen met de ambitieuze researcher Elena bij dit gevecht betrokken raakt.

Transformers: Rise of the Beast

Volgorde films Transformers

Ik zei het net al, dit is de zevende Transformer film, maar de tweede in een nieuwe universe. Deze film staat dus los van de eerste vijf films van regisseur Michael Bay. Met Bumblebee uit 2018 is er een reboot gekomen. Deze film speelt zich af in 1987. Transformers: Rise of the Beasts gaat verder na dit deel en speelt zich af in de jaren 90. Met de reboot kwam ook een verse cast aan acteurs.

Chronologische volgorde om te kijken

  • Bumblebee (2018)
  • Transformers: Rise of the Beast
  • Transformers (2007)
  • Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
  • Transformers: Dark of the Moon (2011)
  • Transformers: Age of Extinction (2014)
  • Transformers: The Last Knight (2017)

De twee nieuwe films* delen overeenkomsten met de eerste vijf, maar er zijn ook verschillen. Ik deze hier niet allemaal bespreken, dat is een aparte blog waardig. Maar dat er een verschil is, is het belangrijkste om te weten.

Transformers: Rise of the Beast

Wat vind ik van Transformers: Rise of the Beasts

Één ding wat alle Transformer films delen is dat het een groot spektakel is. De films zijn allen prachtig gemaakt, het acteerwerk is snel en vlot en de actie lijkt amper tijd te hebben om adem te halen. Daar moet je zin in hebben, en daar had ik zin in. Zeker in de bioscoop zijn deze films een echt spektakel waarbij je even alles om je heen vergeet. Transformers: Rise of the Beast is ook zo’n spektakel. Wat is deze film ook weer tof gemaakt!

Ik vind de reboot serie tof. Mede door een verse cast die net even wat minder schreeuwerig is. De oude cast was prima maar na vijf film aan vernieuwing toe wat mij betreft. Daarbij vind ik de tijd waarin de films zich afspelen tof. Retro fun. Je kan je helemaal onderdompelen in alle delen en het verhaal, maar je kan ook gewoon Transformers: Rise of the Beasts kijken zonder al die kennis. De films zijn los ook gewoon al tof.

De nieuwe Maximals zijn tof en het verhaal vliegt voorbij. Ik heb echt genoten om even in deze wereld meegezogen te worden. Wat mij betreft volgt een nieuw deel snel!

Heb jij hem al gezien in de bioscoop?

film

Lees ook deze blogs

Footer 6 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.